Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει...
Απάντηση: Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμένο θέλετε...
Απάντηση: για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντ...
Απάντηση: Γιατί ακριβώς ενδιαφέρεσαι ?...
Απάντηση: Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέλι το βράζεις λίγο και είναι έτοιμο.Προσοχή να μην χοχλάσει...
Απάντηση: Ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση έχουν οι γυναίκες που πίνουν καθημερινά ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού. Ιταλοί ερευνητές, εξετάζοντας δείγμα...
Απάντηση: Πρώτη ύλη η πατάτα!...
Απάντηση: τριαντα πεντε χιλιαδες €...
Απάντηση: Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto...
Απάντηση: Με απόσταξη.Αφού πάρουμε το κρασί μετά από όσο καιρό ζύμωσης χρειάζεται,το βάζουμε στο καζάνι απόσταξης και το βράζουμε.Το αποτέλεσμα θα είναι τσίπ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Οινομελο

Απάντηση: μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημί...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απάντηση: Δεν έχει καμία διαφορά,το ίδιο πράγμα είναι.
Απάντηση: Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εμμ... Έχω δοκιμάσει αλκόολ, αλλά είμαι γενικά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βαριά στην γεύση ή στο ποσοστό αλκοόλ;Άν εννοεί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού.Τα παλιά τα χρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχει αυτό που ψάχνετε.Υπάρχουν δύο είδη.Η μί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν πολλές.Η πιο γνωστή είναι το Captain M...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ως τύρφη ονομάζουμε τα χόρτα(την βλάστηση)που φ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική δι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι,οπωσδήποτε.Αλλά για καλύτερη ανακούφιση μέσ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η φυσιολογική κατανάλωση(1 με 2 ποτηράκια την η...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν έχει καμία διαφορά,το ίδιο πράγμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμένο θέλετε να μάθετε; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί ακριβώς ενδιαφέρεσαι ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέλι το βράζεις λίγο και είναι έτοιμο.Προσοχή να μην χοχλάσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση έχουν οι γυναίκες που πίνουν καθημερινά ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού. Ιταλοί ερευνητές, εξετάζοντας δείγμα 800 γυναικών, ηλικίας 18-50 ετών διαπίστωσαν πως υπάρχει συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασί είτε οποιουδήποτε άλλο αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη ύλη η πατάτα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριαντα πεντε χιλιαδες € Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με απόσταξη.Αφού πάρουμε το κρασί μετά από όσο καιρό ζύμωσης χρειάζεται,το βάζουμε στο καζάνι απόσταξης και το βράζουμε.Το αποτέλεσμα θα είναι τσίπουρο.Ενδεχομένως να παραμείνει λίγη από την γεύση του κρασιού στο τελικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το να αποστάξουμε από την αρχή τα σταφύλια. Διαβάστε περισσότερα...
Τι μεζεδάκια μπορώ να φτιάξω που να ταιριάζουν με την μπύρα;
Απάντηση:
Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια. Διαβάστε περισσότερα...
