Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 8 κιλα...
Απάντηση: ολα επιτρεπονται αλλα με μετρο...
Απάντηση: Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο υν βέβαια...
Απάντηση: Επειδή έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αλκοόλ το μπουκάλι του ενός λίτρου 96% αλκοόλ κοστίζει απο 40 ευρώ και πάνω ενώ πέρισυ κόστιζε...
Απάντηση: Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D...
Απάντηση: Μαζεύονταν τα σταφύλια και τοποθετούνταν στο πατητήρι.Αφού πατιόνταν τα σταφύλια,γινόταν συλλογή του χυμού τους και στη συνέχεια έμπαινε σε δεξαμεν...
Απάντηση: Το χρυσό johnnie walker κοστίζει περίπου 70-75 Ευρώ και το μπλέ κοστίζει 240 με 250 Ευρώ.Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν απο κατάστημα σε κατάστημα...
Απάντηση: Ανάλογα τη vodka.Οι πιο πολλές του εμπορίου κυμαίνονταν στο 40%αλκοόλ.Τώρα πλέον γίνονται ειδικές εμφιαλώσεις μόνο για την Ελλάδα με 38%αλκοόλ για...
Απάντηση: Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμα στο whis...
Απάντηση: Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Οινομελο

Απάντηση: μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημί...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απάντηση: Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το απλό κοστίζει γύρω στα 20 ευρω σε κάβα.Το πα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κρύο,σε θερμοκρασία 6 με 8 βαθμούς το πολύ.Σε ψ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με απόσταξη.Αφού πάρουμε το κρασί μετά από όσο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο 8 εως 12%.Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ειναι δυσκολο αλλα για να φτιαξεις ευκολα κρασί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 1,5 το μπουκαλι
Απάντηση: Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τα ζακχαρα σε αλκοόλη μετατρέπονται με ζύμωση...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αμα χεζεις

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς πίνεται;Ή πώς το φτιάχνουμε;Η συνταγή είναι απλή:Σε ένα κατσαρολάκι(ή μπρίκι ανάλογα την ποσότητα που θέλεις) βάζεις ρακί και 2 με 3 κουταλιές μέλι.Το βάζεις στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει ζεσταθεί το μείγμα και προτού βράσει απομακρύνεις απο τη φωτιά και καταναλώνεις.Για κρύο απλά θα το αφήσεις να κρυώσει ή το βάζεις στο ψυγείο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ολα επιτρεπονται αλλα με μετρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αλκοόλ το μπουκάλι του ενός λίτρου 96% αλκοόλ κοστίζει απο 40 ευρώ και πάνω ενώ πέρισυ κόστιζε γύρω στα 28 με 30 ευρώ.Μπορείς βέβαια να βρείς και πιο φτηνό 90% αλκοόλ το οποίο θα κοστίζει γύρω στα 35 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαζεύονταν τα σταφύλια και τοποθετούνταν στο πατητήρι.Αφού πατιόνταν τα σταφύλια,γινόταν συλλογή του χυμού τους και στη συνέχεια έμπαινε σε δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση.Αφού έβραζε το κρασί με την ανάπτυξη των ζυμωμύκητων,γινόταν το ξάφρισμα όπως λέγεται για να μην παραβράσει το κρασί.Αφού είχε κάνει την επιθυμητή ζύμωση το κρασί,στη συνέχεια πήγαινε για φιλτράρισμα και τοποθέτηση στο βαρέλι για να ωριμάσει.Μετά απο την πάροδο 3 μηνών(περἰπου,εδώ παίζει ρόλο η ποικιλία του σταφυλιού),άνοι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χρυσό johnnie walker κοστίζει περίπου 70-75 Ευρώ και το μπλέ κοστίζει 240 με 250 Ευρώ.Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν απο κατάστημα σε κατάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
ποση περιεκτικοτητα σε αλκοολ εχει η βοτκα? για παραδειγμα ενα bloody mary(που περιεχει βοτκα) ή μια βοτκα πορτοκαλι,μια βοτκα λεμονι κλπ?? ευχαριστω
Απάντηση:
