Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ακου κατι ευκολο και πεντανοστημο κοψε τις πατατες σε στρογγυλες φετες (ομες) σε ενα ταψι διαστασεων οτι θες φετες στρογγυλες απλωσετες να καλυφθε...
Απάντηση: Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίνδυνο για τ...
Απάντηση: κοιτα εχω κι εγω πιντσερ το οποιο προσφατα αντιμετωπισε προβλημα με το συκωτι του και γενικα πληροφορηθηκα αρκετα για τη διατροφη τους. γενικα να π...
Απάντηση: Χαχαχα καλά που δεν παρήγγειλε κάνα χταπόδι! :p...
Απάντηση: καλο μαλλον υπαρχει κριση στον καλιτεχνικο χωρο και το ριξανε στο εμποριο καλης η κακης διατροφης...
Απάντηση: Δεν μπαίνω σε ανανσέρ.Έχω κλεισοφοφία.Μπορεί να λιποθυμίσω αν κλείστω.Ακόμα και στο 5ο πάω απο τις σκάλες xD Αλλά και να έμπαινα δεν νομίζω οτι θα...
Απάντηση: Εννοείς πώς κάνεις τις φρέσκες πατάτες -> προτηγανισμένες ή πώς κάνεις τις προτηγανισμένες -> μαγειρεμένες;...
Απάντηση: ...
Απάντηση: Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλα...
Απάντηση: Αν δε κάνω λάθος ,παίζει λίγο ρόλο η δύναμη του ματιού της κουζίνας και το μέγεθος που θα τις κόψεις και έπειτα το κατά πόσο βρασμένες τις προτιμάς...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Λιπασμα για πατατες

Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψε...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: παιρνεις κατεψυγμένες πατατες απο το supermarke...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η μάρανση και η πτώση των λουλουδιών αντιμετωπί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το λάχανο είναι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμέν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Yπάρχει ένας απλός τρόπος να φτιάξετε ένα εκπλη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα φυτά χρειάζονται μια πληθώρα θρεπτικών στοιχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι υψηλές αζωτούχες λιπάνσεις έχουν ως αποτέλεσ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κατά το στάδιο της εκρίζωσης της πατάτας συστήν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η φυτοπροστασία είναι καθοριστικός παράγοντας γ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πεπόνι στο νομό ΈβρουΣτη Κρήτη, τα νησιά του νό...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-21 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο/ Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 7.5-10 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: Άμεση Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90-120 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψει ειδικα για δικη σου κατανάλωση γιατί να βάλεις χημικά? λιγη κοπριά αν εχεις μπορείς να της βάλεις και μπόλικο νεράκι όταν το χρειάζεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Τοχω δει και αλλου,σε σοκολατες,μπισκοτα και γενικα λιγο πολυ σε ολα!!εγω νομιζα μονο στο γαλα και το κοτοπουλο ειχε πρωτεϊνες..
Απάντηση:
Έλα μωρέ, πιστεύεις το τι λένε τα συστατικά... Φυσικά βέβαια πρέπει να τα διαβάζουμε, για να έχουμε μια γενική ιδέα, π.χ ποια και πόσα Ε περιέχει. Αλλά πιθανόν οι πρωτείνες που περιέχουν τα πατατάκια θα είναι τόσο αλλοιωμένες που αμφιβάλλω αν θα έπρεπε να τις αναφέρει έτσι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ακου κατι ευκολο και πεντανοστημο κοψε τις πατατες σε στρογγυλες φετες (ομες) σε ενα ταψι διαστασεων οτι θες φετες στρογγυλες απλωσετες να καλυφθει ο πατος.ριχνεις κρεμε γαλακτος να καλυφθουν αν θελεις λιγο ελαιολαδο ριξε οτι κασερι και αλαντικο και μανυταρια.ψηνεις 200 βαθμους για 20 με 25 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησουν και ειναι τελειο. σαν πιτσα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίνδυνο για τον κήπο σας. Το να αφήνουμε τα φύλλα έτσι στον κήπο μας μπορεί να δημιουργήσουν πρόβληματα. Και αυτό γιατί δεν αναπνέει το χώμα , δεν αερίζεται και έχει σαν αποτέλεσμα σε συνδιασμό με την υγρασία να δημιουργούνται μύκητες. Τα φύλλα βέβαια μπορούν να γίνουν όντως ένα καλό λίπασμα αλλά θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε μια διαδικασία, να τα κάνουμε co... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοιτα εχω κι εγω πιντσερ το οποιο προσφατα αντιμετωπισε προβλημα με το συκωτι του και γενικα πληροφορηθηκα αρκετα για τη διατροφη τους. γενικα να προσεχεις τι της δινεις, μην εχει πολλα λιπαρα και μην το παρακανεις με την ποσοτητα. μπορεις να την ταισεις που και που με ορισμενα φαγητα που τρως κι εσυ (κρεας, μακαρονια, αυγο,κλπ) αλλα μην το παρκανεις. και προπαντως καθολου γλυκα. Διαβάστε περισσότερα...