Ποια είναι τα αγαπημένα σας αλκοολούχα ποτά;;
Απάντηση:
Εμμ... Έχω δοκιμάσει αλκόολ, αλλά είμαι γενικά κατά του. Δεν μ΄αρέσει το παιχνίδι που κάνει με το μυαλό σου. Συνοπτικά είμαι straight-edge. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βαριά στην γεύση ή στο ποσοστό αλκοόλ;Άν εννοείς στην γεύση η κίτρινη επειδή έχει ωριμάσει περισσότερο απο την λευκή και έχει πάρει λίγη απο την γεύση του βαρελιού.Η λευκή είναι πιο φρέσκια.Όσον αφορά το ποσοστό αλκοόλ είναι το ίδιο.Στην ουσία είναι το ίδιο προιόν απλά η λευκή είναι κατευθείαν απο την παραγωγή στην εμφιάλωση ενω η κίτρινη έχει μπει για 6 μήνες να ωριμάσει σε βαρέλι.Δεν προστίθεται επιπλέον αλκοόλ στις κίτρινες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού.Τα παλιά τα χρόνια για να γίνει η διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού, η διαδικασία γινόταν με το πάτημα των σταφυλιών. Την σημερινή εποχή που υπάρχουν τα μηχανικά μέσα, για εξοικονόμηση χρόνου, αυτό γίνεται με ένα μηχάνημα που λέγεται κόφτης. Άλλες φορές είναι χειροκίνητος και άλλες με μηχανή. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ένας χειροκίνητος έχει περίπου 100 euro. Πάντα μου αρέσουν τα χειροκίνητα μηχανήματα για αυτό το αναφέρω. Στην δική μου περίπτωση υπήρχε από το θ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει αυτό που ψάχνετε.Υπάρχουν δύο είδη.Η μία είναι η λεγόμενη σαμπάνια πίστας που είναι νερό με σόδα,τίποτα παραπάνω.Είναι ίσα ίσα για να κάνει το μπαμ στο άνοιγμα.Μία άλλη που γνωρίζω είναι μία παιδική που είχε χυμό φρούτων με ανθρακικό αν και δεν γνωρίζω αν εισάγεται πλέον στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλές.Η πιο γνωστή είναι το Captain Morgan.Απο εκεί και πέρα μπορείς να βρείς αρκετά στην ελληνική αγορά όπως το Sailor Jerry,το Goslings,Havana Club(παλαιωμένο 5 και 7 ετών),το Matusalem και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαιτερω χρωστικες ουσιες τοτε ισως το λεει στο μπουκαλι του κρασιου (αν ειναι εμφυαλωμενο) αλλιως αν ειναι χυμα το πιο πιθανο ειναι να μην το καταλαβεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γενικά.Μαδέρα είναι ένα ενισχυμένο με επιπλέον αλκοόλ κρασί.Οι παραγωγοί του το αφήνουν να υπερωριμάσει οπότε στην ουσία είναι σχεδόν ξυδιασμένο κρασί.Δεν έχει ιδιαίτερα ωραία γεύση για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται περισσότερο στη μαγειρική σαν συμπλήρωμα για γεύση,για να δώσει χρώμα ή ακόμα και σαν βάση για σάλτσες.Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε.Απο τιμή,κοστίζει γύρω στα 15 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως τύρφη ονομάζουμε τα χόρτα(την βλάστηση)που φυτρώνει κυρίως κοντά σε βάλτους και χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή whiskey.Σε μερικά αποστακτήρια που βρίσκονται σε νησιά,η τύρφη βρέχεται απο το θαλασσινό νερό και αυτό το ιώδιο απο τη θάλασσα περνάει στο τελικό προιόν,το whiskey.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές μέλι.Ανακατεύουμε το μείγμα θερμαίνοντας το μέχρι να χλιάνει και να διαλυθεί το μέλι.Αφού γίνει αυτό απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε.Για ρακί απο μέλι πρέπει να γίνει απόσταξη και προσθήκη αλκοόλ.Περίπλοκη διαδικασία και μάλλον δεν είναι η ζητούμενη οπότε δεν αναφέρω παραπάνω.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά.Όλα οξειδωμένα κρασιά είναι,στην ουσία λίγο πριν γίνει ξύδι το εμφιαλώνουν και το πουλάνε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό. Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,οπωσδήποτε.Αλλά για καλύτερη ανακούφιση μέσω ρεψίματος θα συνιστούσα ένα μπουκαλάκι Σουρωτή σε θερμοκρασία δωματίου.Ότι καλύτερο για τη χώνεψη. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυσιολογική κατανάλωση(1 με 2 ποτηράκια την ημέρα με το φαγητό),έχει αποδειχτεί οτι βοηθάει στην μείωση της πίεσης του αίματος και την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό.Η συστηματική κατάχρηση(μισό με ένα μπουκάλι ή ακόμα περισσότερο την ημέρα)θα έχουν σαν πρώτη συνέπεια την καταστροφή του συκωτιού.Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με συνέπεια έναν αργό και επώδυνο θάνατο.Οπότε εφαρμόζομουμε το αρχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 149 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.