Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: μαλιστα...
Απάντηση: Παραγάδι: Παίρνουν ένα σπάγκο μεγάλο και κάθε τέσσερις οργιές, βάζουν και από ένα αγκίστρι. Δολώνουν μετά σουπιές ή καλαμάρια ή γόπες ή γαρίδες και...
Απάντηση: η γαριδα ναι τα αλλα δεν ξερω...
Απάντηση: Ιππόκαμπος για μεσογειακά ψαρέματα Καλημέρα σε όλους τους ψαράδες Σας παραθέτω μια φωτογραφία της ολοκληρωμένης κατασκευής μου,...
Απάντηση: 1 αστακός 800 γραμμάρια περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι αλάτι, πιπέρι 1. Με ένα μπαλταδάκι της κουζίνας χωρίζουμε τον αστακό στη μέση κατά μ...
Απάντηση: παρτε ενα ξυλο απο πευκο και αρχιστε να ξινετε το ξυλο σε ενα ανωμαλο πετρινο μερος μεχρι να παρει την μορφη που θελετε εσεις ομως πρεπει να εχετε...
Απάντηση: Τα θαλασσινά ανέκαθεν υπήρχαν στη διατροφή των Ελλήνων και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ποθητή τροφή από την αρχαιότητα. Συμβόλιζαν μια τροφή νόστιμη...
Απάντηση: Υλικα: 1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή Νο 7 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 κιλά αστακούς 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκο...
Απάντηση: με πολυ χοντρο παραγαδι και δολωμα ολοκληρους κολιους 2-3 σε καθε αγκιστρι...
Απάντηση: http:// www.waterboys.gr/ paragadi-sta-gregora ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Παραγαδι για αστακους

Απάντηση: Ψαξε εδω http://www.ktellarisas.gr/routes.php
Απάντηση: Ξεχάσαμε τον λόγο νούμερο 11,κοστίζει πολύ.Όσον...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: ολα τα γνωστα δολωματα ειναι καταλληλα!
Απάντηση: Επιτρέπεται εφόσων έχεις ερασιτεχνική άδεια αλε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ναι εως 150 αγκιστρια ανα ατομο εκτως του μηνα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ενα παραγαδι 50 - 70 αγκιστρια απο την ακτη με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πιανεις το παραμαλο παραλληλα με την μανα, κανε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: το μόνο που ξέρω είναι οτι αν πιάσεις πάνω από...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν χρειαζετε αδεια αρκει να μην υπερβαινει τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο βράσιμο του ασ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: διαίτερα χαρακτηριστικά του είναι το σκληρό, κό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι αστακοί μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 10...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με την ονομασία αστακός είναι γνωστά στην Ελλάδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λιμεναρχείο Αστακού τηλ.: 26460 41052

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ψαξε εδω http://www.ktellarisas.gr/routes.php Διαβάστε περισσότερα...
https://www.facebook.com/media/set/? set=a.398257886912218.91628.161798280558181&type=3 10 λόγοι για να μην φάτε αστακούς 1. Οι αστακοί έχουν δικαιώματα Η PETA πιστεύει, ότι πρέπει να σεβόμαστε τα δικαίωματα όλων των ζώων, άσχετα αν τα ζώα έχουν κάποια ωφέλεια στον άνθρωπο ή ισχύουν σαν εκλεκτή τροφή. Οπως ακριβώς και εμείς, και αυτά υποφέρουν και θέλουν να ζήσουν την ζωή τους, μια ελεύθερη και ασφαλή ζωή . Γιαυτό δεν έχουμε το δικαίωμα, να ψαρεύουμε αστακούς προς τροφή, να τους β...
Απάντηση:
Ξεχάσαμε τον λόγο νούμερο 11,κοστίζει πολύ.Όσον αφορά τον πρώτο λόγο πάντως,πλάκα θα είχε να έβγαιναν οι οικολόγοι και να έκαναν πορεία για τα δικαιώματα των αστακών.Για τόσες άλλες χαζομάρες γίνονται πορείες,γιατί όχι και για αυτό; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε εισαι χορτοφαγος και μπραβο σου που τα καταφερνεις! δεν μπορεις ομως να λες στους αλλους τι να τρωνε ειναι επιλογη τους! ο ανθρωπος ειναι πανφαγος για να επιβιωσει θελει και κρεας και ψαρια και ολα δν λεω να τα καταναλωνει με λαιμεργια αλωστε παν μετρο αριστον... και στη τελικη μην σκεφτεσαι μονο τα νεκρα ζωα σκεψου και τους ανθρωπους που τους εχουν φτασει σε τετοιο σημειο ανέχειας που ενα κομματι κρεας η χταποδι στο πατιο τους το βλεπουν σαν εδεσμα οι περισσοτεροι συναθρωποι μας πλεον δ... Διαβάστε περισσότερα...