χεχεχεχ :Ρ
Απάντηση:
Χαχαχα καλά που δεν παρήγγειλε κάνα χταπόδι! :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλο μαλλον υπαρχει κριση στον καλιτεχνικο χωρο και το ριξανε στο εμποριο καλης η κακης διατροφης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπαίνω σε ανανσέρ.Έχω κλεισοφοφία.Μπορεί να λιποθυμίσω αν κλείστω.Ακόμα και στο 5ο πάω απο τις σκάλες xD Αλλά και να έμπαινα δεν νομίζω οτι θα το πατούσα πολλές φορές μην τυχών και πάει πιο γρήγορα...:p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εννοείς πώς κάνεις τις φρέσκες πατάτες -> προτηγανισμένες ή πώς κάνεις τις προτηγανισμένες -> μαγειρεμένες; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δε κάνω λάθος ,παίζει λίγο ρόλο η δύναμη του ματιού της κουζίνας και το μέγεθος που θα τις κόψεις και έπειτα το κατά πόσο βρασμένες τις προτιμάς .Επίσης ΜΗΝ βάλεις αλάτι κατά το βράσιμο ,γιατί δεν βράζουν με τίποτα οι άτιμες . Πάντως σε γενικά πλαίσια θέλουν γύρω στην μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα... καρκινογόνων χημικών ουσιών, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες. Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων χημικών... ουσιών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες. Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής και Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιρνεις κατεψυγμένες πατατες απο το supermarket και τις βαζεις η στο φουρνο η στο τηγανι ΝΟΜΙΖΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΔΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ?
Απάντηση:
Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο. Αλλωστε θέλεις πάλι να βρείς μικρού μεγέθους πατάτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Πες μου ειδος ταινιας, αμα ξερεις και τιτλο even better 2. Τι πατατακια θελεις, εγω απο ολα τρωω 3. Βαλε και κανα αναψυκτικο, καμια μπυριτσα (Corona Extra κατα προτιμιση) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μάρανση και η πτώση των λουλουδιών αντιμετωπίζονται εξασφαλίζοντας επαρκές επίπεδο προστασίας του εδάφους σε ασβέστιο, και σταθερή υγρασία. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος στα πρώτα στάδια της καλλιέργειας και ιδιαίτερα στην εποχή του σχηματισμού των άνθεων. Το κάλιο είναι απαραίτητο στο δέσιμο και στην αύξηση του μεγέθους των καρπών. Η πτώση, η κακή ποιότητα των καρπών και η χαμηλή παραγωγή, είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας καλίου. Το κάλιο παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο είναι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε άζωτο και κάλιο. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχουν τα στοιχεία σε σχετική ισορροπία γιατί είναι γνωστό ότι περίσσεια του αζώτου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κακή ποιότητα, τη μικρή διατηρησιμότητα και το σκάσιμο του λάχανου. Γενικά συνιστάται σχέση αζώτου προς κάλιο 1:1,5 και σχέση αζώτου προς φωσφόρο 1:0,5 ή 1:0,4. Προσοχή επίσης να μην υπάρχει έλλειψη μαγνησίου και έλλειψη βορίου (το διαθέσιμο βόριο στο έδαφος να μην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 ξερά κρεμμύδια 3 πράσα 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ 4 μεγάλες πατάτες 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και κρατάτε το νερό που τα μουσκέψατε για να το προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Yπάρχει ένας απλός τρόπος να φτιάξετε ένα