Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ...
Απάντηση: πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι...
Απάντηση: Κόβεις τη νερατζιά περίπου στους 60 πόντους και φυτεύεις βλαστούς ανάμεσα στον κορμό που έμεινε και τη φλούδα του...
Απάντηση: Οι κύριες ασθένειες των δέντρων της ελιάς είναι 4. Φυσικά εμείς εδώ δεν θα αντικαταστήσουμε του γεωπόνους, οπότε δεν θα μπούμε και τόσο στην ουσία...
Απάντηση: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη καρποφόρων. Πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτό το συμπέρασμα από τους Έλληνες παραγωγούς. Αρχικά χρησιμοποιήθ...
Απάντηση: Σχηματίζει μικρούς θάμνους 1-2 μ. περίπου που καλλιεργούνται οπουδήποτε, αλλά καρποφορούν καλύτερα σε δροσερά κλίματα και όχι άνυδρα εδάφη. Παράγου...
Απάντηση: Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήμ...
Απάντηση: Όχι ,έχει πεθάνει...
Απάντηση: πως ξκαλλιεργειται το αραπικο φυστικι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μπολιασματα

Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι ποικιλίες φασολιού χωρίζονται ανάλογα με το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με βιομάζα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ντομάτα καλλιεργείται μαζί με σκόρδο, κατιφέ,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η Αλόη Βέρα (Aloe Vera) συχνά αποκαλείται φυσικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αναπτύσσεται σε όλα σχεδόν τα εδάφη, αλλά ευδοκ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θυμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Clavibacter michig...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όνομα του εχθρού: Phtorimaea operculella Εύρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: το ιοειδές potato...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΧΑΙΝΕΝΚΕΝ??
Απάντηση: Τα βιολογικά προϊόντα είναι το αποτέλεσμα της κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η μπάμια πολλαπλασιάζεται με σπόρους. Για κάθε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απο νερατζια σε λεμονια
Απάντηση:
Κόβεις τη νερατζιά περίπου στους 60 πόντους και φυτεύεις βλαστούς ανάμεσα στον κορμό που έμεινε και τη φλούδα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κύριες ασθένειες των δέντρων της ελιάς είναι 4. Φυσικά εμείς εδώ δεν θα αντικαταστήσουμε του γεωπόνους, οπότε δεν θα μπούμε και τόσο στην ουσία της καταπολέμησης των ασθενειών όσο θα μπούμε στην πρόληψη αυτών. Έτσι επιγραμματικά θα αναφέρουμε τις 4 κυριότερες ασθένειες, τις συνθήκες που τις ευνοούν και τα συμπτώματα που εμφανίζει η κάθε μία: ΒΑΚΤΗΡΙΩΣΗ : Πρόκειται για τα λεγόμενα καρκινώματα. Εξογκώματα δηλαδή κατά μήκος βλαστών του δέντρου. Μεταδοτική ασθένεια που εξαπλώνετε σε όλο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη καρποφόρων. Πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτό το συμπέρασμα από τους Έλληνες παραγωγούς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως υποκείμενο το σπορόφυτο αχλαδιάς Pyrus Communis το οποίο είναι ιδιαίτερα ευπαθές στον βασικό εχθρό της αχλαδιάς, το βακτηριακό κάψιμο Erwinia amylovora. Έτσι επειδή καταστράφηκαν πολλά κτήματα αχλαδιάς κατά την δεκαετία του 1980 δημιουργήθηκε μία καχυποψία για την καλλιέργεια. Προστέθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την καταπολέμηση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σχηματίζει μικρούς θάμνους 1-2 μ. περίπου που καλλιεργούνται οπουδήποτε, αλλά καρποφορούν καλύτερα σε δροσερά κλίματα και όχι άνυδρα εδάφη. Παράγουν