Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το λάχανο μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους των εδαφών. Υποφέρει μόνο σε όξινα εδάφη (το pH πρέπει να είναι πάνω από 5,5). Για τα πρώιμα λά...
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα τους και τις γουβιάζουμε, αφαιρώντας αρκετή απο την ψίχα τους.Τις βράζουμε ελαφρώς για να μαλα...
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κυδώνια και τα κόβουμε "κυδωνάτα". Τα βάζουμε όλα στο ταψί.Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πιπέρι...
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε- όπως στον μουσακά- λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί.Χρησιμοποιούμε ταχινέλαιο το οποίο ρίχνουμε στι...
Απάντηση: Υλικά : 8 πατάτες ίσου μεγέθους 3 κουταλιές της σούπας κύμινο 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι 50 γρ. φυτικό βούτυρο Εκτέλεση : Πλέν...
Απάντηση: Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου 1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους 1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο Αλάτι Ε...
Απάντηση: Υλικά : 1 κιλό πατάτες 6 σκελίδες σκόρδο ½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι 1,5...
Απάντηση: Υλικά 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 μεγάλες πατάτες 3 αυγά 3 κρεμμύδια ½ πράσο Αλάτι πιπέρι λάδι Εκτέλεση 1 Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις...
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακα...
Απάντηση: Έλα μωρέ, πιστεύεις το τι λένε τα συστατικά... Φυσικά βέβαια πρέπει να τα διαβάζουμε, για να έχουμε μια γενική ιδέα, π.χ ποια και πόσα Ε περιέχει...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Λιπασμα για πατατες

Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψε...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Υλικά : 1 κιλό πατάτες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εννοείς πώς κάνεις τις φρέσκες πατάτες -> πρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν δε κάνω λάθος ,παίζει λίγο ρόλο η δύναμη του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: παιρνεις κατεψυγμένες πατατες απο το supermarke...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-21 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο/ Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 7.5-10 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: Άμεση Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90-120 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψει ειδικα για δικη σου κατανάλωση γιατί να βάλεις χημικά? λιγη κοπριά αν εχεις μπορείς να της βάλεις και μπόλικο νεράκι όταν το χρειάζεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό πατάτες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές μουστάρδα 300 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον ζωμό, τις πατάτες, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες, σκεπάζοντας την κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και το αφήνουμε για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 3 κουταλιές ελαιόλαδο 200γρ. τυρί σόγιας ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού Αλάτι και πιπέρι Αλεύρι Σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους των εδαφών. Υποφέρει μόνο σε όξινα εδάφη (το pH πρέπει να είναι πάνω από 5,5). Για τα πρώιμα λάχανα προτιμώνται αμμουδερά, ζεστά εδάφη. Για τα οψιμότερα προτιμώνται βαρύτερα εδάφη που είναι στραγγερά και πλούσια σε οργανική ουσία. Το λάχανο είναι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε άζωτο και κάλιο. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχουν τα στοιχεία σε σχετική ισορροπία γιατί είναι γνωστό ότι περίσσεια του αζώτου ευθύνεται σε μεγά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα τους και τις γουβιάζουμε, αφαιρώντας αρκετή απο την ψίχα τους.Τις βράζουμε ελαφρώς για να μαλακώσουν, αλλά με προσοχή μή λιώσουν. Κτυπάμε, σε μπώλ, τα αυγά και ανακατεύουμε με τα τυρια και την κρέμα γάλακτος.Γεμίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.Απο πανω μπορειτε να ρίξετε δίαφορα μυρωδικά. Σερβίρονται ζεστές. Υλικά : 8 πατάτες μέτριες στρογγυλές 4 φλιτζάνια διάφορα τυριά τριμμένα 1 φλιτζάνι κρέμα γά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κυδώνια και τα κόβουμε "κυδωνάτα". Τα βάζουμε όλα στο ταψί.Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πιπέρι και το αλάτι.Τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το λάδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Υλικά : 1 κιλό πατάτες 4 κυδώνια 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα λάδι αλάτι πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε- όπως στον μουσακά- λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί.Χρησιμοποιούμε ταχινέλαιο το οποίο ρίχνουμε στι πατάτες,στο ταψί, μαζί με ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, πράσινο πιπέρι και λίγο μουστάρδα. Τα βάζουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε ελάχιστο λεμόνι και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθέι περίπου 50'. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε ροδέλες φέτες από ώριμες ντομάτες και μόλις ψηθεί το φαγητό, το βγά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 8 πατάτες ίσου μεγέθους 3 κουταλιές της σούπας κύμινο 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι 50 γρ. φυτικό βούτυρο Εκτέλεση : Πλένουμε τις πατάτες, τις βουρτσίζουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε στη μέση. Αναμειγνύουμε το αλάτι με το κύμινο και βουτάμε την επίπεδη και κομμένη επιφάνεια της πατάτας στο μείγμα αυτό. Αν τις θέλουμε αλάδωτες, τις βάζουμε σε ταψί χωρίς φυτικό βούτυρο. Διαφορετικά αλείφουμε το ταψί με τα 50 γρ. βουτύρου. Ψήνουμε τις πατάτες στους 200 βαθμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου 1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους 1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο Αλάτι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό πατάτες 6 σκελίδες σκόρδο ½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι 1,5 φλιτζάνι λάδι 1 κρασοπότηρο λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3-4 εκ. (Αν είναι μανιτάρια τα κόβουμε ψιλές φέτες). Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες. Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα-ίσα να σκεπαστού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 μεγάλες πατάτες 3 αυγά 3 κρεμμύδια ½ πράσο Αλάτι πιπέρι λάδι Εκτέλεση 1 Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. 2 βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες ανακατεύοντας πολύ καλά. 3 καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 4 ρίχνουμε και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Τοχω δει και αλλου,σε σοκολατες,μπισκοτα και γενικα λιγο πολυ σε ολα!!εγω νομιζα μονο στο γαλα και το κοτοπουλο ειχε πρωτεϊνες..