εκπληκτικό λίπασμα από τα κομμένα κλαδιά, φύλλα και γενικά τα οργανικά απόβλητα του κήπου σας. Αφήστε εκεί που είναι. Ναι καλά διαβάσατε, δεν χρειάζεται να ανακατεύετε ποτέ, δεν χρειάζεται να προσέχετε τίποτα. απλά μαζεύετε σε μια στοίβα ολα το καθάρισμα του κήπου σας και … ξεχάστε τα. Εντος 2 μηνών θα έχει μειωθεί ο όγκος τους κατά 2/3 και θα έχουν απομείνει μόνο τα κλαδιά, τα οποία και μπορείτε να κάψετε σε ένα βαρέλι ή ειδικό χώρο και να σκορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά χρειάζονται μια πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, αλλά κυρίως έχουν υψηλές απαιτήσεις σε τρεις θρεπτικές ουσίες: -άζωτο(N) -φώσφορος(P) -κάλιο(K) Τα μεγάλα γράμματα στην παρένθεση, είναι τα αρχικά του κάθε στοιχείου και σημαίνουν την ύπαρξη του μέσα στο λίπασμα, εάν υπάρχουν αναγραμμένα. Εάν τώρα πάμε σε ένα τσουβάλι λιπάσματος θα δούμε κάποια νούμερα. Π.χ. 3-6-9 -Ο πρώτος αριθμός αφορά την περιεκτικότητα επί τοις εκατό (%), σε Άζωτο (N). -Ο δεύτερος αριθμός αφορά την περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα φυτά που θέλουμε να βάλουμε (το καθένα χρειάζεται περίπου 30 cm), είναι κατάλληλα. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία ο χαλκός για τους μύκητες και το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι υψηλές αζωτούχες λιπάνσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων κονδύλων με πολύ νερό και χαμηλή ξηρή ουσία πράγμα που τις καθιστά ευαίσθητες κατά το στάδιο της μεταφοράς και αποθήκευσης. Επιφανειακές αζωτούχες λιπάνσεις δεν πρέπει να γίνονται σε κανονικές συνθήκες ανάπτυξης παρά μόνο μετά από πολλές βροχές και στο αρχικό στάδιο των πρώτων 30 ημερών μετά τη βλάστηση. Επίσης, δεν θα πρέπει να γίνεται εφαρμογή διαφυλλικών λιπάνσεων. Το Άζωτο, ο Φώσφορος και το Κάλιο θα πρέπει να ενσωματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατά το στάδιο της εκρίζωσης της πατάτας συστήνεται να γίνει ελαφριά άρδευση για να αποφευχθεί η προσβολή των κονδύλων από τη λίτα. Θα πρέπει να ρυθμιστεί κατάλληλα και η μηχανή εκρίζωσης έτσι ώστε να μην γίνεται η πτώση των κονδύλων από μεγάλο ύψος. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η εκρίζωση όταν το έδαφος είναι ξηρό για να μην τραυματίζονται οι κόνδυλοι από τους σβόλους. Σε περίπτωση που οι συγκομισμένες πατάτες είναι πολύ υγρές θα πρέπει να στεγνώσουν για κάποιες μέρες καλυπτόμενες από διά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυτοπροστασία είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή ποιότητα των κονδύλων. Όσοι χειρισμοί θα γίνουν κυρίως για περονόσπορο και λίτα θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Για την καταπολέμηση ασθενειών εδάφους και νηματώδων συνίσταται να γίνεται αμειψισπορά 2ετης ή 3ετης πχ σιτηρά-ψυχανθές-πατάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πεπόνι στο νομό ΈβρουΣτη Κρήτη, τα νησιά του νότιου Αιγαίου και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι καιρός να προετοιμασθούν τα χωράφια για τη φύτευση της πρώιμης ανοιξιάτικης πατάτας. Στη Νότια Κρήτη η φύτευση της πατάτας μπορεί να αρχίσει τέλη Δεκεμβρίου ενώ πιο βόρεια μπορεί να γίνει μέχρι αρχές Φεβρουαρίου. Η καλλιέργεια διαρκεί 120 με 140 μέρες και μπορεί να έχουμε παραγωγή από αρχές Απριλίου (νότια Κρήτη) μέχρι αρχές Μαΐου, στις βορειότερες περιοχές. Να αποφύγουμε τα χωράφια όπου παρουσι... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.