Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ζουμί της...
Απάντηση: κακκά πισιά...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ενα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανακατεύετε ενω ζεσταίνετε στην εστία το ρακί και όταν έχ...
Απάντηση: Οδηγίες 1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το ρακί κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. 2.Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μ...
Απάντηση: απο οινόπνευμα...
Απάντηση: Διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού.Τα παλιά τα χρόνια για να γίνει η διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού, η διαδικασία γινόταν με το πάτημα των σταφυλιώ...
Απάντηση: Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (ό...
Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να βρείς ρακόμελο με 10 ευρώ,μπορείς να βρείς και με 20 ευρώ.Πάντως μια ενδιάμεση τιμή στα 14-15 ευρώ...
Απάντηση: Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http:// en.wikipedia.org/ wiki/Cura%C3% A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Οινομελο

Απάντηση: μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημί...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απάντηση: Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετρά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πιο πολύ για εφέ,δεν προσθέτει τίποτα στην γεύσ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Επειδή το αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι.Και ενώ κά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναιι τιι??
Απάντηση: Ελληνικό ή ξένο;Ξένο μπορείς να βρείς με 10-12...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ελάχιστα πάνω από είκοσι. Εξαρτάται από το βαθμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο...
Απάντηση: τι εμφιαλωσης?
Απάντηση: Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τί ποσότητα απο τί;Νερό,βύνη;Ποιό απο όλα;
Απάντηση: Θα χρειαστείς ενα κάκτο agave.Δεν ευδοκιμεί στη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: απλος δεν βγαινει!!....
Απάντηση: χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ζουμί της.Αυτό αποστάζεται και το τελικό προιόν ονομάζεται ρούμι.Είναι άχρωμο,διάφανο.Άν το αφήσουμε να παλαιώσει για χρόνια σε δρύινο βαρέλι,παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα,αυτό οφείλεται στο βαρέλι(μπορεί να προστεθεί και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ενα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανακατεύετε ενω ζεσταίνετε στην εστία το ρακί και όταν έχει διαλυθεί το μέλι και είναι χλιαρό το μείγμα απομακρύνετε απο την φωτιά και καταναλώνετε.Δεν πρέπει να βράσει το μείγμα. Διαβάστε περισσότερα...
Γειά παίδες !! Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε ... Ως ένας από τους λάτρεις του ποτού αυτού θέλω να δοκιμάσω όλες τις πιθανές εκδοχές και παραλλαγές του ...
Απάντηση:
Οδηγίες 1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το ρακί κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. 2.Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα. 3.Σερβίρεται ζεστό και είναι το καλύτερο φάρμακο για κρυολογήματα. Αλλα και Ρακί γνήσιο, όσα σφηνάκια θέλουμε μέλι,1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι 1 ξυλάκι κανέλας ή αν προτιμαμε τριμμένη Τοσα γαρυφαλλάκια όσα και τα σφηνάκια ΕκτέλεσηΒάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά πολύ προσεκτικά για να μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οινόπνευμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού.Τα παλιά τα χρόνια για να γίνει η διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού, η διαδικασία γινόταν με το πάτημα των σταφυλιών. Την σημερινή εποχή που υπάρχουν τα μηχανικά μέσα, για εξοικονόμηση χρόνου, αυτό γίνεται με ένα μηχάνημα που λέγεται κόφτης. Άλλες φορές είναι χειροκίνητος και άλλες με μηχανή. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ένας χειροκίνητος έχει περίπου 100 euro. Πάντα μου αρέσουν τα χειροκίνητα μηχανήματα για αυτό το αναφέρω. Στην δική μου περίπτωση υπήρχε από το θ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να βρείς ρακόμελο με 10 ευρώ,μπορείς να βρείς και με 20 ευρώ.Πάντως μια ενδιάμεση τιμή στα 14-15 ευρώ μου φαίνεται λογική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3% A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι. *Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιο πολύ για εφέ,δεν προσθέτει τίποτα στην γεύση ή την ποιότητα του mezcal(έτσι ονομάζεται αυτό το ποτό) το σκουλήκι.Απλά είναι για να κινήσει την περιέργεια του αγοραστή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή το αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι.Και ενώ κάποιος που δεν έχει πρόβλημα δεν τον πειράζει η κατανάλωση αλκοόλ,κάποιου που έχει έλκος μπορεί να του τρυπήσει το στομάχι ειδικά τα σκληρά αλκοολούχα(whiskey,vodka,gin). Διαβάστε περισσότερα...
λικερ κερασι
Απάντηση:
Πόσο κοστίζει ενα καμπερνέ 4 ετών
Απάντηση:
Ελληνικό ή ξένο;Ξένο μπορείς να βρείς με 10-12 ευρώ.Καποιο Ελληνικό μπορεί να κοστίζει μέχρι 15-18 ευρω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελάχιστα πάνω από είκοσι. Εξαρτάται από το βαθμό οινοπνεύματος αλλά μικρή διαφορά αφού το περισσότερο είναι νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εμφιαλωσης? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί ποσότητα απο τί;Νερό,βύνη;Ποιό απο όλα; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα χρειαστείς ενα κάκτο agave.Δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα,μην ψάχνεις άσκοπα.Απο αυτό θα πάρεις τον καρπό τον οποίο θα πιέσεις για να πάρεις το χυμό του.Αυτό το χυμό θα τον κάνεις απόσταξη.Αυτό που προκύπτει μετά την απόσταξη είναι τεκίλα.Θα έχει λευκό χρώμα.Η κίτρινη τεκίλα μένει για ωρίμαση γύρω στους 6 μήνες.Απο το βαρέλι που μπαίνει παίρνει και το χρώμα.Και δεν αγοράζεις καλύτερα ενα μπουκάλι απο μία κάβα να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο;Θα σου έρθει και πιο φτηνά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές είναι πάντα πιο φτηνές απο τις κίτρινες και δη τις παλαιωμένες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από συγκεκριμένο,ε? Χμμ κομματάκι δύσκολο..ρώτα σε μία κάβα ποτών!;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απλος δεν βγαινει!!.... Διαβάστε περισσότερα...
Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε, αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα. Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους). Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα: 1. Είχαμε παχύνει! 2. Μιλούσαμε ακατάπαυστα, χωρίς να λέμε τίποτα! 3. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα! 4. Ήταν αδύνατο να κά...
Απάντηση:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.