Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η...
Απάντηση: Γιατί ακριβώς ενδιαφέρεσαι ?...
Απάντηση: Όχι,δεν είναι το ίδιο.Ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται απο τον πολτό των μήλων που μένει για ζὐμωση.Το μηλόξυδο είναι ξίδι το...
Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να βρείς ρακόμελο με 10 ευρώ,μπορείς να βρείς και με 20 ευρώ.Πάντως μια ενδιάμεση τιμή στα 14-15 ευρώ...
Απάντηση: Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Πρώτα απο όλα θα περάσουν απο το τελωνείο.Εκεί θα πληρώσετε κάμποσα χρήματα για εκτελωνισμό,δεν πιάνουν το φόρο της...
Απάντηση: Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγονταν με διπλη...
Απάντηση: Κάτι πιο συγκεκριμένο;Απλά τζιν με τόνικ είναι.Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία,όπως αρέσει στον καθένα...
Απάντηση: Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειαστείς πιεστ...
Απάντηση: Ως ουίσκι χαρακτηρίζεται ευρεία κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών που αποστάζονται από τη ζυμωμένη πολτοποίηση κριθαριού και ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέ...
Απάντηση: Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Οινομελο

Απάντηση: μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημί...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απάντηση: Όλες οι μπύρες έχουν θερμίδες,απλά αν θέλεις να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η συνταγή Agency: Dreamstime.com Υλικά ■60...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: σε καβα ανετα μπορεις αλλα και σε σουπερμαρκετ
Απάντηση: Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν εννοείς άδεια μπουκάλια που βάζεις μέσα το π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σου βαζω μεταφρασμενο απ το internet . Εαν δε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ποιά εννοείς;Τα ελαφρώς αφρώδη ή αλλιώς ημιαφρώ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για ν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λάδι εννοείς.Στα περισσότερα σημεία πώλησης του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τι ειναι αυτο ?
Απάντηση: Το βασικοτερο βεβαια ειναι ο χυμος του μουστου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζετα...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες έχουν θερμίδες,απλά αν θέλεις να περιορίσεις την πρόσληψη θερμίδων ή θα πάρεις κάποια μπύρα light ή θα προτιμήσεις κάποια μπύρα χωρίς αλκοόλ.Οι μεν light μπύρες περιέχουν λιγότερες θερμίδες και αλκοόλ απο τις κανονικές οι δε μπύρες χωρίς αλκοόλ περιέχουν λιγότερες θερμίδες απο ένα αναψυκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί ακριβώς ενδιαφέρεσαι ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν είναι το ίδιο.Ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται απο τον πολτό των μήλων που μένει για ζὐμωση.Το μηλόξυδο είναι ξίδι το οποίο έχει ανακατευτεί με χυμό απο μήλα για γεύση και λιγότερη οξύτητα.Και τέλος,δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα να αντικαταστήσετε το μηλίτη με μηλόξυδο.Ο μηλίτης θα δώσει μία πιο γλυκιά γεύση στο φαγητὀ ενώ το μηλόξυδο θα του δώσει ξινή γεύση.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να βρείς ρακόμελο με 10 ευρώ,μπορείς να βρείς και με 20 ευρώ.Πάντως μια ενδιάμεση τιμή στα 14-15 ευρώ μου φαίνεται λογική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Πρώτα απο όλα θα περάσουν απο το τελωνείο.Εκεί θα πληρώσετε κάμποσα χρήματα για εκτελωνισμό,δεν πιάνουν το φόρο της Βουλγαρίας αλλά της Ελλάδας που είναι πολύ υψηλότερος.Δεύτερον τα μεταφορικά είναι ένα επιπλέον κόστος το οποίο δεν θα είναι και μικρό.Και τρίτον και κυριότερο,θα είναι γνήσια ποτά ή μπόμπες;Πολύ το αμφιβάλλω να είναι γνήσια.Καλύτερα αγοράστε απο Ελλάδα να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγονταν με διπλη αποσταξη ενώ η τσικουδια και η ρακη με μονη αποσταξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάτι πιο συγκεκριμένο;Απλά τζιν με τόνικ είναι.Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία,όπως αρέσει στον καθένα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειαστείς πιεστήριο για να πάρεις τον χυμό απο τα μήλα ο οποίος στην συνέχεια θα μπεί σε δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Σε περίπου ένα μήνα θα έχεις τον μηλίτη σου έτοιμο.Στην ουσία είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε κρασί αλλά εδώ θέλουμε πιεστήριο για να πάρουμε τον χυμό,δεν μας κάνει ενα απλό πατητήρι.Επίσης το κρασί που θα πάρεις στο τέλος θα πικρίζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως ουίσκι χαρακτηρίζεται ευρεία κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών που αποστάζονται από τη ζυμωμένη πολτοποίηση κριθαριού και ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια. Οι διαφορετικές ποικιλίες παρασκευάζονται από διάφορα δημητριακά, και περιλαμβάνουν: το κριθάρι, τη βύνη, τη σίκαλη, τον σίτο, και το καλαμπόκι. Η ονομασία (αγγλ. Whisky αμερ. Whiskey) ετυμολογείται από μια κελτική λέξη η οποία σημαίνει νερό της ζωής και αρχικά αναφερόταν σε όλα τα προϊόντα απόσταξης τα οποία χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαια το πότε καταναλώνεις τα δύο ποτήρια.Άν είναι συνοδεία φαγητού ή σκέτα.Στην πρώτη περίπτωση πάλι μου φαίνεται λογικό.Στην δεύτερη περίπτωση χαλάς το στομάχι σου.Βέβαια έχε υπόψη σου ότι ένας αλκοολικός δεν αναρωτιέται άν είναι ή όχι αλκοολικός απλά πίνει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από συγκεκριμένο,ε? Χμμ κομματάκι δύσκολο..ρώτα σε μία κάβα ποτών!;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση! Διαβάστε περισσότερα...
