Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τσαγιού) χοντροκομμένη καρυδόψιχα 180 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) φρυγανιά1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 κ.γ...
Απάντηση: Μελομακάρονα.Δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες.Να σας παρακαλέσω όλους σας να το λήξετε το θέμα εδώ μέρες που είναι.Δεν έχει νόημα να ανταλλάζετε βαρ...
Απάντηση: http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ melomakarona- nostima-kai- grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα...
Απάντηση: ζυμη:1+1\2 ποτ λαδι,1 ποτ ζαχαρη,,3/4 ποτηριου χυμος πορτοκαλι,3 ποτ αλευρι ,1ποτ σιμιγδαλι ψιλο,1 κουταλακι τ γλυκου σοδα μαγειρικη, ξυσμα απο1 πο...
Απάντηση: Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας!...
Απάντηση: ναι...
Απάντηση: Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα...
Απάντηση: Συστατικά 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορ...
Απάντηση: ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΕΥΡΙ (500ΓΡΑΜ.) ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜ...
Απάντηση: ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Μελομακαρονα αργυρως

Απάντηση: Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr
Απάντηση: στα γλυκά προτιμάται το ηλιέλαιο ως πιο ελαφρύ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: οι γνωμες διιστανται...αλλοι λενε οτι στα μελομ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο ότι εμαθα πριν λιγες μερες πρεπει να ναναι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: http://www.sintagespareas.gr/sintages/ karidopit...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 1 αυγο,100γρ αλευρι,100μλ γαλα
Απάντηση: Σουφλέ σοκολάτας εννοείς μήπως ;
Απάντηση: Παιδια και εγω χρειαζομαι πρασινο χρωμα ζαχαροπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 3 κουπες αλευρι μ 1 κουπα νερο λγ αλατι κ λαδι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: χρειάζεσαι μόνο 4 κουταλιες απο οποιοδηποτε σιρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 100 γραμμάρια βούτυρο 250 ml νερό 150...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Διαλεγουμε καμια 20ρια φ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δε ξερω απο ποιον επινοηθηκε αλλα μπορω σου πω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ˚C. Ρίχνουμε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο * 1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα) * 3/4 ποτηριού χημό από φρέσκα πορτοκάλια * Ξύσμα από 2 πορτοκάλια * 7 ποτήρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις(γύρω στο κιλό) * 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baiking powder * 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική * 1/2 ποτήρι κονιάκ * 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλο χτυπημένα Για το σιρόπι (τα βράζουμε και παίρνουμε τον αφρό) 2 ποτήρι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα βάζεις λάδι λίγο παραπάνω από εκεί που έχει για νερό και είσαι εντάξει. Το 1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ενώ το 1 λίτρο λάδι είναι 920 γραμμάρια. Στις δόσεις τα γραμάρια είναι λιγότερα από 1000 άρα έχει μικρή διαφορά και καλύπτεσαι με τον τρόπο που σου είπα στην αρχή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα γλυκά προτιμάται το ηλιέλαιο ως πιο ελαφρύ στη γεύση και στη μυρωδιά, ωστόσο πιο υγειινό είναι το ελαιόλαδο, αν το αντέχεις και δε σου έρχεται βαρύ το χρησιμοποιείς άνετα και στα γλυκά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τσαγιού) χοντροκομμένη καρυδόψιχα 180 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) φρυγανιά1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 κ.γλ. γαρίφαλο1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο2 κ.γλ. κανέλα200 γραμμ. βούτυρο Κερκύρας170 γραμμ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη1 πορτοκάλι (ξύσμα)75 ml (½ φλ. τσαγιού) κονιάκ7 αυγά χωρισμέναΓια το σιρόπι2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη2½ φλ. τσαγιού νερό1 βανίλια1 κ.σ. χυμός λεμόνι1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ. Εκτελεση: Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μελομακάρονα.Δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες.Να σας παρακαλέσω όλους σας να το λήξετε το θέμα εδώ μέρες που είναι.Δεν έχει νόημα να ανταλλάζετε βαριές κουβέντες επειδή κάποιος επέλεξε κάποιον άλλο δρόμο.Δεν υποστηρίζω αυτή την επιλογή αλλά απο την άλλη είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει στη ζωή του.Δεν μας πέφτει λόγος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/ melomakarona-nostima-kai-grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ζυμη:1+1\2 ποτ λαδι,1 ποτ ζαχαρη,,3/4 ποτηριου χυμος πορτοκαλι,3 ποτ αλευρι ,1ποτ σιμιγδαλι ψιλο,1 κουταλακι τ γλυκου σοδα μαγειρικη, ξυσμα απο1 πορτοκαλι,,γαρυφαλλο κ κανελα προερετικα...ΣΙΡΟΠΙ¨.... 2 ποτ ζαχαρη ,2 ποτ μελι ,2 ποτ νερο....και 1 ποτ καρυδια για το πασπαλισμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα 1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Διακόσμηση Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι Οδηγίες 1.Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, ... Διαβάστε περισσότερα...
