Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ένα είδος ασθένειας που προκαλείται από σκουλίκι...
Απάντηση: Τι ακριβως. Μπορεις να το τριμαρεις στα πλαγια για να παρει σχημα η και να κλαδεψεις τις κορυφες γιατι αλλιως θα παρει δρομο και θα μεγαλωσει ατσαλα...
Απάντηση: -Άστατα ποτίσματα. Υπερβολική ή ελλιπής ποσότητα νερού. Όταν το φυτό έχει άνθη ελαττώνουμε το πότισμα και το αυξάνουμε όταν εμφανιστούν οι μικροί κ...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: datura stramonium Αυτό το ετήσιο ζιζάνιο δεν είναι χαρακτηριστικό στους αγρούς όπου καλλιεργείται η πατάτα, αλλά μερικές φορές μπο...
Απάντηση: Η φουντουκιά φυτεύεται σε τετράγωνα, σε παραλληλόγραμμα, σε γραμμές ή σε ισόπλευρα τρίγωνα. Οι αποστάσεις φυτεύσεως συνήθως είναι 5Χ6 μέτρα στην πε...
Απάντηση: Υπάρχουν πολλοί τύποι λάχανου που διαφέρουν ως προς: 1) το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα της κεφαλής, 2) τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου κ...
Απάντηση: Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόρο...
Απάντηση: Αν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι ηλιόλουστα, μην απογοητεύστε! Αν δέχονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ήλιο την ημέρα ή βρίσκονται συνεχώς σε μια ημ...
Απάντηση: ΟΚΤΩΜΒΡΗ...
Απάντηση: Μπορείτε να ξεκινήσετε τα λάχανά σας φυτεύοντας το σπόρο απευθείας στον κήπο ή το χωράφι, ή ξεκινώντας φυτεύοντας το σπόρο σε φυτώριο και στη συνέχ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Λειλαντ βαμβακιαση

Απάντηση: ραντιζουμε για βαμβακια μολις δεση τον καρπο
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οχι. Η βαμβακίαση ή βαμβακάδα πιο σωστά οφείλετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο 0,70 έως 1 μ.
Απάντηση: Δέν μπορεί νά ξέρει κανείς πώς φύτρωσε από μόνη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πρόκειται για βακτήριο που προσβάλει τους κονδύ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η γαρδένια (Gardenia) είναι αγγειόσπερμο, δικότ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Χώμα: Οι φράουλες θέλουν αραιό καλά αποστραγγιζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μία μέση τομάτα (148 gr) είναι μία τέλεια πηγή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα γεράνια όταν τα ποτίζουμε θα πρέπει το νερό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γενικά η μπάμια είναι ανθεκτική στην ξηρασία γι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Παραγωγή οπωροκηπευτικών και λαχανικών όλο τον...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: εεεμμμ....δεν ξερω!!!!
Απάντηση: Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ραντιζουμε για βαμβακια μολις δεση τον καρπο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Οχι. Η βαμβακίαση ή βαμβακάδα πιο σωστά οφείλεται σε εντομολογική προσβολή.Τα σκευάσματα χαλκού προστατεύουν τα δέντρα από μυκητολογικές παθήσεις.Για την καταπολέμηση της χρησιμοποιησε θερινό πολτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι ειναι η βαμβακιαση των πευκων;
Απάντηση:
Ένα είδος ασθένειας που προκαλείται από σκουλίκι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι ακριβως. Μπορεις να το τριμαρεις στα πλαγια για να παρει σχημα η και να κλαδεψεις τις κορυφες γιατι αλλιως θα παρει δρομο και θα μεγαλωσει ατσαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
