Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ον...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(...
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου...
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο δια...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι...
Απάντηση: Μετά το πέρας της ημερίδας με τίτλο «Ιπποφαές, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια», που οργάνωσε η SymAgro στις 26-6-2011 στο Επιστημονικό και...
Απάντηση: Ιστορικό στοιχείο : Γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αναφέρεται ήδη στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλ...
Απάντηση: Καλλιεργείται πολύ στην Περσία, Μικρά Ασία και Αίγυπτο και από τους αρχαίους χρόνους και στη πατρίδα μας λίγο. Τρία είναι που μας ενδιαφέρουν τα σό...
Απάντηση: Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει β...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μπόλιασμα νερατζιάς

Απάντηση χρήστη: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η τομάτα, αλλιώς και ντομάτα, είναι ένας κόκκιν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για να καλλιεργήσετε λαχανικά, δεν χρειάζεται ν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Μουχρίτσα (Echinochloa crus-gal...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το φασόλι πολλαπλασιάζεται με σπόρο. Η σπορά στ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΜΑΡΟΥΛΙ-LACTUCA SATIVA Εποχή σποράς - Θερμοκρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μερικές από τις ποικιλίες καυτερής πιπεριάς είν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορεί να πει κανείς πως το λινάρι καλλιεργείτα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε τεχνητό φως τα φυτά μπορούν να εκτείθενται σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αμειψισπορά, δηλαδή η συστηματική και προγραμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μερικές από τις ποικιλίες γλυκιάς πιπεριάς είνα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: θελω το κοστος ανα στρεμμα
Απάντηση: Από τον Απρίλιο ανάλογα και το καιρό μπορούμε ν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τμήμα του φυτού Zingiber Οfficinale που εμφα...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μετά το πέρας της ημερίδας με τίτλο «Ιπποφαές, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια», που οργάνωσε η SymAgro στις 26-6-2011 στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, δημιουργήθηκε ένα «πηγαδάκι» συζήτησης με αφορμή την ομιλία μου στην παραπάνω ημερίδα, η οποία αναφέρονταν στη λίπανση του ιπποφαούς. Η συζήτηση από τη λίπανση στράφηκε στη θρέψη των φυτών και από κει στην υδροπονία. Έτσι χωρίς να το καταλάβουμε άρχισε μια διαμάχη μεταξύ των μελών της παρέας για το αν η υδροπονία παράγει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ιστορικό στοιχείο : Γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αναφέρεται ήδη στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος αναφέρονται στο είδος αυτό με τις ονομασίες κιχόρη ή κιχόριον, ήμερος Σέρις, πικρίδα κ.ά. Ο Γαληνός το ονομάζει “φίλο του συκωτιού”. Πως καλλιεργείται : Υπάρχουν πάρα πολλά είδη ραδικιού, το άγριο, το ήμερο, το σταμναγκάθι, το ιταλικό, το ραντίκιο, το Witloof ή Βρυξελλών μέχρι και ραδίκι για την παραγωγή υποκατάστατου του καφέ υπάρχει. Και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιεργείται πολύ στην Περσία, Μικρά Ασία και Αίγυπτο και από τους αρχαίους χρόνους και στη πατρίδα μας λίγο. Τρία είναι που μας ενδιαφέρουν τα σόγια του σουσαμιού: με μαυριδερούς, καστανούς και άσπρους σπόρους. Σε μας προκόβει το άσπρο σουσάμι και καλλιεργείται στη Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία. Η Θεσσαλία κάνει από αυτό έως 90 χιλ. οκ το χρόνο. Ο σουσαμόσπορος έχει 40-50 τα εκατό λάδι και είναι πικρούτσικο μα φαγώσιμο και έχει το καλό δύσκολα να ταγγίζει. Στην Ανατολή και στο τόπο μας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τομάτα, αλλιώς και ντομάτα, είναι ένας κόκκινος ζουμερός καρπός, ιδανικός για σαλάτες και κύριο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας. Η τομάτα είναι ένα φυτό της οικογένειας Solanaceae, ιθαγενές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, από το Μεξικό μέχρι το Περού. Ζει μόνο μερικά χρόνια και συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Τυπικά φτάνει τα 1-3 μ. ύψος, αλλά δεν έχει αρκετά ανθεκτικό κορμό και στηρίζεται σε άλλα φυτά. Τα φύλλα έχουν μήκος 10-25 εκ. και είναι σύνθετα, αποτελούμενα από 5-9 μι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να καλλιεργήσετε λαχανικά, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ολόκληρο λαχανόκηπο. Αρκούν μερικά τετραγωνικά μέτρα για να έχετε λαχανικά όλον τον χρόνο. Αλλά και εσείς που ο μόνος ελεύθερος χώρος σας είναι μία βεράντα, μπορείτε να καλλιεργήσετε σε γλάστρες αρωματικά φυτά, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μερικές τομάτες. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την δημιουργία και την φροντίδα ενός λαχανόκηπου: - Ο ελεύθερος χρόνος - Η οργάνωση του λαχανόκηπου - Η θέση του - Το ανάγλυφο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε να έχετε καρπούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι στο μεσοδιάστημα το φυτό έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει γερό ριζικό σύστημα και είναι πολύ παραγωγικό. Θα πρέπει να προσέξετε όμως ώστε να το προστατέψετε από τις παγωνιές του χειμώνα. Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli) Οικογένεια: Poaceae Περίληψη: Αυτό το είδος έχει κοσμοπολίτικη εμφάνιση. Καταλαμβάνει ειδικά τους ακατέργαστους βιότοπους στα πεδινά αλλά μπορούμε να το βρούμε επίσης σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Η μουχρίτσα προτιμά τα υγρά αμμώδη εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία, πρόσφατα βρέθηκε και σε πιο βαριά εδάφη. Αναπτύσσεται καλά στο καλλιεργήσιμο έδαφος, στους κήπους, και τις άκρες του δρόμου. Αυτό το είδος αποτελεί επιβλαβές... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι πολλαπλασιάζεται με σπόρο. Η σπορά στον αγρό γίνεται όταν έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Με πυκνή σπορά έχουμε καλύτερη απόδοση. Συνήθως απαιτείται σπόρος 5-12 κιλά / στρέμμα ανάλογα με την ποικιλία. Πριν τη σπορά χρειάζεται να έχει προηγηθεί καλή κατεργασία εδάφους και να υπάρχει επαρκής υγρασία. Στις νάνες ποικιλίες , το φασόλι σπέρνεται σε γραμμές που απέχουν 30-60 εκατοστά μεταξύ τους και 15-25 εκ πάνω στη γραμμή. Στις αναρριχώμενες ποικιλίες οι αποστάσεις μεταξύ των γραμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψει ειδικα για δικη σου κατανάλωση γιατί να βάλεις χημικά? λιγη κοπριά αν εχεις μπορείς να της βάλεις και μπόλικο νεράκι όταν το χρειάζεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΡΟΥΛΙ-LACTUCA SATIVA Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές από τις ποικιλίες καυτερής πιπεριάς είναι οι: Cayenne: Έχει λεπτό και κωνικό σχήμα. Μήκος 9 με 20 εκατοστά. Είναι πάρα πολύ καυτερές. Red Chili: Έχει μικρό κωνικό σχήμα. Μήκος 2,5 με 7 εκατοστά. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του τσίλι. Green Chili: Μακριές πράσινες και καυτερές. Μήκος 18 με 20 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορεί να πει κανείς πως το λινάρι καλλιεργείται σε όλη τη γη και περισσότερο στη Ρωσία. Στα ψυχρότερα κλίματα η κλωστή του λιναριού γίνεται λεπτή και το είδος που προκόβει σε αυτά καλύτερα είναι το ψηλό λινάρι. Σε τέτοια κλίματα και από το είδος αυτό γίνονται τα φίνα λινά υφάσματα και μοιάζουνε με μεταξωτά. Στα ζεστά κλίματα όπως τα δικά μας, κάνει χοντρή κλωστή και το είδος που πετυχαίνει πιο καλά είναι το κοντό λινάρι. Ένα στρέμμα δίνει 20-60 οκάδες σπόρο και 15-70 στουπί, όταν καλλιεργηθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε τεχνητό φως τα φυτά μπορούν να εκτείθενται στο φώς παραπάνω χρόνο από ότι στον ήλιο και έτσι μπορούν να μεγαλώσουν πιο γρήγορα κάτω από μια ειδική λάμπα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αμειψισπορά, δηλαδή η συστηματική και προγραμματισμένη κυκλική εναλλαγή στο ίδιο χωράφι, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της γονιμότητας των χωραφιών. Ήταν απαραίτητη και αναντικατάστατη διαδικασία, πριν την εισαγωγή των γεωργικών μηχανημάτων και των χημικών λιπασμάτων. Η εισαγωγή των νέων τεχνικών καλλιέργειας, έκανε εφικτό να μπορεί να καλλιεργείται το ίδιο χωράφι συνεχώς με την ίδια καλλιέργεια. Η πρακτική αυτή όμως «κουράζει» τα χωράφια τα οποία χάνουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές από τις ποικιλίες γλυκιάς πιπεριάς είναι οι: Bell: Είναι η γνωστή χοντρή πιπεριά που βρίσκουμε στις αγορές. Paprika: Από αυτή την αποξηραμένη πιπεριά προέρχεται η γνωστή μας πάπρικα. Pimiento: Κόκκινη και σαρκώδης. Κόκκινα κομματάκια της συναντάμε στις γεμιστές ελιές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχεις τοματες επαγγελματικα η ερασιτεχνικα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελω το κοστος ανα στρεμμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από τον Απρίλιο ανάλογα και το καιρό μπορούμε να φυτέψουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τμήμα του φυτού Zingiber Οfficinale που εμφανίζει θεραπευτικές ιδιότητες είναι η ρίζα, η οποία περιέχει έως και 3% αιθέριο έλαιο. Τι προσφέρει: Βάσει ερευνών, το αιθέριο έλαιο τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στον περιορισμό των ενοχλήσεων στις αρθρώσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 28 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.