Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφ...
Απάντηση: Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα...
Απάντηση: Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γν...
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!...
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπό...
Απάντηση: Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν...
Απάντηση: εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι...
Απάντηση: Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργο...
Απάντηση: Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα...
Απάντηση: με ένεση...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μπόλιασμα Αμπελιού ποτε το κάνεις

Απάντηση: Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Κόβεις κοντά στον κεντρικό κορμό και αφήνεις 3-...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απλώνονται οι ρίζες της καλλιέργειας βιομηχανικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα άγρια (αυτοφυή) φυτά, όσο ανεπιθύμητα και αν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι μικρό σκαθάρι με μακρουλή μύτη (προβοσκίδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Στην Ελλάδα έχουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα υλικά που θα χρειαστείτε: δοχεία φύτε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Έχουν υψηλή ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γενικά η μπάμια είναι ανθεκτική στην ξηρασία γι...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφυλιών. Σε πολλές περιοχές εμφανίζεται απειλητικός και ορισμένα χρόνια με ισχυρή προσβολή αποκαλούνται «χρονιές περονοσπόρου». Η ασθένεια προσβάλλει όλα τα πράσινα αναπτυσσόμενα μέρη της αμπέλου όπου εμφανίζονται χαρακτηριστικές κιτρινοπράσινες κηλίδες που μοιάζουν με λαδιές. Με υγρό καιρό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζεται λευκό επίχρισμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα της ασθένειας είναι παρεμφερή με εκείνα που προκαλεί η Ισκα. Εμφανίζονται δηλ περιφερειακές μεσονεύρειες χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος . Η διαφορά με την ασθένεια της Ισκας είναι οτι δεν παρατηρούνται χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος υπό μορφή κοκκίδων. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται πρώτα στα παλαιότερα φύλλα τα οποία και σταδιακά ξεραίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γνωμικό… δύσκολα θα σας απαντήσω. Όχι ότι δεν ακούω τα λόγια του πατέρα μου που μου λέει, τι θέλεις εσύ και παιδεύεσαι με αυτά, καλύτερα να αγόραζες σταφύλι. Τώρα που τα λέμε δεν έχει άδικο από τη μεριά του... Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σταφύλια σε εξευτελιστική τιμή (για 1 τόνο σταφύλια δίνεις γύρω στα 300 euro-αν το υπολογίσετε βγαίνει κάτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν έχει βροχή ή υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι πλεοασματική στον συγκεκριμένο τομέα ανα περιόδους επιδοτείται η εκρίζωση αμπελώνων. Όσο για τον ΕΛΓΑ δεν είναι επιδότηση αλλά αποζημίωση που λαμβάνουν οι καλλιεργειτές για την απώλεια εισοδήματος (πχ λόγω παγετου). Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα εάν η αποζημίωση αυτή διανέμεται αξιοκρατικά, πάνω σε αυτό το μόνο που έχω να πω είναι: Ελλαδάαααααα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές της γης. Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του, το σταφύλι, ενώ και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (ντολμάδες). Τα σταφύλια μπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιμοποιηθούν είτε για γλυκίσματα (γλυκό του κουταλιού) είτε για την παρασκευή σταφίδων, κρασιού, άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι). Το αμπέλι και η οικογένε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους και ζουμερους καρπους. ΝPK 2-1-2 περιπου και πλουσιο σεμαγνησιο για να ειναι ζουμεροι οι καρποι. Αυτο φαινεται καλο λιπασμα http://e-shop.valentine.gr/product_info.php? products_id=325 Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την αλήθεια οπότε............. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπελια για Σαβατιανο ηταν ολα κλαδεμενα . Και πρεπει να ηταν προσφατα γιατι καθε αμπελι ειχε και τις κομμενες κλιματιδες διπλα του. Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα του αμπελιου;
