Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλει...
Απάντηση: Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 95% περιεκτ...
Απάντηση: Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω ν...
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: 20 μανταρίνια μικρά 20 γαρύφαλλα 1 1/2 λίτρο τσίπουρο 300 γρ. ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό Στα γρήγορα ...
Απάντηση: Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμ...
Απάντηση: Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικ τικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος περιεκτικ...
Απάντηση: Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει πρόβλημα...
Απάντηση: Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η...
Απάντηση: Λικέρ ακτινίδιο 1 ΚΙΛΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΥΡΟ...
Απάντηση: Φρούτο είναι ή φυτό αυτό που αναφέρεις;Θα ήθελα μια διευκρίνηση για να μπορέσω να σου απαντήσω...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Λικερ βυσσινο

Απάντηση: Άν ψάχνεις του εμπορίου,προτίμησε το Heering όπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στη...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι...
Απάντηση: Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: εχω πιει τελειο..
Απάντηση: Γιατί όχι;Αφού είναι αλκοολούχο ποτό.Ανάλογα βέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: για να πινεις μαζι με τον γυρο?
Απάντηση: Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Από νερό, μαγιά, βύνη και λυκίσκο.
Απάντηση: Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απάντηση: Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (App...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό το mezcal.Η τιμή...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

λικερ κερασι
Απάντηση:
Άν ψάχνεις του εμπορίου,προτίμησε το Heering όπου το βρείς,είναι απο τα καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να το ζητήσετε σαν αλκοολόμετρο ή γραδόμετρο.Τέτοιο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαρέλια ή γενικά είδη εμφιάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 95% περιεκτικότητα σε αλκοόλ κοστίζει 50 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 20 μανταρίνια μικρά 20 γαρύφαλλα 1 1/2 λίτρο τσίπουρο 300 γρ. ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό Στα γρήγορα Κατηγορία Αλκοολούχα Διατροφή Χορτοφαγική Vegan Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Εύκολο Περιέχει Φρούτα Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Φτιάχνει Περίπου 2 λίτρα Πως το κάνουμε: Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι. Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικτικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος περιεκτικότητας 90% αλκοόλ κοστίζει πάνω απο 40 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει πρόβλημα.Υπάρχουν όμως και ορισμένα που έχουν κρέμα γάλακτος στα συστατικά τους όπως είναι το Baileys και εδώ και μερικά χρόνια είναι υποχρεωτικό το να αναγράφεται ημερομηνία λήξης πάνω στη φιάλη.Όταν παρέλθει αυτή η ημερομηνία είναι πολύ πιθανό να έχιε πήξει η κρέμα και να μην πίνεται το ποτό άσχετα αν δεν έχει ανοιχτεί το μπουκάλι.Σε γενικές γραμμές πάντω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λικέρ ακτινίδιο 1 ΚΙΛΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΒΕΡΑΜΑΝ 1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ή 1 ΛΙΤΡΟ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΤΚΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΝΤ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φρούτο είναι ή φυτό αυτό που αναφέρεις;Θα ήθελα μια διευκρίνηση για να μπορέσω να σου απαντήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί κάποιος να μεθύσει πίνοντας λικέρ;
Απάντηση:
Γιατί όχι;Αφού είναι αλκοολούχο ποτό.Ανάλογα βέβαια τί πίνει.Με δύο σφηνάκια Jagermeister κάποιος αμάθητος στο ποτό θα κάνει τούμπες ενώ κάποιον που πίνει συχνά δεν θα τον πειράξει πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να πινεις μαζι με τον γυρο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις καταναλώνεις και πώς τις καταναλώνεις.Γενικά αν πίνεις επειδή "πρέπει",επειδή το ζητάει το σώμα σου,μάλλον έχεις πρόβλημα.Άν πίνεις επειδή θέλεις να συνοδέψεις με ένα ποτό το φαγητό σου(μιλάμε τώρα για ένα μπουκάλι 500ml),είσαι εντάξει.Απλά χρειάζεται μέτρο με όλα τα πράγματα.Όταν ξεφεύγεις,μοιραία θα φτάσεις στην κατάχρηση και στον εθισμό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάνει μέχρι 40%αλκοόλ.Απο εκεί και πάνω ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Άν είναι σπιτική μπορεί να περάσει και το 40%αλκοόλ.Δεν μπαίνει περιορισμός εκεί.Ο καθένας βγάζει όσο δυνατή ρακή θέλει.Ή όσο ελαφριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από νερό, μαγιά, βύνη και λυκίσκο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως οινοποιειται, ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται, τι κανοθμε πριν την εμφιαλωση, πως εμφιαλωνεται.
Απάντηση:
Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρχία Καμπανία (Champagne) της Γαλλίας. Ποικιλίες : από τις ερυθρές : Pinot noir, Pinot meunier. από τις λευκές : Chardonnay. Τρόπος παραγωγής : Είναι αυστηρά καθορισμένος. Πραγματοποιείται σε 2 στάδια . Στην αρχή παράγεται το λεγόμενο «κρασί βάσης» με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια γίνεται ανάμιξη διαφορετικών κρασιών βάσης και ακολουθεί 2η ζύμωση στη φιάλη, όπου το αέριο το οποίο δημιουργείται εγκλωβίζεται μέσα σ αυτήν. Ακολουθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
είναι, για να απωθούν τις μύγες. Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων ! (rofl)
Απάντηση:
Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν είχαν νερό να πιούν και κουβάλαγαν μπύρες στις χωματουργικές(κυρίως)εργασίες.Έτριβαν το μπουκάλι με μία φέτα λεμόνι για να το καθαρίσουν και να την έβαζαν στο λαιμό για να κρατήσει τυχόν σκόνη που θα έπεφτε μέσα.Απο την άλλη αν δεν βάλεις λεμόνι δεν έχει καμία γεύση αυτό για μπύρα.Νερουλό ξέπλυμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό το mezcal.Η τιμή του κυμαίνεται στα 20 με 25 Ευρώ το μπουκάλι. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 133 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.