Ανάλογα τη vodka.Οι πιο πολλές του εμπορίου κυμαίνονταν στο 40%αλκοόλ.Τώρα πλέον γίνονται ειδικές εμφιαλώσεις μόνο για την Ελλάδα με 38%αλκοόλ για να μην ανεβαίνει η τιμή λόγω ειδικού φόρου κατανάλωσης.Πέρα απο αυτό υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως η Ursus που έχει 21%αλκοόλ και η Smirnoff North που έχει 16%αλκοόλ.Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης,αυτό εξαρτάται απο το πόσο αραιωμένο είναι το ποτό.Επειδή είναι και θέμα γούστου και ο καθένας βάζει όσο χυμό θέλει,να πούμε οτι μία vodka πορτοκάλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμα στο whiskey προσθέτει καραμελόχρωμα.Όλα τα whiskey περιέχουν καραμελόχρωμα για να σκουρύνει το χρώμα τους.Απλά άλλα έχουν περισσότερο,άλλα περιέχουν λιγότερο.Το μόνο whiskey που δεν περιέχει καραμελόχρωμα είναι το -6 που έβγαλε κάποια στιγμή η εταιρία J&B.Το whiskey αυτὀ μοιάζει με vodka επειδή είναι αχρωμάτιστο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ζουμί της.Αυτό αποστάζεται και το τελικό προιόν ονομάζεται ρούμι.Είναι άχρωμο,διάφανο.Άν το αφήσουμε να παλαιώσει για χρόνια σε δρύινο βαρέλι,παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα,αυτό οφείλεται στο βαρέλι(μπορεί να προστεθεί και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το απλό κοστίζει γύρω στα 20 ευρω σε κάβα.Το παλαιωμένο 12 ετών κοστίζει γύρω στα 30 ευρω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά ή τί είναι;Ημίγλυκα υπάρχουν τόσο λευκά,κόκκινα και ροζέ.Μερικές φορές είναι απο μόνα τους ημίγλυκα,δηλαδή αφήνονται λίγο παραπάνω να ζυμωθούν και να ανεβάσουν ζάχαρα,όχι τόσο πολύ καιρό όμως για να θεωρηθούν γλυκά,άλλες φορές (που είναι και το πιο συχνό)φτιάχνονται με την προσθήκη ζάχαρης.Απο γεὐση δεν είναι τόσο γλυκά όσο(για παράδειγμα)η Μαυροδάφνη.Είναι ελαφρώς πιο ξηρά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την ποσότητα βέβαια,αν και ωραίο θα είναι να το σερβίρετε σε μικρά κανατάκια όπως σερβίρεται το τσίπουρο.Άν εννοείται γυάλινη ή πήλινη πάλι δεν παίζει κανένα ρόλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάνει μέχρι 40%αλκοόλ.Απο εκεί και πάνω ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Άν είναι σπιτική μπορεί να περάσει και το 40%αλκοόλ.Δεν μπαίνει περιορισμός εκεί.Ο καθένας βγάζει όσο δυνατή ρακή θέλει.Ή όσο ελαφριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πανε σε καμια καβα ποτων και ρωτα..αν και δε μπορεις να μετα πουλησεις κατι το οποιο εχει πνευματικα δικαιωματα αυτο λεγεται "απατη" φιλε μου και αισχροκερδεια...αμα θελεις μπορεις εννοειται να τα πουλησεις σε καποιον φιλο ή συγγενη σου αλλα δε μπορεις να πας και να τα πουλησεις σκεψου αμα το εκαναν ολοι αυτο παιρνω εγω κατι μπορει να το πιω μπορει να το κατουρησω μπορει να το νοθεψω και μετα να το βιδωσω το καπακι να βαλω καινουρια ταμπελα και ταρατατααα ετοιμο!Το παιρνει ο αλλος δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρύο,σε θερμοκρασία 6 με 8 βαθμούς το πολύ.Σε ψηλό ποτήρι σαν της σαμπάνιας(αυτά που λέμε κολωνάτα).Συνήθως σκέτο σερβίρεται,είναι γευστικό απο μόνο του,δεν θέλει κάποιο συνοδευτικό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με απόσταξη.Αφού πάρουμε το κρασί μετά από όσο καιρό ζύμωσης χρειάζεται,το βάζουμε στο καζάνι απόσταξης και το βράζουμε.Το αποτέλεσμα θα είναι τσίπουρο.Ενδεχομένως να παραμείνει λίγη από την γεύση του κρασιού στο τελικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το να αποστάξουμε από την αρχή τα σταφύλια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 8 εως 12%.Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστό για το αλκοόλ που πρέπει να περιέχει η ρετσίνα.Πάντως αν είναι πάνω απο 15% θα γλυκίζει και δεν το θέλουν αυτό οι παραγωγοί.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι δυσκολο αλλα για να φτιαξεις ευκολα κρασί καλυτερα να ειναι με φρουτα Διαβάστε περισσότερα...
γραφει οτι εχει 70% λογικα δεν πινετε σκετο με 1-2 γουλιες θα ειμαι off!καμια προταση;
Απάντηση:
φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλιες ;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1,5 το μπουκαλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα βήμα προτού γίνει ξύδι γι αυτό και η μόνη του χρήση είναι στην μαγειρική.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται ο μουστος;
Απάντηση:
Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν για να ενημερωθεις σωστα, πηγαινε σε αυτην τις 2 σελιδες και θα ενημερωθεις ελπιζω ικανοποιητικα. http://www.food-info.net/gr/products/wine/prod.htm http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Winemaking Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα ζακχαρα σε αλκοόλη μετατρέπονται με ζύμωση..... τώρα για την ζάχαρη δεν ξέρω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.