-Άστατα ποτίσματα. Υπερβολική ή ελλιπής ποσότητα νερού. Όταν το φυτό έχει άνθη ελαττώνουμε το πότισμα και το αυξάνουμε όταν εμφανιστούν οι μικροί καρποί. Δεν ποτίζουμε επίσης ποτέ το μεσημέρι. -Φτωχή λίπανση. Προσθέστε ένα ισορροπημένο λίπασμα καθώς και φώσφορο. -Υψηλές θερμοκρασίες. -Μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ημέρας και νύχτας. -Προσβολή από έντομα. Ψεκάστε με το κατάλληλο εντομοκτόνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: datura stramonium Αυτό το ετήσιο ζιζάνιο δεν είναι χαρακτηριστικό στους αγρούς όπου καλλιεργείται η πατάτα, αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει τις ζημιές και στην πατάτα. Ολόκληρο το φυτό είναι επικίνδυνα δηλητηριώδες. Έχει μεγάλο σώμα και με την επισκίαση της καλλιέργειας στο δεύτερο μισό της βλαστικής περιόδου μπορεί να προκαλέσει απώλειες στην παραγωγή και προβλήματα στη συγκομιδή. Βιολογία: Αυτό είναι ετήσιο, δικοτυλήδονο ζιζάνιο της βιολογικής μορφής T4. Περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φουντουκιά φυτεύεται σε τετράγωνα, σε παραλληλόγραμμα, σε γραμμές ή σε ισόπλευρα τρίγωνα. Οι αποστάσεις φυτεύσεως συνήθως είναι 5Χ6 μέτρα στην περίπτωση που οι φουντουκιές θα καλλιεργηθούν με τη μορφή δέντρων ή 7Χ8 στην περίπτωση που θα καλλιεργηθούν σαν θάμνοι. Τα φυτά συνήθως φυτεύονται από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, πριν από το φούσκωμα των οφθαλμών. Εφόσον επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε τις φουντουκιές σε θαμνώδη μορφή, φυτεύουμε 4-5 δενδρύλλια μαζί στον ίδιο λάκκο φυτεύσεως, ενώ αν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλοί τύποι λάχανου που διαφέρουν ως προς: 1) το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα της κεφαλής, 2) τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου και άλλα χαρακτηριστικά. Ως προς τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου, δηλαδή του απαιτούμενου χρόνου από τη μεταφύτευση μέχρι την ωρίμανση, υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: Υπερπρώιμα: ωριμάζουν σε 55-–60 ημέρες από τη μεταφύτευση και είναι συνήθως μικρού μεγέθους. Χρησιμοποιούνται για ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Πρώιμα: ωριμάζουν σε 90 ημέρες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι πιπεριάς είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Αυτό συνήθως συμβαίνει τον Απρίλιο. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους πιπεριάς τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά πιπεριάς μέχρι και τον Ιούνιο. Αν θέλετε να έχετε συνεχόμενη παραγωγή από πιπεριές, σπείρτε με διαφορά 15 ημερών. Θα πρέπει να φυτέψετε τις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι ηλιόλουστα, μην απογοητεύστε! Αν δέχονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ήλιο την ημέρα ή βρίσκονται συνεχώς σε μια ημισκιερή κατάσταση κάτι μπορεί να γίνει. Σας δίνουμε μια λίστα με τα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ημισκιερές συνθήκες: Φυλλώδη σαλατικά (π.χ μαρούλι, αντίδια, σαλάτες κ.λπ.) μπρόκολο κουνουπίδι πατζάρια (για τα φύλλα τους) μπιζέλια φασολάκια λαχανάκια βρυξελλών ραδίκια φυλλώδη λαχανικά (σπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε τα λάχανά σας φυτεύοντας το σπόρο απευθείας στον κήπο ή το χωράφι, ή ξεκινώντας φυτεύοντας το σπόρο σε φυτώριο και στη συνέχεια να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα στον κήπο ή το χωράφι. Μπορείτε να κάνετε τη μεταφύτευση όταν τα σπορόφυτα έχουν 4 έως 8 πραγματικά φύλλα. Αυτό θα συμβεί μετά από 5 με 8 εβδομάδες. Αν επιλέξετε την απευθείας σπορά, βάλτε σε κάθε σημείο 3 με 4 σπόρους. Από τα φυτά που θα βλαστήσουν, διατηρήστε αυτό που είναι το πιο δυνατό Διαβάστε περισσότερα...
γεια σας, εχω ενα χωραφι με πορτοκαλιες και σημερα ειδα οτι υπαρχει μια μικρη καρυδια. περιπου 20 εκατοστα.. πως βγηκε απο μονη της? αν την ποτιζω θα μεγαλωσει?
