Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφ...
Απάντηση: Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα...
Απάντηση: Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γν...
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!...
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπό...
Απάντηση: Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν...
Απάντηση: εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι...
Απάντηση: Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργο...
Απάντηση: Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα...
Απάντηση: με ένεση...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μπολιασμα αμπελιου ποτε κανεις

Απάντηση: Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Κόβεις κοντά στον κεντρικό κορμό και αφήνεις 3-...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Papaver rhoeas, Papaveraceae ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Ε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Potato leaf roll v...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο δ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφυλιών. Σε πολλές περιοχές εμφανίζεται απειλητικός και ορισμένα χρόνια με ισχυρή προσβολή αποκαλούνται «χρονιές περονοσπόρου». Η ασθένεια προσβάλλει όλα τα πράσινα αναπτυσσόμενα μέρη της αμπέλου όπου εμφανίζονται χαρακτηριστικές κιτρινοπράσινες κηλίδες που μοιάζουν με λαδιές. Με υγρό καιρό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζεται λευκό επίχρισμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα της ασθένειας είναι παρεμφερή με εκείνα που προκαλεί η Ισκα. Εμφανίζονται δηλ περιφερειακές μεσονεύρειες χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος . Η διαφορά με την ασθένεια της Ισκας είναι οτι δεν παρατηρούνται χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος υπό μορφή κοκκίδων. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται πρώτα στα παλαιότερα φύλλα τα οποία και σταδιακά ξεραίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γνωμικό… δύσκολα θα σας απαντήσω. Όχι ότι δεν ακούω τα λόγια του πατέρα μου που μου λέει, τι θέλεις εσύ και παιδεύεσαι με αυτά, καλύτερα να αγόραζες σταφύλι. Τώρα που τα λέμε δεν έχει άδικο από τη μεριά του... Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σταφύλια σε εξευτελιστική τιμή (για 1 τόνο σταφύλια δίνεις γύρω στα 300 euro-αν το υπολογίσετε βγαίνει κάτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν έχει βροχή ή υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι πλεοασματική στον συγκεκριμένο τομέα ανα περιόδους επιδοτείται η εκρίζωση αμπελώνων. Όσο για τον ΕΛΓΑ δεν είναι επιδότηση αλλά αποζημίωση που λαμβάνουν οι καλλιεργειτές για την απώλεια εισοδήματος (πχ λόγω παγετου). Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα εάν η αποζημίωση αυτή διανέμεται αξιοκρατικά, πάνω σε αυτό το μόνο που έχω να πω είναι: Ελλαδάαααααα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές της γης. Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του, το σταφύλι, ενώ και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (ντολμάδες). Τα σταφύλια μπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιμοποιηθούν είτε για γλυκίσματα (γλυκό του κουταλιού) είτε για την παρασκευή σταφίδων, κρασιού, άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι). Το αμπέλι και η οικογένε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους και ζουμερους καρπους. ΝPK 2-1-2 περιπου και πλουσιο σεμαγνησιο για να ειναι ζουμεροι οι καρποι. Αυτο φαινεται καλο λιπασμα http://e-shop.valentine.gr/product_info.php? products_id=325 Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την αλήθεια οπότε............. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπελια για Σαβατιανο ηταν ολα κλαδεμενα . Και πρεπει να ηταν προσφατα γιατι καθε αμπελι ειχε και τις κομμενες κλιματιδες διπλα του. Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα του αμπελιου;
Απάντηση:
Κόβεις κοντά στον κεντρικό κορμό και αφήνεις 3-4 κλαδιά σε μήκος 2-3 ματιών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Papaver rhoeas, Papaveraceae Βιολογία: Είναι ένα ανθεκτικό ετήσιο ζιζάνιο. Τα μεγάλα, 8-10cm, λουλούδια αλλάζουν σταδιακά χρώμα από άσπρο σε ροζ και τελικά σε κόκκινο, αναπτύσσονται ξεχωριστά το καθένα σε όρθιους βλαστούς που φέρουν τρίχες. Το φύλλωμα παραμένει απαρατήρητο κατά τη διάρκεια της άνθησης και αναδεικνύει όλη την ομορφιά του φυτού . Προτιμάει τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη με πολύ ήλιο και μερική σκίαση. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, οι οποίες διαφέρουν ως προς ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
για να μεγαλώσουν
Απάντηση:
τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Potato leaf roll virus (ακρωνύμιο: PLRV) Αυτός ο ιός σπάνια καταστρέφει το φυτό όπως ο ιός Υ, αλλά προκαλεί μεγάλες απώλειες παραγωγής και είναι εν μέρει υπεύθυνος για την εξασθένηση του φυτού της πατάτας. Εύρος ξενιστών: Η πατάτα και όλες οι καλλιέργειες και τα ζιζάνια της οικογένειας Solanaceae. Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο ιός εμφανίζεται παντού στην ΕΕ και σε άλλες Ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες. Ο ιός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές απώλειες στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο διαφορετικούς ιούς: αυτοί αναφέρονται ως μωσαϊκό της καρπουζιάς 1 και μωσαϊκό της καρπουζιάς 2. Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, κολοκυθάκι, φασόλι και μπιζέλι. Διάδοση και σημαντικότητα: Ο ιός του μωσαϊκού της καρπουζιάς είναι γνωστός στις εύκρατες περιοχές καθώς και στις τροπικές. Έχει αναφερθεί στις περισσότερες χώρες στις οποίες καλλιεργούνται κολοκυνθοειδή. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 56 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.