Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια...
Απάντηση: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κριθαράκι και το μουσκεύουμε με 2 ποτήρια κρύο νερό για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα...
Απάντηση: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας Flora Soft με βούτυρο, την γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε καλά και βράζουμε τα μακαρόνια μας τόσο...
Απάντηση: Καρυκεύουμε τα κότσια μας με αλάτι και πιπέρι και στις 2 πλευρές και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε σε ένα καλά θερμασμένο τηγάνι 1 κουταλι...
Απάντηση: Διαλύουμε και βράζουμε ελαφρά τους 2 Σπιτικούς Ζωμούς Knorr βοδινό σε 1.700 ml νερό, μαζί με το μοσχαράκι, σουρώνουμε και φιλτράρουμε τον ζωμό και...
Απάντηση: Μουσκεύουμε το κριθαράκι σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το μουσκεμένο κριθαράκι, το κρεμμύδι, τ...
Απάντηση: Ξεπλένουμε τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί...
Απάντηση: Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια...
Απάντηση: Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλλ...
Απάντηση: Καλό!...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μοσχαρι γιουβετσι στη γαστρα

Απάντηση: ΣυστατικάΣτα γρήγοραΚατηγορίαΜοσχάριΣερβίρει6-8...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το Flora (κρατάμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια εξαιρετική θρεπτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όχι,δεν κάνει.Το αλκοόλ θα ερεθίσει το στομάχι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο οι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η δίαιτα που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται να σου πω... π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Στη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) οξύ το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλλαγές στον τρόπο διατροφής 1.Αποφύγετε τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Στόχος των παρακάτω οδηγιών είναι η πρόληψη πιθ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι γνωστό πλέον, ότι η υιοθέτηση μιας σωστής...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αύξηση της προγεστερόνης κατά το πρώτο τρίμην...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ονομάζεται...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η γαστρεντερίτιδα οφείλεται συνήθως σε ιούς, όμ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ΣυστατικάΣτα γρήγοραΚατηγορίαΜοσχάριΣερβίρει6-8 1 κιλό μοσχάρι 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 γρ ελαιόλαδο 2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκινιστά) 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα) Κριθαράκι ή χυλοπίτες 250 γρ κοκκινο κρασί 3 ώριμες ντομάτες 2 κουταλιές πελτέ 2 κουταλιές ζάχαρη φέτα παρμεζάνα Οδηγίες 1.Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας). 2.Αδειάζουμε το π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.Κατόπιν τα βάζουμε σε έναν ταβά και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.Στη συνέχεια , ρίχνουμε δύο λίτρα νερό στον ταβά μας , και όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά καλά.Μόλις πάρουν μια βράση, λιώνουμε τον τοματοπελτέ και προσθέτουμε, συν το αλάτι και το πιπέρι. Αδείαζουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά,στου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και περνάμε τους κύβους σε ξύλινα ή σε μεταλλικά σουβλάκια, εναλλάξ με τα λαχανικά. Ρίχνουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό μαντεμένιο τηγάνι 2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε τα σουβλάκια. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το Flora Soft με βούτυρο και την παρμεζάνα και βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσουν. Όταν τα σουβλάκια ψηθούν τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή πατάτες τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 2 κουταλιές για τα ζυμαρικά) και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, «σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια από δενδρολίβανο και το κρασί, για 8 ώρες. Όταν έχουν μαριναριστεί οι μπριζόλες, σε ένα σκεύος βράζουμε το κουσκουσέ και, όταν βράσει, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέσα στο ίδιο σκεύος. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το Flora, καρυκεύουμε και αλευρώνουμε μία-μία τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κριθαράκι και το μουσκεύουμε με 2 ποτήρια κρύο νερό για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τους σπιτικούς ζωμούς κοτόπουλου μαζί με το καυτό νερό, το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας Flora Soft με βούτυρο, την γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε καλά και βράζουμε τα μακαρόνια μας τόσο ώστε να κρατάνε. Σε μια χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το μοσχάρι, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, καρυκεύουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο, περιλούζουμε τα υλικά μας με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καρυκεύουμε τα κότσια μας με αλάτι και πιπέρι και στις 2 πλευρές και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε σε ένα καλά θερμασμένο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας Flora και σοτάρουμε τα μοσχαρίσια οσομπούκο γυρίζοντάς τα προσεκτικά και από τις 2 πλευρές, μέχρι το κρέας τους να αρχίζει να θωρακίζεται. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε μέσα στη γάστρα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και τα καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι και αλάτι. Καθώς τα σοτάρουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα Flora για επιπλέον ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε και βράζουμε ελαφρά τους 2 Σπιτικούς Ζωμούς Knorr βοδινό σε 1.700 ml νερό, μαζί με το μοσχαράκι, σουρώνουμε και φιλτράρουμε τον ζωμό και στη συνέχεια τον αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ξεψαχνίζουμε το βρασμένο μοσχαράκι και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη, σε ζεστό περιβάλλον. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ. Το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα από το Flora και το 1/4 από το ξεψαχνισμένο βραστό μοσχαράκι. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουσκεύουμε το κριθαράκι σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το μουσκεμένο κριθαράκι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις σουπιές και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε κατά διαστήματα με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχόμενα έως ότου χυλώσει το κριθαράκι. Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το Flora Soft με βούτυρο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 24 ώρες. Αφού ο λαγός μαριναριστεί, βάζουμε τη μεταλλική μας γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170° και τον σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες. Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε το καπάκι της γάστρας και ρίχνουμε με ένα κουτάλι στον λαγό σάλτσα μέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια από δενδρολίβανο και το κρασί, για 8 ώρες. Όταν έχουν μαριναριστεί οι μπριζόλες, σε ένα σκεύος βράζουμε το κουσκουσέ και, όταν βράσει, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέσα στο ίδιο σκεύος. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το Flora, καρυκεύουμε και αλευρώνουμε μία-μία τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλληλα σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό καυτό, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν τα φιλέ μινιόν από το εντρεκότ μας έχουν ψηθεί, τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια εξαιρετική θρεπτική τροφή. Μια μερίδα συκώτι μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε πολλές βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα καθημερινά. Περιέχει ... φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, Β2, Β12, Β6, χαλκό, πρωτεΐνη, νιασίνη, φώσφορο, σελήνιο και σίδηρο. Το συκώτι αν και είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, η συγκέντρωση τόσων πολλές ευεργετικών συστατικών το καθιστά μια υγιεινή τροφή. Τα οφέλη από την κατανάλωση του συκωτιού: Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης σχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποια ειναι η ερωτηση; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα είναι συνδυασμός ριγανέλαιου με βαλσαμόλαδο και μαστίχα Χίου. Περισσότερα στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν κάνει.Το αλκοόλ θα ερεθίσει το στομάχι και ειδικά αν είχες πάρει αντιβίωση για τη γαστρεντερίτιδα θα σε πειράξει.Άσε να περάσει καμία εβδομάδα τουλάχιστον και μετά πιες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο οι επιστήμες της νευρολογίας, ψυχιατρικής, και ψυχανάλυσης συνεργάζονται στενά με άλλους κλάδους της ιατρικής, όπως, για παράδειγμα, την γαστρεντερολογία για να καταδείξουν την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση ψυχής και σώματος, στην υγεία και στην ασθένεια. Σίγουρα πολλοί από σας θα έχουν βιώσει ή ακούσει άλλους να μιλούν για τα λεγόμενα ψυχοσωματικά συμπτώματα και προβλήματα, ή ακόμα και χωρίς την χρήση του όρου αυτού, θα έχουμε ακούσει κάποιον να μιλά γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η δίαιτα που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια της πάθησης Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παίρνουν διαστάσεις επιδημίας. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γαστρεντερίτιδα αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή ίωση μετά το κοινό κρυολόγημα, επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα. Η γαστρεντερίτιδα είναι μια πάθηση του γαστρεντερολογικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από έντονες υδαρείς διάρροιες, εμετούς, πυρετό και κολικούς πόνους στην κοιλιά. Γαστρεντερικές διαταραχές, όπως είναι η διάρροια και ο εμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται να σου πω... παίρνει ένα η αδερφή μου... έχει κ κείνη πρόβλημα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί παίρνεις τόσα πολλά;Μπορεί να σε χτυπήσει και στο συκώτι αν συνεχίσεις σε αυτό το ρυθμό...