Θα ηθελα αν μπορειτε να μου βρειτε την τυροπιτα κουρου για να την φτιαξω
Απάντηση:
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΕΥΡΙ (500ΓΡΑΜ.) ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ 1 ΑΒΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΥΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 800ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ 1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ 2 ΑΒΓΑ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΒΓΟΥ (1 ΑΒΓΟ ΜΕ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ) ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγο να λιώσει και αν θέλουμε βαζουμε και λιγο νερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι γνωμες διιστανται...αλλοι λενε οτι στα μελομακαρονα πρεπει να τα ριξεις στο σιροπι κατευθειαν με το που βγουν απο το φουρνο αλλοι λενε οτι πρεπει να κρυωσουν και μετα τα σιροπιασεις.εγω τα βαζω κατευθειαν μετα το ξεφουρνισμα.οταν τα ψηνεις θεωρω οτι απο τη μια πλευρα κανεις νυχιες με τα δαχτυλα σου γιατι απο εκει ρουφανε το σιροπι.τωρα για το ποσο σιροπιαστα τα θες αυτο ειναι στο χερι σου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βούτυρο γάλακτος 100 γραμμ. φυτίνη 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική 250 γραµµ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο 850 γραµµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο 1 κιλό άχνη ζάχαρη 2 βανίλιες Εκτέλεση Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10΄ στους 200οC, να ροδίσει. Την χοντροκόβουµε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη φυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο ότι εμαθα πριν λιγες μερες πρεπει να ναναι τα μελομακαρονα καυτα και το σιροπι κρυο. εγω εκανα το αντιθετο. τα βουτας στο σιροπι για 2 λεπτα και ειναι ετοιμα.δε χρειαζετε πιο πολυ να μη λασπωσουν Διαβάστε περισσότερα...
ποια ειναι η καλυτερη συνταγη για μελομακαρονα;
Απάντηση:
4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 φλ. αλυσίβα 1 φλ. καφέ κονιάκ 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 κιλά αλεύρι Για το σιρόπι 2 φλ. μέλι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. νερό Για το γαρνίρισμα 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita- me-sokolata.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 αυγο,100γρ αλευρι,100μλ γαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σουφλέ σοκολάτας εννοείς μήπως ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παιδια και εγω χρειαζομαι πρασινο χρωμα ζαχαροπλαστικης πειτε μου πως γινετε πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου πειτε μου.......................................... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
3 κουπες αλευρι μ 1 κουπα νερο λγ αλατι κ λαδι..μετα αν χρειαστει ριχνεις κ αλλι αλευρι Διαβάστε περισσότερα...
πως μπορω να φτιαξω την καραμελα για το banoffee χωρις ζαχαρουχο γαλα
Απάντηση:
χρειάζεσαι μόνο 4 κουταλιες απο οποιοδηποτε σιροπι(ή μελι ή σιροπι από γλυκο του κουταλιου αν δεν εχεις) 100 γρ ζαχαρη και 1 κουταλακι του γλυκου μαγειρικη σοδα βραζεις το σιροπι και τη ζαχαρη στους 150 μεχρι να αρχίσουν να βγαζουν φυσαλιδες. μετα τα βγαζεις και βαζεις τη σοδα το χυνεις και καπου που να μην κολλησει οπως λαδοκολλα και το αφηνεις να κρυωσει για 15 λεπτα Το κοβεις ευκολα με το μαχαιρι δε χρειαζεται σφυρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 100 γραμμάρια βούτυρο 250 ml νερό 150 γραμμάρια Αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 4 αυγά Υλικά για τη σοκολάτα: 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 200 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 300 ml κρέμα γάλακτος Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο. Αφήστε να κρυώσει ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Διαλεγουμε καμια 20ρια φραουλε που δεν ειναι πολυ ωριμες και τις πλενουμε καλα και τις καθαριζουμε.Τις κοβουμε σε πολυ λεπτες φετες και τις τοποθετουμε σε ενα ταψακι με λαδοκολα.τις ψηνουμε για 1μιση ωρα στους 80 βαθμους μεχρι να αφυδατωθουν.Τις αφηνουμε να κρυωσουν και τις βαζουμε σε ενα μεταλικο κουτι που σφραγιζει καλα.Διατηρουνται για πολυ καιρο αρκει να μην σεριζονται.Με αυτες μπορουμε να γαρνιρουμε τα γλυκα μας,να τις φαμε με γιαουρτι,η μαζι με τα δημητριακα μας η... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον ζωμό, το καγιέν και αλατοπιπερώνουμε ανάλαγα με τη γεύση μας. Αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει για 45 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε τον ζωμό του στην άκρη. Θα πρέπει να είναι περίπου 11/2 (δείκτης) φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό. Παράλληλα,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δε ξερω απο ποιον επινοηθηκε αλλα μπορω σου πω απο ποιον καταναλωνεται περισσοτερο !παντως καπου ειχα διαβασει εφευρεθηκε τυχαια.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ˚C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το lime, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, τα χτυπάμε σε δυνατότερη ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και διογκωθούν. Προσθέτουμε τα ¾ αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού και του lime, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.