ρόγες μαλακές στην αφή, μεγαλύτερες από τα φραγκοστάφυλα. Η συγκομιδή τους γίνεται βαθμιαία Ιούλιο-Αύγουστο, αφού πάρουν το χρώμα τους που ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να είναι κίτρινο ή κόκκινο. Έχουν γλυκιά υπόξινη πολύ ευχάριστη γεύση και καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε τούρτες ή μαρμελάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως ξκαλλιεργειται το αραπικο φυστικι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε παλαιότερα, κυπελάκια από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ή ακόμα καλύτερα από φτιαγμένα με παλιές εφημερίδες γλαστράκια. Μη φυτέψετε τους σπόρους βαθιά, 1 εκατοστό αρκεί και είναι προτιμότερο να αγοράσετε χώμα από κάποιο φυτώριο για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας. Φυτέψτε σε κάθε γλαστράκι 4 -5 σπόρους για να είστε σίγουροι ότι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες φασολιού χωρίζονται ανάλογα με το μήκος του βλαστού σε α) νάνες (ύψος 30-60εκ) β) αναρριχώμενες (λεπτός βλαστός, με μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα που μπορεί να φτάσουν τα 2 μέτρα) γ) ημιαναρριχώμενες (βλαστός μέσου μήκους) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με βιομάζα είναι ουδέτερη σε εκπομπές CO2 καθώς η ποσότητα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μετά την καύση της αγριοαγκιναρας αφομοιώνεται από το φυτό κατά την φωτοσύνθεση, ενώ από την άλλη πλευρά με την καύση βιομάζας σχεδόν μηδενίζεται η απελευθέρωση θείου (S) στην ατμόσφαιρα. Η Green Agenda φιλοξενει τον διευθυντη του Εργαστηρίου Γεωργίας του Τμήματος Γεωπονίας , Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλιας καθηγητή Νι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά προϊόντα και θα δούμε τι ακριβώς προσθέτουν οι παραγωγοί στα φρούτα και τα λαχανικά μας, ώστε να καταντάνε επιβλαβή για την υγεία μας. Βιολογική τροφή Είμαστε αυτό που τρώμε Για να παράγουν όλο και περισσότερες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο με όλο και μεγαλύτερη απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι παραγωγοί αναγκάσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ντομάτα καλλιεργείται μαζί με σκόρδο, κατιφέ, κρεμμύδι, μαϊντανό, σχοινόπρασο, καπουτσίνο, καρότο, τσουκνίδα, βασιλικό, μέντα, μελλισόχορτο. Η καλλιέργεια σκόρδου ανάμεσα στις ντομάτες τις προστατεύει από τον τετράνυχο, ο κατιφές από έντομα και νηματώδεις του εδάφους, ενώ η τσουκνίδα η μέντα και το μελλισόχορτο καλυτερεύει την ποιότητά της. Ο βασιλικός απωθεί τις μύγες, τα κουνούπια και τα σκουλήκια των καρπών, τις βοηθάει στις ασθένειες και συμβάλει στην ανάπτυξή τους. Οι ντομάτες δεν έχου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Αλόη Βέρα (Aloe Vera) συχνά αποκαλείται φυσικό θεραπευτικό. Στοιχεία από την αρχαιότητα αποδεικνύουν ότι τα οφέλη της Aloe Vera ήταν γνωστά από τότε. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae (κρινοειδών) παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι το φυτό είναι κάκτος. Είναι αυτοφυής στη Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, την Αφρική και στα κανάρια νησιά, χώρες με εξαιρετικά ζεστά καλοκαίρια στις οποίες συχνά δεν βρέχει αρκετούς μήνες. Έχει χυμώδη,σαρκώδη και χοντρά φύλλα και από το κέντρο του φυτού βγαίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αναπτύσσεται σε όλα σχεδόν τα εδάφη, αλλά ευδοκιμεί στα ελαφρά αμμοπηλώδη και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία εδάφη. Η οργανική ουσία (τυρφη-φυλλόχωμα-κοπριά) βοηθά