Οχι πανω απο εβδομαδα!!!!Να προσέχεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) οξύ του στομάχου ή το φαγητό από το στομάχι ανεβαίνει πίσω στον οισοφάγο (αναγωγή). Αυτό είναι πολύ συχνό στα βρέφη γιατί ο μυς πάνω από το στομάχι δεν είναι ακόμα καλά αναπτυγμένος. Η ΓΟΠ είναι το συχνότερο αίτιο εμέτων στη βρεφική ηλικία. Όλοι μας έχουμε επεισόδια αναγωγών από καιρό σε καιρό. Στη ΓΟΠ όμως το πρόβλημα είναι συχνό και προκαλεί πόνο και εμετούς. Ποια είναι τα συμπτώματα της ΓΟΠ; Το πιο συχνό είναι πόνος από το οξύ του στομ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλλαγές στον τρόπο διατροφής 1.Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα και προτιμήστε μικρά και συχνά. 2.Αποφύγετε την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Γενικά όμως πρέπει να πίνετε υγρά και μερικά από αυτά να είναι χυμοί, ημίπαχο γάλα. 3.Περιορίστε την κατανάλωση λίπους, μειώνοντας την κατανάλωση τηγανητών κρεάτων - ψαριών - λαχανικών, τσιγαρισμένων φαγητών, σαλτσών για σαλάτες (dressing), μαγιονέζας, βουτύρου, κρέμας γάλακτος και αλλαντικών. 4 Καταναλώστε ελαιόλαδο σε γεύματα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στόχος των παρακάτω οδηγιών είναι η πρόληψη πιθανόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του στομάχου. Συχνά συμπτώματα είναι ναυτία, φούσκωμα, ζαλάδα, αδυναμία, εφίδρωση, έντονο κάψιμο στο στήθος ή διάρροια, 30 - 60 λεπτά μετά το γεύμα ή 2 - 3 ώρες μετά. Τα πρώτα συμπτώματα προκαλούνται όταν μεγάλος όγκος τροφής και κυρίως σακχάρων, προωθηθεί γρήγορα από το στομάχι στο έντερο. Τα μετέπειτα συμπτώματα (2 - 3 ώρες μετά το γεύμα) που είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι γνωστό πλέον, ότι η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς, μπορεί να καθυστερήσει όλα τα νοσήματα φθοράς, να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής και να αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης. Η Υγιεινή Διατροφή αποτελεί τον πολυτιμότερο σύμμαχο σε αυτήν τη διαρκή και γόνιμη προσπάθεια. Όταν μάλιστα, κυριαρχεί η ποικιλία, το μέτρο και η γεύση, ο οργανισμός λαμβάνει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Από την άλλη πλευρά, η Γαστρονομία καλείται να συμπληρώσει, να νοστιμέψει κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αύξηση της προγεστερόνης κατά το πρώτο τρίμηνο επιδρά στη μήτρα μειώνοντας τις συστολές της και τον κίνδυνο αποβολής. Όμως επιδρά και στο γαστρεντερικό σωλήνα που αποτελείται από τον ίδιο μυ της μήτρας, μειώνοντας την περισταλτικότητά του. Μειώνοντας τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου επιβραδύνεται η κίνηση των τροφών μέσω της πεπτικής οδού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καούρα, δυσπεψία, μετεωρισμό (φούσκωμα), δυσκοιλιότητα. Με τον μετεωρισμό, πολλές γυναίκες παραλείπουν να τρώνε τακτικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζονται στα παιδιά, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσουν αρκετά και τους ενήλικες, μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές σας, καθώς τα συμπτώματά τους-κυρίως εμετοί και διάρροιες- είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ακόμη και επικίνδυνα. Ελαφρά μορφή γαστρεντερίτιδας θεωρείται αυτή που εμφανίζεται με 1-5 εμετούς και 3-6 διαρροϊκές κενώσεις, που μπορεί να συνοδεύονται κατά διαστήματα από ήπιους πόνους στην κοιλιά και χαμηλό έως καθόλου πυρετό. Βαριά γαστρεντερίτιδα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ονομάζεται η παλινδρόμηση γαστρικού υγρού στον οισοφάγο και οφείλεται σε χάλαση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα (της βαλβίδας που φυσιολογικά εμποδίζει την αναγωγή των υγρών του στομάχου στον οισοφάγο). Επεισόδια παλινδρόμησης συμβαίνουν φυσιολογικά σε όλα τα παιδιά. Στη βρεφική ηλικία, η ΓΟΠ είναι συχνή και θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο. Συνήθως παρατηρείται στους 3 πρώτους μήνες της ζωής, όπου τα μισά βρέφη έχουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο ΓΟΠ την η... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαστρεντερίτιδα οφείλεται συνήθως σε ιούς, όμως μπορεί να την προκαλέσουν και μικρόβια ή παράσιτα. Η μετάδοση γίνεται εντεροστοματικά, δηλαδή βάζοντας στο στόμα μας μολυσμένα χέρια, είτε τρώγοντας τρόφιμα που πιάσαμε με τα μολυσμένα χέρια μας. Σε κάποιες περιπτώσεις ιογενών γαστρεντερίτιδων η μετάδοση μπορεί να γίνει και με τον αέρα. Εκδηλώνεται με κοιλιακά άλγη, εμέτους και διάρροια. Διαρκεί συνήθως 2-3 ημέρες και υποχωρεί αυτόματα χωρίς φαρμακευτική αγωγή, μόνο με δίαιτα και ενυδάτωση. Σε... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.