Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ον...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(...
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου...
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο δια...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι...
Απάντηση: δεν είμαι σίγουρη, ο γείτονάς μου πάντως τα κλάδεψε μόνο από την κορφή και ήταν πριν τα χριστούγεννα...
Απάντηση: Η παρασκευή σαπουνιού αποτελούσε μία από τις βασικές εργασίες μιας Ελληνικής οικογένειας (στην επαρχία κυρίως) μέχρι και τα τέλη του 1960 περίπου...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέ...
Απάντηση: Το φυτό Hamamelis Virginiana έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραδοσιακή φαρμακευτική για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας. Τι προσφέρει: Η αμαμελί...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μπόλιασμα νερατζιάς

Απάντηση χρήστη: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ουρία ειναι ένα πυκνό αζωτούχο λίπασμα (60% π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι κοινός τόπος ότι βερικοκιά από κουκούτσι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου το καλύτερο που...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αυτή την ερώτηση την έβαλες σε λάθος κατηγορία...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το φραγκοστάφυλο είναι ένας μικρός θάμνος ύψους...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Fusarium oxysporum...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με βιομάζα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πιπεριά έχει επιπόλαιο ριζικό σύστημα. Είναι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το φυτό δεν έχει ιδιαίτερες απατήσεις για τη δι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν είμαι σίγουρη, ο γείτονάς μου πάντως τα κλάδεψε μόνο από την κορφή και ήταν πριν τα χριστούγεννα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η παρασκευή σαπουνιού αποτελούσε μία από τις βασικές εργασίες μιας Ελληνικής οικογένειας (στην επαρχία κυρίως) μέχρι και τα τέλη του 1960 περίπου. Με υλικά όπως τη μούργα του λαδιού, νερό, καυστική σόδα (ποτάσσα) και αλάτι, και σε ορισμένες περιπτώσεις και κάποια αρωματικά, παρασκεύαζαν το σαπούνι του έτους, ένα 100% βιολογικό σαπούνι για όλη την οικογένεια. Με τα χρόνια, οι οικογένειες στην Ελλάδα πέρασαν στην αγορά έτοιμου σαπουνιού, εμπλουτισμένου με διάφορες χημικές ουσίες που χαρίζουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό Hamamelis Virginiana έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραδοσιακή φαρμακευτική για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας. Τι προσφέρει: Η αμαμελίδα έχει στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει αποδειχτεί πολύ ωφέλιμη για το κυκλοφορικό και τις φλεγμονές του δέρματος. Η μεγάλη περιεκτικότητά της σε τανίνες και φλαβονοειδή συντελεί στη σύσφιγξη της επιδερμίδας, αυξάνοντας την ανθεκτικότητά της σε ερεθισμούς. Επιπλέον, τα ενεργά της συστατικά διαθέτουν σημαντικές αναπλαστικές ιδιότητ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η ουρία ειναι ένα πυκνό αζωτούχο λίπασμα (60% περίπου). Προφανώς τον ψεκασμό με ουρία θέλετε να τον κάνετε για διαφυλική λίπανση αν ναι, θέλει μεγάλη προσοχή στην ποσότητα διότι μπορεί να προκληθούν εγκαύματα. Συνιστώ σκευάσματα διαφυλικών λιπασμάτων τα οποία πωλούν οι κατά τόπους γεωπόνοι τα οποία και φτηνά είναι και γράφουν ακριβώς την δοσολογία. Τριαντάφυλλος Εδρεμετλής, Γεωπόνος. edremetl@agro.auth.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι κοινός τόπος ότι βερικοκιά από κουκούτσι βγαίνει.....Το θέμα είναι ότι το πιθανότερο είναι να βγει αν όχι άγρια σίγουρα ημιάγρια .... Δηλαδη θα χρειαστεί προφανώς μπόλιασμα στο προσεχώς μέλλον !!