Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ελάχιστα πάνω από είκοσι. Εξαρτάται από το βαθμό οινοπνεύματος αλλά μικρή διαφορά αφού το περισσότερο είναι νερό...
Απάντηση: Απο διάφορα βότανα αλλά το κύριο συστατικό του είναι οι καρποί juniper οι οποίοι του δίνουν και την συγκεκριμένη γεύση και άρωμα.Τα βότανα μπορούν...
Απάντηση: Όχι.Προτιμώ ή Jack Daniels Silver Select ή Aberlour ABunadh...
Απάντηση: ασπρο...
Απάντηση: Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια...
Απάντηση: Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει πρόβλημα...
Απάντηση: καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί...
Απάντηση: Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο...
Απάντηση: αμστελ...
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμ α:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3)...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Οινομελο

Απάντηση: μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημί...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απάντηση: Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναί,τί θέλετε να μάθετε;Υπάρχουν 2 ή 3 μάρκες B...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συμβαίνει και αυτό σε μερικούς ανθρώπους που έχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζετα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με τί θα την ανακατέψεις;Και πάγο μπορείς να βά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Άν δεν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή(όπως...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πολλά.Κάτι συγκεκριμένο δεν μπορούμε να πούμε α...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
πως οινοποιειται, ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται, τι κανοθμε πριν την εμφιαλωση, πως εμφιαλωνεται.
Απάντηση:
Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρχία Καμπανία (Champagne) της Γαλλίας. Ποικιλίες : από τις ερυθρές : Pinot noir, Pinot meunier. από τις λευκές : Chardonnay. Τρόπος παραγωγής : Είναι αυστηρά καθορισμένος. Πραγματοποιείται σε 2 στάδια . Στην αρχή παράγεται το λεγόμενο «κρασί βάσης» με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια γίνεται ανάμιξη διαφορετικών κρασιών βάσης και ακολουθεί 2η ζύμωση στη φιάλη, όπου το αέριο το οποίο δημιουργείται εγκλωβίζεται μέσα σ αυτήν. Ακολουθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελάχιστα πάνω από είκοσι. Εξαρτάται από το βαθμό οινοπνεύματος αλλά μικρή διαφορά αφού το περισσότερο είναι νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο διάφορα βότανα αλλά το κύριο συστατικό του είναι οι καρποί juniper οι οποίοι του δίνουν και την συγκεκριμένη γεύση και άρωμα.Τα βότανα μπορούν να ποικίλουν όσον αφορά τον αριθμό τους.Άλλοι παραγωγοί χρησιμοποιούν 7-8 βότανα,άλλοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μέχρι και 20 βότανα ή ακόμα και αγγούρι που έχει ένα ακριβό gin ονόματι Hendricks.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι.Προτιμώ ή Jack Daniels Silver Select ή Aberlour ABunadh. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι μεζεδάκια μπορώ να φτιάξω που να ταιριάζουν με την μπύρα;
Απάντηση:
Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει πρόβλημα.Υπάρχουν όμως και ορισμένα που έχουν κρέμα γάλακτος στα συστατικά τους όπως είναι το Baileys και εδώ και μερικά χρόνια είναι υποχρεωτικό το να αναγράφεται ημερομηνία λήξης πάνω στη φιάλη.Όταν παρέλθει αυτή η ημερομηνία είναι πολύ πιθανό να έχιε πήξει η κρέμα και να μην πίνεται το ποτό άσχετα αν δεν έχει ανοιχτεί το μπουκάλι.Σε γενικές γραμμές πάντω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναί,τί θέλετε να μάθετε;Υπάρχουν 2 ή 3 μάρκες Brachetto που εισάγονται στην Ελλάδα.Είναι πιο ξηρό απο το Moscato,με μικρό ποσοστό σε αλκοόλ(νομίζω είναι γύρω στο 6%).Ευκολόπιοτο,ημιαφρώδες αλλά επειδή είναι ελαφρώς ξηρό μπορεί να συνοδεύσει και το φαγητό,σε αντίθεση με το Moscato που συνήθως πίνεται σκέτο ή συνοδεύει κάποιο γλυκό ή φρούτο.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1litro = VOLUME = M3 Density = KG/M3 Volume x Density = KG Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό απο το σημερινό κρασί και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στη σημερινή εποχή σημαίνει να κάνεις κάποια υποχώρηση μικρή ή μεγάλη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συμβαίνει και αυτό σε μερικούς ανθρώπους που έχουν αλλεργία στο κρασί.Να μην πίνεις για να μην ξύνεσαι. Διαβάστε περισσότερα...
ποση ρετσινα κανει να πινω την ημερα?
Απάντηση:
Απάντηση:
σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά που σερβίρεται το ρακόμελο στα μαγαζιά) και συμπλήρωση του ποτηριού με πάγο(όχι με παγάκια, αλλά με κομμάτι σπασμένου πάγου. Δεν υπάρχει όμως εμπόριο τέτοιου πάγου οπότε η δουλειά σου θα γίνει αναγκαστικα με παγάκια). σερβίρεται πάντα σε χαμηλό ποτήρι και ο πάγος δεν πρέπει να εξέχει απο την νοητή γραμμή των ορίων του ποτηριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζεται και ωραία με κρέας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές είναι πάντα πιο φτηνές απο τις κίτρινες και δη τις παλαιωμένες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία θεωρείται αναψυκτικό με βάση την βύνη αλλά έχει καθιερωθεί να λέγεται μπύρα.Πάει στην κατηγορία των αναψυκτικών επειδή η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι μόλις 0,05% δηλαδή ελάχιστο εώς καθόλου.Με λίγο ψάξιμο στην αγορά θα βρείς μερικές επειδή στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τί θα την ανακατέψεις;Και πάγο μπορείς να βάλεις,και Sprite,και σκέτη μπορείς να την πιείς,και σε κοκτέιλ Μαργαρίτα.Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
γραφει οτι εχει 70% λογικα δεν πινετε σκετο με 1-2 γουλιες θα ειμαι off!καμια προταση;
Απάντηση:
φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλιες ;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν δεν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή(όπως αντιβίωση) ή το απαγορεύει κάποιος γιατρός,δεν βλέπω τον λόγο να μην πιείτε μπύρα με αλκοόλ.Άν απαγορεύεται,μπορείτε κάλλιστα να πιείτε κάποια χωρίς αλκοόλ,παρόμοια γεύση έχει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαιτερω χρωστικες ουσιες τοτε ισως το λεει στο μπουκαλι του κρασιου (αν ειναι εμφυαλωμενο) αλλιως αν ειναι χυμα το πιο πιθανο ειναι να μην το καταλαβεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλά.Κάτι συγκεκριμένο δεν μπορούμε να πούμε αλλά αν δεν έχει ανοιχτεί το μπουκάλι και να πάρει αέρα,μπορεί να διατηρηθεί και για 30 με 40 χρόνια.Δεν παθαίνει τίποτα το whiskey επειδή κατα βάση περιέχει 40%(ίσως και παραπάνω)αλκοόλ,οπότε δεν είναι τόσο ευαίσθητο όπως το κρασί.Προσοχή όμως.Το whiskey όταν εμφιαλωθεί παραμένει στην κατάσταση που είναι,δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ή να χαλάσει η γεύση του επειδή δεν κάνει επαναζύμωση στο μπουκάλι όπως συμβαίνει με το κρασί.Αρκεί να μην εί... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 46 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.