τα φυτά να αποκτήσουν πλούσιο φύλλωμα και ζωηρά άνθη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβεστιου. εαν το ποτισμα ειναι τακτικο τοτε χρειαζονται σιγουρα ασβεστιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θυμάρι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό ενάντια στα σπυράκια, καθώς και πιο φιλικό με το δέρμα σε σύγκριση με τις υπάρχουσες θεραπείες σε μορφή κρέμας. Ερευνητές του Leeds Metropolitan University μελέτησαν τη δράση του θυμαριού και διαπίστωσαν ότι το βάμμα του βοτάνου κατέστρεφε 100.000 βακτήρια ανά ml ή μισό εκατομμύριο ανά κουταλιά. Συγκεκριμένα, ετοίμασαν βάμμα θυμαριού – δηλαδή άφησαν το βότανο μέσα σε αλκοόλη επί μέρες ή εβδομάδες. Η διαδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus Εύρος ξενιστών: Μόνο η πατάτα, πολύ σπάνια το ζαχαρότευτλο με λανθάνουσα μορφή Εμφάνιση και σημασία: Το βακτήριο εμφανίζεται στο βόρειο μέρος της Ευρώπης (νότια της γραμμής Κίεβο-Βαρσοβία-Μόσχα). Το παθογόνο προτιμά ψυχρές και υγρές συνθήκες. Η ασθένεια βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντική. Το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει μέτριες απώλειες στην παραγωγή, και ποτέ δεν καταστρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Phtorimaea operculella Εύρος ξενιστών: Πατάτα, τομάτα, μελιτζάνα, καπνός, τεύτλο, τσουκνίδα, άγρια σολανώδη φυτά Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο εχθρός εμφανίζεται στα νότια κράτη, όπως την Αλβανία, Γαλλία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Μαρόκο. Εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια μικρή εξάπλωση στα βόρεια δεν είναι αδύνατη. Η φθοριμαία βρίσκεται στον κατάλογο κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: το ιοειδές potato spingle tuber (ακρωνύμιο: PsTVd) Το ιοειδές έχει μόνο ένα κέντρο νουκλεϊνικού οξέος χωρίς πολυπεπτιδικό περίβλημα. Είναι ευτυχώς πολύ σπάνιο, και πολλά στελέχη του ιοειδούς είναι ήπια, μη σοβαρά ιογόνα. Εύρος ξενιστών: Πατάτα, τομάτα και μερικά άλλα άγρια είδη Solanum, όπως τα Solanum nigrum και Solanum dulcamara. Εμφάνιση και σημασία: Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμφανίζεται αυτή η ασθένεια, αλλά εμφανίζεται στις Ανατολικές Ευρωπαϊκές ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΧΑΙΝΕΝΚΕΝ?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα βιολογικά προϊόντα είναι το αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και τοξικά φυτοφάρμακα. Η καταπολέμηση των ασθενειών των φυτών καθώς και η λίπανση του εδάφους γίνονται με φυσικές μεθόδους και οργανικά εφόδια. Η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στηρίζεται στις γνώσεις του παραδοσιακού αγρότη και στην αναζήτηση της επιστήμης για υγιεινές λύσεις. Στην βιολογική κτηνοτροφία δεν χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά και ορμόνες. Οι τοξικές ουσίες συγκεντρώνονται στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μπάμια πολλαπλασιάζεται με σπόρους. Για κάθε στρέμμα απαιτούνται 2,5 με 3 κιλά σπόρου. Σε καλές συνθήκες, χρειάζονται τέσσερες μέρες με μια βδομάδα για να βλαστήσουν. Κάποιες ποικιλίες δεν επιτρέπουν τη γρήγορη βλάστηση, γιατί έχουν ένα σκληρό περίβλημα που την εμποδίζει. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, εμβαπτίζουμε τους σπόρους σε νερό για 24 ώρες και στη συνέχεια τους σπέρνουμε σε ζεστό έδαφος. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τους σπόρους σε χλιαρό νερό ή σε χλιαρή κοπριά για 24 ώρες. ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.