Απάντηση:
Κόβεις κοντά στον κεντρικό κορμό και αφήνεις 3-4 κλαδιά σε μήκος 2-3 ματιών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλώνονται οι ρίζες της καλλιέργειας βιομηχανικού τριαντάφυλλου στον νομό Κοζάνης με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε παραγωγό ροδέλαιου, του επονομαζόμενου και «ρευστού χρυσού». Οι προσπάθειες ξεκίνησαν το 2004 με τις πρώτες πιλοτικές καλλιέργειες στην περιοχή του Βοϊου Κοζάνης και έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Κοζάνης, κ. Νίκο Ξανθόπουλο, σήμερα περίπου 12 παραγωγοί καλλιεργούν κοντά στα 150 στρέμματα βιομηχανικού τριαντάφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα άγρια (αυτοφυή) φυτά, όσο ανεπιθύμητα και αν είναι, δεν αναπτύσσονται ποτέ τυχαία. Η εξαιρετική τους αντοχή, ακόμη και απέναντι στην προσπάθεια του ανθρώπου να τα εξοντώσει, οφείλεται στην άριστη προσαρμογή τους σε κάποιες ειδικές συνθήκες (σύσταση εδάφους, υγρασία κ.λ.π). Αφού λοιπόν υπάρχει πάντα μια τέτοια συσχέτιση ενός είδους με κάποιες συνθήκες, μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες από αυτά. Για παράδειγμα, ένα ζιζάνιο, όπως το ξινοτρίφυλλο (Oxalis spp.) μας υποδεικνύει ότι το έδαφο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μικρό σκαθάρι με μακρουλή μύτη (προβοσκίδα) με γονατισμένες κεραίες. Το χρώμα του είναι γενικώς σταχτόμαυρο, καμιά φορά προς το βαθύ κόκκινο. Τα έντομα αυτά γεννούν πέντε φορές το χρόνο και κάνουν τόσα αυγά που οι απόγονοι ενός θηλυκού μπορούν να χαλάσουν άνω των 100000 οκάδων σπόρων σε ένα έτος. Από το Σεπτέμβρη η σταρόψειρα αφήνει σε κάθε κόκκο σίτου, σίκαλης, κριθής και καλαμπόκι από ένα αυγό. Βγαίνει ένα σκουληκάκι που κατατρώγει την ψίχα του σπόρου, έπειτα γίνεται χρυσαλλίδα, τρυπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Στην Ελλάδα έχουμε την φθινοπωρινή και την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Η φθινοπωρινή καλλιέργεια προτιμάται σε ήπιους χειμώνες, η σπορά γίνεται τους μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη και η συγκομιδή Μάιο-Ιούνιο. Η ανοιξιάτικη καλλιέργεια γίνεται με απευθείας σπορά ή με κοκκάρι, τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο και η συγκομιδή για την πρώτη περίπτωση σποράς γίνεται Αύγουστο-Σεπτέμβρη, ενώ για την δεύτερη Ιούνιο-Ιούλιο. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά που θα χρειαστείτε: δοχεία φύτευσης. Οι επιλογές είναι πολλές. Για λίγα φυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και κυπελάκια από γιαούρτι, όμως για μια πιο συστηματική εργασία καλό είναι να αγοράσετε ένα σπορείο με θήκες φύτευσης που θα μπορείτε να το επανχρησιμοποιήσετε και στην επόμενη σπορά. εδαφικό μίγμα. Αν δεν επιλέξετε ένα έτοιμο ελαφρύ υπόστρωμα του εμπορίου μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, ανακατέυοντας: 2 μέρη συσκευσαμένου χώματος για γλάστρες + 1 μέρος περλίτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουν υψηλή ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης και προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις στους παραγωγούς Δύο φρούτα που δεν ανήκουν στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, αλλά έχουν ζήτηση σε βιομηχανίες μεταποίησης, εμφανίζοντας ικανοποιητικές προοπτικές ανάπτυξης με ελκυστικές αποδόσεις, συνιστούν τη νέα πρόταση για εναλλακτική ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα Ο λόγος για το βατόμουρο και το φραγκοστάφυλο, που με ελάχιστες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας είναι δύο είδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικά η μπάμια είναι ανθεκτική στην ξηρασία γιατί έχει πολλές ρίζες. Όταν έχουμε ποτιστική καλλιέργεια, τότε πρέπει να ποτίζουμε 1 με 2 φορές ανά 15 μέρες. Αν το φυτό ξεκινήσει να υποφέρει από έλλειψη υγρασίας, τότε θα αρχίσει να αποβάλλει σταδιακά τα φύλλα του. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε θα χάσει τους λοβούς και όλα τα φύλλα και τελικά θα ξεραθεί. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 130 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.