Απάντηση:
Έλα μωρέ, πιστεύεις το τι λένε τα συστατικά... Φυσικά βέβαια πρέπει να τα διαβάζουμε, για να έχουμε μια γενική ιδέα, π.χ ποια και πόσα Ε περιέχει. Αλλά πιθανόν οι πρωτείνες που περιέχουν τα πατατάκια θα είναι τόσο αλλοιωμένες που αμφιβάλλω αν θα έπρεπε να τις αναφέρει έτσι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ακου κατι ευκολο και πεντανοστημο κοψε τις πατατες σε στρογγυλες φετες (ομες) σε ενα ταψι διαστασεων οτι θες φετες στρογγυλες απλωσετες να καλυφθει ο πατος.ριχνεις κρεμε γαλακτος να καλυφθουν αν θελεις λιγο ελαιολαδο ριξε οτι κασερι και αλαντικο και μανυταρια.ψηνεις 200 βαθμους για 20 με 25 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησουν και ειναι τελειο. σαν πιτσα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίνδυνο για τον κήπο σας. Το να αφήνουμε τα φύλλα έτσι στον κήπο μας μπορεί να δημιουργήσουν πρόβληματα. Και αυτό γιατί δεν αναπνέει το χώμα , δεν αερίζεται και έχει σαν αποτέλεσμα σε συνδιασμό με την υγρασία να δημιουργούνται μύκητες. Τα φύλλα βέβαια μπορούν να γίνουν όντως ένα καλό λίπασμα αλλά θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε μια διαδικασία, να τα κάνουμε co... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοιτα εχω κι εγω πιντσερ το οποιο προσφατα αντιμετωπισε προβλημα με το συκωτι του και γενικα πληροφορηθηκα αρκετα για τη διατροφη τους. γενικα να προσεχεις τι της δινεις, μην εχει πολλα λιπαρα και μην το παρακανεις με την ποσοτητα. μπορεις να την ταισεις που και που με ορισμενα φαγητα που τρως κι εσυ (κρεας, μακαρονια, αυγο,κλπ) αλλα μην το παρκανεις. και προπαντως καθολου γλυκα. Διαβάστε περισσότερα...
χεχεχεχ :Ρ
Απάντηση:
Χαχαχα καλά που δεν παρήγγειλε κάνα χταπόδι! :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλο μαλλον υπαρχει κριση στον καλιτεχνικο χωρο και το ριξανε στο εμποριο καλης η κακης διατροφης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπαίνω σε ανανσέρ.Έχω κλεισοφοφία.Μπορεί να λιποθυμίσω αν κλείστω.Ακόμα και στο 5ο πάω απο τις σκάλες xD Αλλά και να έμπαινα δεν νομίζω οτι θα το πατούσα πολλές φορές μην τυχών και πάει πιο γρήγορα...:p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εννοείς πώς κάνεις τις φρέσκες πατάτες -> προτηγανισμένες ή πώς κάνεις τις προτηγανισμένες -> μαγειρεμένες; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δε κάνω λάθος ,παίζει λίγο ρόλο η δύναμη του ματιού της κουζίνας και το μέγεθος που θα τις κόψεις και έπειτα το κατά πόσο βρασμένες τις προτιμάς .Επίσης ΜΗΝ βάλεις αλάτι κατά το βράσιμο ,γιατί δεν βράζουν με τίποτα οι άτιμες . Πάντως σε γενικά πλαίσια θέλουν γύρω στην μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα... καρκινογόνων χημικών ουσιών, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες. Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων χημικών... ουσιών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες. Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής και Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιρνεις κατεψυγμένες πατατες απο το supermarket και τις βαζεις η στο φουρνο η στο τηγανι ΝΟΜΙΖΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΔΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ?
Απάντηση:
Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο. Αλλωστε θέλεις πάλι να βρείς μικρού μεγέθους πατάτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Πες μου ειδος ταινιας, αμα ξερεις και τιτλο even better 2. Τι πατατακια θελεις, εγω απο ολα τρωω 3. Βαλε και κανα αναψυκτικο, καμια μπυριτσα (Corona Extra κατα προτιμιση) Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 46 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.