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για αυτά είναι να τα ποτίζεται με απεσταγμένο νερό. Το απεσταγμένο νερό δεν έχει χημικές ουσίες και άλατα τα οποία κάνουν ζημιά στα φυτά σας. Μπορείτε να ποτίζεται και τα εξωτερικού χώρου φυτά με απεσταγμένο αλλά πιο σημαντικό είναι για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτή την ερώτηση την έβαλες σε λάθος κατηγορία πρέπει να μπει στην επιστήμη γεωπονικής Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το φραγκοστάφυλο είναι ένας μικρός θάμνος ύψους 1-2 μ. ανθεκτικός στο κρύο, που ευδοκιμεί σε υγρά και δροσερά κλίματα και σε όλα τα εδάφη εκτός των πολύ υγρών. Οι καρποί του είναι ενωμένοι σε μικρά τσαμπιά, είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνες και ωριμάζουν τον Ιούλιο. Καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε σιρόπια, ποτά, μαρμελάδες κ.ά. Τα φραγκοστάφυλα αναγνωρίζονται εύκολα από το βαρύ άρωμα που βγαίνει απ τους βλαστούς και τα φύλλα τους. Ένα ώριμο φυτό μπορεί να παράγει 3-5 κιλά καρπούς ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοποιηθεί χημική ανάλυση του εδάφους. Πριν από κάθε παραγγελία φυτών ελέγχουμε την καταλληλότητα του εδάφους σε συνεργασία με τους υπεύθυνους γεωπόνους της Umbaflor s.r.l. και του πανεπιστημίου της Perugia και ενημερώνουμε για την καταλληλότητα του χωραφιού. Συστήνεται η ξεχωριστή ανάλυση διαφορετικών περιοχών του ίδιου χωραφιού και όχι η δημιουργία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Fusarium oxysporum form. spec. solani Ο μύκητας ζει στο έδαφος και μπορεί να μολύνει όλα τα μέρη του φυτού πατάτας που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Το παθογόνο είναι ένας ατελής μύκητας, ο οποίος δεν έχει αναπαραγωγικές υφές. Τα κονίδια και τα χλαμιδοσπόρια του μύκητα εμφανίζονται συχνά στο έδαφος. Εύρος ξενιστών: Κυρίως η πατάτα, και πολύ σπάνια άλλα σολανώδη φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Το παθογόνο εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα εδάφη και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με βιομάζα είναι ουδέτερη σε εκπομπές CO2 καθώς η ποσότητα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μετά την καύση της αγριοαγκιναρας αφομοιώνεται από το φυτό κατά την φωτοσύνθεση, ενώ από την άλλη πλευρά με την καύση βιομάζας σχεδόν μηδενίζεται η απελευθέρωση θείου (S) στην ατμόσφαιρα. Η Green Agenda φιλοξενει τον διευθυντη του Εργαστηρίου Γεωργίας του Τμήματος Γεωπονίας , Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλιας καθηγητή Νι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά έχει επιπόλαιο ριζικό σύστημα. Είναι ευαίσθητη στους δυνατούς ανέμους που μπορούν ακόμη και να τη ρίξουν κάτω. Αν το μέρος που βάλατε τις πιπεριές το πιάνει ο αέρας, θα χρειαστεί να τις στηρίξετε. Η στήριξη μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός πασσάλου που θα μπήξετε στο έδαφος και πάνω στον οποίο θα στηρίξετε το φυτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό δεν έχει ιδιαίτερες απατήσεις για τη διατήρησή του και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποιηση. Ευδοκιμεί σε κλίματα με θερμό και ξηρό καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα, Μπορεί ν’αντέξει βραχείες περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά σε χειρότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί προστασία, όπως κάλυψη ή μετακίνηση σε πιο προστατευμένη θέση. Ευδοκιμεί σε οξίνα με οργανική ουσία εδάφη με καλή αποστράγγιση και δεν αναπτύσσεται σε εδάφη ασβεστώδη - αλκαλικά .Θα πρέπει να ποτίζεται τακτικά για τη βέλτιστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο κόβοντας όλη την ανθοταξία. Μετά τη συγκομιδή των καρπών (Απρίλιο - Ιούνιο) κλαδεύομαι όλους τους βλαστούς που είχαν καρποφορία. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.