Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ον...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(...
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου...
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο δια...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι...
Απάντηση: μπορει να βγαλει περιπου 3 4 τονους κατα μεσο ορο αν δεν παθεις ζημια...
Απάντηση: Ένα τέτοιο έδαφος, επιφανειακά, στερείται των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη λαχανικών. Μπορεί να είναι κατάλληλο για π...
Απάντηση: Το κλάδεμα της Γαρδένιας γίνεται κατά το τέλος της Καλοκαιρινής ανθοφορίας ή έστω του κάθε κύκλου ανθοφορίας...
Απάντηση: Ο φλοιός πεύκου είναι ένα από τα σημαντικότερα υλικά πλέον για την κηποτεχνία. Στην ελλάδα δεν είναι ακόμη πολύ γνωστός. Το σημαντικότερο αποτέλ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μπόλιασμα νερατζιάς

Απάντηση χρήστη: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα κύρια θρεπτικά συστατικά των φυτώνΤρεις είνα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε σπορείο τον Μάρτιο, Απρίλιο. Μεταφύτευση...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Grey-C. pepo Ωρίμανση: 52-60 ημέρες Μικρομεσα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με τον όρο ελληνική μυθολογία εννοούμε όλο το π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το αιθέριο έλαιο του φυτού Piper Νigrum, με το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το δεντρολίβανο ανήκει στην οικογένεια Lamiacea...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: περιπου τελη φεβρουαριου με αρχες μαρτιου
Απάντηση: Ναι εάν είστε φυτο εσωτερικού χώρου. Καθώς μειώ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ραντισμα πατατας
Απάντηση: Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σύμφωνα με έρευνα της Zenith International, κατ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορει να βγαλει περιπου 3 4 τονους κατα μεσο ορο αν δεν παθεις ζημια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα τέτοιο έδαφος, επιφανειακά, στερείται των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη λαχανικών. Μπορεί να είναι κατάλληλο για πολυετή φυτά (δέντρα) με βαθιές ρίζες, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο κατάλληλο για λαχανικά τα οποία έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα. Αν διαθέτετε τέτοιο έδαφος, μην απογοητεύεστε. Μπορείτε να το προετοιμάσετε έτσι, ώστε να γίνει κατάλληλο για λαχανικά. Απλώς θα χρειαστείτε περισσότερη οργανική ουσία (κοπριά ή άλλα οργανικά συστατικά όπως φύλλα) για ν... Διαβάστε περισσότερα...
πως κλαδευουμε τη γραδενια
Απάντηση:
Το κλάδεμα της Γαρδένιας γίνεται κατά το τέλος της Καλοκαιρινής ανθοφορίας ή έστω του κάθε κύκλου ανθοφορίας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο φλοιός πεύκου είναι ένα από τα σημαντικότερα υλικά πλέον για την κηποτεχνία. Στην ελλάδα δεν είναι ακόμη πολύ γνωστός. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα αν τον χρησιμοποιήσουμε για εμάς είναι ότι από την ημέρα που θα τον τοποθετήσουμε στα παρτέρια , γλάστρες ή στον κήπο μας μέσα σε έναν χρόνο περίπου θα σταματήσει η ανάπτυξη ζιζανίων (αγριόχορτα). Έτσι η κουραστική δουλειά του ξεχορταριασματος και ο ψεκασμός με επικύνδυνα χημικά για την καταπολέμηση των ζιζανίων γίνεται παρελθόν. Για να μην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα κύρια θρεπτικά συστατικά των φυτώνΤρεις είναι οι θρεπτικές ουσίες που απαιτούνται από τα φυτά σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τα άλλα στοιχεία. Είναι το άζωτο(N), ο φώσφορος(P) και το κάλιο(K). Στα τσουβάλια των λιπασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά υπάρχουν οι αριθμοί "3-6-9". Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το ποσοστό του συνολικού βάρους λιπάσματος καθενός από τα τρία βασικά θρεπτικά συστατικά. Ένα λίπασμα γενικού σκοπού για τον κήπο περιέχει 7% N, 7% P και 7% Κ. Στη βιολογικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9. Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο, Απρίλιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η καρπουζιά απλώνει αρκετά όπως και το πεπόνι γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό γι’αυτό χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή περίπου 30 ημέρες μετά την πλήρη άνθιση, δηλαδή περίπου 80+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Grey-C. pepo Ωρίμανση: 52-60 ημέρες Μικρομεσαίο κολοκυθάκι με γκρι-πράσινο χρώμα. Έχει εξαιρετική γεύση και υφή. Γίνονται γεμιστά, ψητά, βραστά. Συνεχίζει να παράγει κολοκυθάκια για πολύ καιρό. Costata Romanesco-C. pepo Ωρίμανση: 52-60 ημέρες Έχει μεγάλα φύλλα με γκρι-πράσινα και ανοιχτού πράσινου νευρώσεις και κηλίδες. Ιταλικού τύπου. Έχει πολύ γρήγορη παραγωγή σε κολοκύθια και αργότερα καλή παραγωγή σε αρσενικά λουλούδια που μπορούν να γίνουν γεμιστά. Η σάρκα του είναι νόστιμη κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να τα σπείρετε με δύο τρόπους. Οργανωμένα σε σειρές. Σε κάθε λάκο, βάλτε 3 με 4 σπόρους. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό. Ο κάθε λάκος θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Άτακτα. Στην περιοχή του κήπου που έχετε επιλέξει, ρίξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τον όρο ελληνική μυθολογία εννοούμε όλο το πλέγμα των μύθων που σχετίζονται με την υπόθεση της ελληνικότητας, έτσι όπως παρουσιάζονται στα κείμενα της Αρχαιοελληνικής ή Βυζαντινής γραμματείας. Ως ελληνική μυθολογία ορίζεται επίσης η αφήγηση των ιστοριών που δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και αφορούσαν τους θεούς και τους ήρωες τους, τη φύση του κόσμου και τις τελετουργικές πρακτικές λατρείας τους. Οι σύγχρονοι μελετητές αναφέρονται στους μύθους και τους μελετούν σε μία προσπάθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αιθέριο έλαιο του φυτού Piper Νigrum, με το έντονο και οξύ άρωμα, λαμβάνεται από τους σαρκώδεις καρπούς πριν φτάσουν σε πλήρη ωρίμανση. Τι προσφέρει: Διεγείρει το δέρμα και προκαλεί τόνωση της μικροκυκλοφορίας, ανακουφίζοντας τους πονεμένους μυς. Δοκιμάστε! Να αντιμετωπίσετε τυχόν λεκέδες στα νύχια, ρίχνοντας πάνω τους μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι ή λεβάντα. Τρίψτε ελαφρά με μια χάρτινη λίμα και δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το δεντρολίβανο ανήκει στην οικογένεια Lamiacea (Lamiatae) Χειλανθή, στο είδος Rosmarinus officinalis.Είναι πολυετής και αειθαλής θάμνος που φθάνει μέχρι 1 μέτρο ύψος. Τα φύλλα του είναι άμισχα, δερματώδη, βαθυπράσινου χρώματος, λογχοειδή, και στις μασχάλες τους υπάρχουν μικρά άνθη κυανόλευκου χρώματος τα οποία και προσελκύουν τις μέλισσες (γι αυτό και θεωρείται σημαντικό μελλισοκομικό φυτό. Εδαφοκλιματολογικές συνθήκες: Το δεντρολίβανο μπορει να καλλιεργηθεί σε πολλά εδαφη με εξαίρεση τα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλητικός. Μα τι τα θέλετε, είναι άθλιος πολύ σκανταλιάρης. Αυτός έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα κι έχασαν τον Παράδεισο και από τότε γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα, σαν να μη έφταναν της ζωής μας τόσες αμαρτίες. Και στον Τρωικό πόλεμο φαίνεται πως έχει την ουρίτσα του. Λέγεται πως αφορμή του πολέμου ήταν το χρυσό μήλο που η Έρις έριξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιπου τελη φεβρουαριου με αρχες μαρτιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι εάν είστε φυτο εσωτερικού χώρου. Καθώς μειώνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, χρησιμοποιούμε κάποιο θερμαντικό σώμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία στον δωμάτιο. Άμεση συνεπεία είναι τα φυτά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι να υποφέρουν και να κινδυνεύουν με αφυδάτωση Μερικές λύσεις που μπορούμε να εφορμούσε: -βάζουμε ένα μικρό δοχείο με νερό πάνω στο θερμαντικό σώμα. Π.χ. ένα μπρίκι με νερό στο καλοριφέρ ή πιατάκι με νερό στο τραπέζι για όσους έχουν αερόθερμα ή air-condition... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη γνώμη μου, υπό τον όρον ότι ο Γεννάρης θα υπολογίζεται με το παλαιόν Ημερολόγιο, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό και όχι το νέον.Δηλαδή 13 ημέρες πίσω. Αυτό με βασική παράμετρο τη πρωϊμότητα ή την οψιμότητα κάθε χρονιάς,διότι πανθομολογείται ότι έχουν σημειωθεί κλιματικές αλλαγές.Επίσης έχουν σημασία και η ποικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμάμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα αναπτυχθεί τελικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ραντισμα πατατας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά προϊόντα και θα δούμε τι ακριβώς προσθέτουν οι παραγωγοί στα φρούτα και τα λαχανικά μας, ώστε να καταντάνε επιβλαβή για την υγεία μας. Βιολογική τροφή Είμαστε αυτό που τρώμε Για να παράγουν όλο και περισσότερες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο με όλο και μεγαλύτερη απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι παραγωγοί αναγκάσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σύμφωνα με έρευνα της Zenith International, κατά το 2010 οι πωλήσεις της στέβιας διεθνώς ανήλθαν στους 3.500 μετρικούς τόνους, αυξήθηκαν δηλαδή 1% σε σχέση με το 2009, αντιπροσωπεύοντας συνολική αξία 285 εκατομμυρίων δολαρίων. Προς τι η παγκόσμια στροφή στη στέβια, το φυτό που αποκαλείται διεθνώς ως το “ιερό δισκοπότηρο” της βιομηχανίας τροφίμων; Με το διαβήτη και την παχυσαρκία να αποτελούν τη μάστιγα του αιώνα, η παγκόσμια ζήτηση για ισορροπημένα διατροφικά προϊόντα με ελάχιστη θερμιδ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 139 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.