θελω να κανω mojito και δεν ξερω τι ρουμι να βαλω
Απάντηση:
Η συνταγή Agency: Dreamstime.com Υλικά ■60 ml λευκό ρούμι Κούβας ■1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ) ■1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ■4 Φύλλα δυόσμου ■Σόδα Εκτέλεση 1.Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού. 2.Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ. 3.Ανακατέψτε και γεμίστε με σόδα. 4.Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου. Παραλλαγές Παραπάνω δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε καβα ανετα μπορεις αλλα και σε σουπερμαρκετ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικτικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος περιεκτικότητας 90% αλκοόλ κοστίζει πάνω απο 40 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός συλλέγεται απο τους ειδικούς που ονομάζονται Jimadores και κρίνουν απο την εμπειρία τους πότε είναι κατάλληλος ο καρπός για συγκομιδή και επεξεργασία.Απο εκεί και πέρα πάει για πολοτοποίηση και αφού προστεθεί νερό,γίνεται απόσταξη όπως ακριβώς γίνεται και με το τσίπουρο ή οποιοδήποτε άλλο απόσταγμα.Το πρώτο φιλτράρισμα μας δίνει το mezcal,ένα υποπροιόν που ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοείς άδεια μπουκάλια που βάζεις μέσα το ποτό για να το έχεις στολισμένο στο σαλόνι και να μην είναι έτσι απλό μπορείς από μια κάβα με ποτά και διάφορα τέτοια.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σου βαζω μεταφρασμενο απ το internet . Εαν δεν σε ικανοποιει ψαξε στο www.google.com (How to make vodka from potato) Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά Πρώτα θα πρέπει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες, θα χρειαστείτε περίπου 1 κιλό πατάτες για ένα λίτρο βότκα. Το επόμενο πράγμα είναι να κόψουν τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, περίπου 1 εκατοστό κύβοι πρέπει να είναι ωραία. Έπειτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια χύτρα ταχύτητας και να θέσει όλα τα κύβους πατάτας στην κατσαρόλα με αρκετά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιά εννοείς;Τα ελαφρώς αφρώδη ή αλλιώς ημιαφρώδη ή αυτά που κάνουν πολύ αφρό όπως η σαμπάνια;Είναι πολύ γενική η ερώτηση σου και δεν μπορώ να καταλάβω τί ψάχνεις.Διευκρίνισε τί θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάποιο ποτό απο κρεμμύδια.Η vodka παράγεται απο τις πατάτες αλλά το whiskey παράγεται απο την βύνη για αυτό το λόγο αυτά που είναι απο ένα μόνο είδος βύνης ονομάζονται malt ή single malt. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα ημιξηρου και ημιγλυκου κρασιου
Απάντηση:
Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελαφρώς πιο ξηρά απο κρασιά όπως η Μαυροδάφνη ή το Νάμα για παράδειγμα.Συνήθως και αυτά καταναλώνονται σκέτα ή μετά το φαγητό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λάδι εννοείς.Στα περισσότερα σημεία πώλησης του ή ακόμα και σε περίπτερα πουλάνε λάδι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι ειναι αυτο ? Διαβάστε περισσότερα...
ποια ειναι τα βασικα υλικα και ποια τα συμπληρωματικα υλικα του κρασιου
Απάντηση:
Το βασικοτερο βεβαια ειναι ο χυμος του μουστου. Επισης χωρις τον θειώδης ανυδρίτη (μεταμπισουλφίτ ) Εαν εχεις δει στα κοκκινα εμφιαλωμενα γραφει καπου στην ετικετα οτι περιεχει θειωδη. Δεν υπαρχει κοκκινο κρασι χωρις την μικρη εστω προσθηκη αυτου. Προκειτε για αντιοξειδωτικό, προστασία απέναντι σε μικροοργανισμούς . Μερικα αλλα που θα μπορουσαν να υπαρχουν σε ενα κρασι ειναι τρυγικό/κιτρικό οξύ αύξηση οξύτητος 3. ανθρακικό κάλι μείωση οξύτητος 4. μπεντονίτης ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζεται και ωραία με κρέας! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 34 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.