Αστακοί, καβούρια και λοιπά καρκινοειδή υποφέρουν όταν βράζουν ζωντανά μέσα στην κατσαρόλα. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που μελετά το νευρικό σύστημα των ειδών αυτών και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Experimental Biology. Τα καρκινοειδή και πολλοί ακόμα οργανισμοί διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς (αισθητήρες πόνου, αλγοϋποδοχείς) που αντιλαμβάνονται τα επικίνδυνα ερεθίσματα και ενεργοποιούν ένα ταχύτατο ανακλαστικό αποφυγής. Η μελέτη έδειξε πως τα είδη αυτά διαθέτουν μια μ...
Απάντηση:
10 λόγοι για να μην φάτε αστακούς 1. Οι αστακοί έχουν δικαιώματα Η PETA πιστεύει, ότι πρέπει να σεβόμαστε τα δικαίωματα όλων των ζώων, άσχετα αν τα ζώα έχουν κάποια ωφέλεια στον άνθρωπο ή ισχύουν σαν εκλεκτή τροφή. Οπως ακριβώς και εμείς, και αυτά υποφέρουν και θέλουν να ζήσουν την ζωή τους, μια ελεύθερη και ασφαλή ζωή . Γιαυτό δεν έχουμε το δικαίωμα, να ψαρεύουμε αστακούς προς τροφή, να τους βασανίζουμε και να τους σκοτώνουμε. 2. Το βράσιμο πονάει...ισχύει επίσης και για τους αστακο... Διαβάστε περισσότερα...
-Οι αστακοι και οι καραβιδες γλυκου νερου, κυμαινονται αναλογα με το ειδος σε μεγεθη απο 3-30εκ. -Χονδρικα, τα μικροτερα ειδη μπορουν να κρατηθουν σε ενυδρεια 25-30 λιτρων το ελαχιστο, ενω τα μεγαλυτερα ειδη απαιτουν χωρο τουλαχιστον 100Χ40 εκ (πανω απο 120 λιτρα) για ενα ατομο ή ενα ζευγαρι. -Για βυθο, συστηνεται αμμος ή ψιλο χαλικι. Διακοσμηση με πολλες κρυψωνες απο πετρες, ξυλα ακομα και πηλινα, σωληνες κλπ. Θα πρεπει να παρεχουμε περισσοτερες κρυψωνες απο τα ατομα που διατηρουμε κα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Παραγάδι: Παίρνουν ένα σπάγκο μεγάλο και κάθε τέσσερις οργιές, βάζουν και από ένα αγκίστρι. Δολώνουν μετά σουπιές ή καλαμάρια ή γόπες ή γαρίδες και, αφού βάλουν στην άκρη του σπάγκου ένα κολοκύθι, για να πλέει και βαρίδια για να πάνε τ΄ αγκίστρια στο βυθό, το αρμενίζουν στη θάλασσα. Πιάνουν διάφορα ψάρια, ιδιαίτερα λιθρίνια, τσιπούρες, σαργούς, κλπ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η γαριδα ναι τα αλλα δεν ξερω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ιππόκαμπος για μεσογειακά ψαρέματα Καλημέρα σε όλους τους ψαράδες Σας παραθέτω μια φωτογραφία της ολοκληρωμένης κατασκευής μου, που την έχω ονομάσει ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ για μεσογειακά ψαρέματα (Greek Hippocampus ή Ntelis Hippokampus). Δεν είμαι ναυπηγός ούτε καν ναυτικός. Βουνίσιος είμαι. Συνταξιούχος είμαι. Θέλω να ασχολούμαι με κάτι, και ειδικά με πατέντες και ιδιοκατασκευές. Να τις μοιράζουμε με τους συνανθρώπους μου και να συμβάλω το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 αστακός 800 γραμμάρια περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι αλάτι, πιπέρι 1. Με ένα μπαλταδάκι της κουζίνας χωρίζουμε τον αστακό στη μέση κατά μήκος. Ρίχνουμε από μια κουταλιά λάδι σε κάθε κομμάτι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε να ψηθεί στο γκριλ σε χαμηλή θερμοκρασία 25 περίπου λεπτά (30 λεπτά ψήσιμο για κάθε κιλό) 2. Βγάζουμε τον αστακό από τον φούρνο και τον πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Τον παρουσιάζουμε σε πιατέλα και τον συνοδεύουμε με σάλτσα ολλανταιζ και πατάτες βραστές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρτε ενα ξυλο απο πευκο και αρχιστε να ξινετε το ξυλο σε ενα ανωμαλο πετρινο μερος μεχρι να παρει την μορφη που θελετε εσεις ομως πρεπει να εχετε βρει το σχεδειο που θελετε εσεις για το ξυλινο σας καραβακι .μετα αγοραστε ενα καραβακι μινιατουρα και βγαλτε ενα πανι οποιο θελετε εσεις καντε μια τρυπα στο καραβακι σας λιγο πιο πισω απο την μεση βαλτε το πανι στην τρυπα να εφαρμοσει και βαλτε πολυ σιλικονη και αφιστετο μια νυχτα και την αλλη μερα θα ειναι ετοιμο.μετα παρτε ενα μικρο ξυλο απο πε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα θαλασσινά ανέκαθεν υπήρχαν στη διατροφή των Ελλήνων και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ποθητή τροφή από την αρχαιότητα. Συμβόλιζαν μια τροφή νόστιμη, υγιεινή και εύκολη στην προετοιμασία, ικανή να ικανοποιήσει υψηλές γευστικές απαιτήσεις. Λόγω της γεωγραφικής θέσης αλλά και του γεγονότος ότι μεγάλο τμήμα της χώρας μας διαβρέχεται από θάλασσα, τα ψάρια και τα θαλασσινά υπήρχαν πάντοτε σε αφθονία και ποικιλία. Μάλιστα, ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρόγονοί μας ήταν άριστοι γνώστες της θαλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή Νο 7 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 κιλά αστακούς 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες αλάτι άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτελεση: Βράζετε τους αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό. 2. Ωστόσο βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά . Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με πολυ χοντρο παραγαδι και δολωμα ολοκληρους κολιους 2-3 σε καθε αγκιστρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.waterboys.gr/paragadi-sta-gregora ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολα τα γνωστα δολωματα ειναι καταλληλα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νο 60 - 70 για μανα και Νο 35 - 40 για παραμαλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επιτρέπεται εφόσων έχεις ερασιτεχνική άδεια αλειίας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι εως 150 αγκιστρια ανα ατομο εκτως του μηνα Μάιου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα παραγαδι 50 - 70 αγκιστρια απο την ακτη με την βοηθεια του ανεμου χωρις προσθηκη βαριδιων αλλα ανα 20-25 αγκιστρια ενα φελο για να το κρατα στην επιφανεια οπου και τρωνε τα μελανουρια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πιανεις το παραμαλο παραλληλα με την μανα, κανεις ενα κυκλο το παρμαλο και περνας την αλλη ακρη 3 φορες μεσα απο τον κυκλο πιανοτας μαζι μανα και παραμαλο και σφυγκεις. στη συνεχεια κανεις το παραμαλο 3 κυκλους γυρω απο την μανα και περνας την ακρη μεσα και απο τους 3κυκλους με φορά προς τον προηγουμενο κομπο και ξανασφυγγεις. να σαλιωνεις παντα για να σφυξουν καλα οι κομποι! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το μόνο που ξέρω είναι οτι αν πιάσεις πάνω από 3 κιλά ψάρια είσαι παράνομος. επισεις στο παραγάδι επιτρέπονται μόνο 150 αγκίστρια. http://www.yen.gr/yen.chtm?prnbr=24125 εδω θα βρεις πολλά που εχουν σχέση με την αλιεια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν χρειαζετε αδεια αρκει να μην υπερβαινει τα 150 αγγιστρια που οριζει ο νομος περι ερασιτεχνικης αλιειας και απαγορευεται τον μηνα Μάιο! ενα 60αρι ή 70αρι θα σε βολεψει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μεσω αγρινιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο βράσιμο του αστακού, όταν αυτός είναι φρέσκος που έχοντας διπλωμένη την ουρά του, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τινάζοντας την ουρά του μόλις ριχτεί στη κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Για το λόγο αυτό πριν το μαγείρεμά του δένεται η ουρά όπως είναι διπλωμένη στο σώμα του με σπάγκο, καθώς και οι δαγκάνες αν πρόκειται για αστακοκαραβίδα. Σημειώνεται επίσης ότι η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μεγάλη, το νερό να είναι τόσο ώστε να σκεπάζει τον... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
διαίτερα χαρακτηριστικά του είναι το σκληρό, κόκκινο κέλυφος και οι μεγάλες δαγκάνες του. Ζει στο βυθό της θάλασσας, ακόμα και σε μεγάλο βάθος, συνήθως κοντά σε βράχια. Όταν ενηλικιωθεί φτάνει να έχει βάρος μέχρι 1 κιλό, αν και έχουν βρεθεί αστακοί με πολύ μεγαλύτερο βάρος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αστακοί μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 100 χρόνια. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η εκτροφή του,παράδειγμα για να έχει βάρος 1 κιλού απαιτούνται 8-10 έτη ανάλογα με το βιότοπο και την ποιότητα των υδάτων έτσι είναι ασύμφορη η ιχθυοκαλλιέργεια του Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με την ονομασία αστακός είναι γνωστά στην Ελλάδα τρία ειδη δεκάποδων μακρύουρων μαλακοστράκων που ανήκουν σε δύο διαφορετικές οικογένειες, την οικογένεια των αστακιδών και στην οικογένεια των παλινουριδών. Και τα τρία αυτά γένη μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και είναι περιζήτητα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για το νοστιμότατο κρέας τους. Ο πιο κοινός, σπουδαιότερος αλλά και οικονομικότερος εξ αυτών είναι ο "αστακός χόμαρος" (homard), γνωστότερος στην Ελλάδα ως "θαλασσινό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λιμεναρχείο Αστακού τηλ.: 26460 41052 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://maps.google.com "ελληνικοι χαρακτηρεσ" Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρανομο του κερατα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.