Απάντηση:
Δέν μπορεί νά ξέρει κανείς πώς φύτρωσε από μόνη της αλλά συμβαίνει καμμιά φορά.Γιά τό πότισμά της δές εδώ: http://karydies.blogspot.com/2011/07/blog- post.html. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για βακτήριο που προσβάλει τους κονδύλους προκαλώντας φλύκταινες και έλκη με ρωγμές. Για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια πρέπει να δίνεται προσοχή στο υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό και να εφαρμόζεται αμειψισπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφανεια και πολλά άλλα. Ιστορικά στοιχεία Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ινδία και η Αφρική και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές όπως αυτή της Μεσογείου. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους, κυρίως στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαρδένια (Gardenia) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό της οικογένειας των Ερυθροδανοειδών της τάξης των Ερυθροδανωδών . Υπάρχουν 250 περίπου είδη που είναι αειθαλείς θάμνοι και μικρά δέντρα. Τα περισσότερα είδη καλλιεργούνται σαν καλλωπιστικά, κυρίως για τα μεγάλα άνθη με τη θαυμάσια μυρωδιά τους. Ο πιο γνωστός αντιπρόσωπος είναι η γνωστή μας γαρδένια. Η καταγωγή της είναι από την Αφρική και την Ασία. Η γαρδένια, θάμνος, με ύψος έως 1,5 μ., πλούσια , στρογγυλά ή λογχοειδή λαμπερά π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χώμα: Οι φράουλες θέλουν αραιό καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το ιδανικό pH είναι μεταξύ 5,8 και 6,2. ΜΗ φυτεύετε τις φραουλιές σε μέρος που προηγουμένως είχαν καλλιεργηθεί τομάτες, πατάτες, πιπεριές ή μελιτζάνες. Αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Εμπλουτίστε το χώμα με κομπόστ ή άλλα οργανικά λιπάσματα. Το χειμώνα, προστατέψετε τις ρίζες ρίχνοντας στην επιφάνεια του εδάφους άχυρο ή οργανική ύλη (κομμένα χόρτα, φύλλα, κ.λπ.) Ήλιος: Το φυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μία μέση τομάτα (148 gr) είναι μία τέλεια πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης C, καθώς και καλή πηγή Καλίου και βιταμίνης K, ενώ έχει μόνο 35 θερμίδες. Οι τομάτες είναι κορυφαία πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο προστατεύει ενάντια στις παθήσεις της καρδιάς και μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο από διάφορες μορφές καρκίνου όπως: προστάτη, ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας, στόματος, φάρρυγα-λάρυγγα, οισφάγου, στομάχου, παχέος εντέρου και ορθού, πνευμόνων και παγκρέατος.Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Μάντ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα γεράνια όταν τα ποτίζουμε θα πρέπει το νερό να πέφτει κατευθείαν στο χώμα. Είναι λάθος η τακτική να ρίχνουμε νερό και στα φύλλα τους. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί οι ποικιλίες που έχουν χνουδωτά φύλλα κρατάνε την υγρασία στα φύλλα τους και έτσι δημιουργούνται μήκυτες. Το ίδιο ισχύει και για άλλα πολλά φυτά όπως και οι ζέρμπερες. Καλό είναι λοιπόν να ποτίζουμε κατευθείαν στο χώμα με την μέθοδο της σταγόνας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και έχει ισχυρή δράση κατά των μικροβίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως εκχύλισμα, και αφυδατωμένο. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας αν και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι προκαλεί πολύ άσχημη μυρωδιά στο χνότο των ανθρώπων με αποτέλεσμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κομμενο?χωρις την ριζα?:/ νομιζω οτι δεν γινεταιχρειαζεται και η ριζα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικά η μπάμια είναι ανθεκτική στην ξηρασία γιατί έχει πολλές ρίζες. Όταν έχουμε ποτιστική καλλιέργεια, τότε πρέπει να ποτίζουμε 1 με 2 φορές ανά 15 μέρες. Αν το φυτό ξεκινήσει να υποφέρει από έλλειψη υγρασίας, τότε θα αρχίσει να αποβάλλει σταδιακά τα φύλλα του. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε θα χάσει τους λοβούς και όλα τα φύλλα και τελικά θα ξεραθεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε να έχετε καρπούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι στο μεσοδιάστημα το φυτό έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει γερό ριζικό σύστημα και είναι πολύ παραγωγικό. Θα πρέπει να προσέξετε όμως ώστε να το προστατέψετε από τις παγωνιές του χειμώνα. Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραγωγή οπωροκηπευτικών και λαχανικών όλο τον χρόνο, σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με την ελάχιστη κατανάλωση νερού και λιπασμάτων. Αυτά υπόσχεται ένα νέο σύστημα καλλιέργειας, η υδροπονία, που θεωρείται από τους επιστήμονες ως ένα από τα πιο αποδοτικά συστήματα αγροτικής πρακτικής. Πρόκειται για την παραγωγή, κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό, αντί για το χώμα. Και μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά με αυτόν τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαν τι ακριβώς εννοείς "προσιτή απόδοση"; :/ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εεεμμμ....δεν ξερω!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το άλλο καλλιεργούμενο είδος μανιταριού. Αυτό το πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι καλλιεργείται σε υποστρώματα πλούσια σε κυτταρίνες και λιγνίνες και μάλιστα σε υποστρώματα που δεν έχουν υποστεί ζύμωση. Το μανιτάρι καταφέρνει να αναπτυχθεί σε τέτοια υποστρώματα διότι διαθέτει ένζυμο με το οποίο διασπάει τις κυταρίνες του υποστρώματος, μετατρέποντάς το σε τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας. ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 138 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.