Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ένα είδος ασθένειας που προκαλείται από σκουλίκι...
Απάντηση: Τι ακριβως. Μπορεις να το τριμαρεις στα πλαγια για να παρει σχημα η και να κλαδεψεις τις κορυφες γιατι αλλιως θα παρει δρομο και θα μεγαλωσει ατσαλα...
Απάντηση: Η επιστημονική του ονομασία ειναι "μούσα" ή "παραδείσια". (του γένους μούσα,της οικογένειας των μουσιδών)...
Απάντηση: Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαί...
Απάντηση: Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίνδυνο για τ...
Απάντηση: νερατζια...
Απάντηση: Η μουσμουλιά μπορεί να να πολλαπλασιαστεί εγγενώς (με σπόρο) και αγενώς. Αγενώς πολλαπλασιάζεται με εμβολιασμό της επιθυμητής ποικιλίας σε σπορόφυτ...
Απάντηση: Ανήκει στην οικογένεια των μικρολεπιδόπτερων. Στα διάφορα στάδια της ανάπτυξης του καταφέρνει να προκαλέσει ζημιές σε κονδύλους και βλαστούς αφού τ...
Απάντηση: κερδος ντοματας ανα στρεμμα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Λειλαντ βαμβακιαση

Απάντηση: ραντιζουμε για βαμβακια μολις δεση τον καρπο
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οχι. Η βαμβακίαση ή βαμβακάδα πιο σωστά οφείλετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο 0,70 έως 1 μ.
Απάντηση: κανε τρυπα στο κορμο με τριπανι και με συριγγα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΟι καυτερές πι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απαιτήσεις σε νερό: Το καρπούζι αποτελείται κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ται...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα πεπόνια είναι λαίμαργοι καταναλωτές θρεπτικώ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η Καλλιέργεια της Συκιάς (Ficus carica) http:/...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: καθε μερα 8 πορτοκαλια το πρωι οταν ξυπναω για...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Compost ονομάζεται το οργανικό υλικό που προέρχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η χαρουπιά πολλαπλασιάζεται μόνο με τη σπορά κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μερικές από τις ποικιλίες καυτερής πιπεριάς είν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πρεπει να πας σε ενα λογιστη να σου πει ποιες π...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ραντιζουμε για βαμβακια μολις δεση τον καρπο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Οχι. Η βαμβακίαση ή βαμβακάδα πιο σωστά οφείλεται σε εντομολογική προσβολή.Τα σκευάσματα χαλκού προστατεύουν τα δέντρα από μυκητολογικές παθήσεις.Για την καταπολέμηση της χρησιμοποιησε θερινό πολτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι ειναι η βαμβακιαση των πευκων;
Απάντηση:
Ένα είδος ασθένειας που προκαλείται από σκουλίκι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι ακριβως. Μπορεις να το τριμαρεις στα πλαγια για να παρει σχημα η και να κλαδεψεις τις κορυφες γιατι αλλιως θα παρει δρομο και θα μεγαλωσει ατσαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η επιστημονική του ονομασία ειναι "μούσα" ή "παραδείσια". (του γένους μούσα,της οικογένειας των μουσιδών) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να τα σπείρετε με δύο τρόπους. Οργανωμένα σε σειρές. Σε κάθε λάκο, βάλτε 3 με 4 σπόρους. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό. Ο κάθε λάκος θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Άτακτα. Στην περιοχή του κήπου που έχετε επιλέξει, ρίξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο/Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 55-80 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίνδυνο για τον κήπο σας. Το να αφήνουμε τα φύλλα έτσι στον κήπο μας μπορεί να δημιουργήσουν πρόβληματα. Και αυτό γιατί δεν αναπνέει το χώμα , δεν αερίζεται και έχει σαν αποτέλεσμα σε συνδιασμό με την υγρασία να δημιουργούνται μύκητες. Τα φύλλα βέβαια μπορούν να γίνουν όντως ένα καλό λίπασμα αλλά θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε μια διαδικασία, να τα κάνουμε co... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η μουσμουλιά μπορεί να να πολλαπλασιαστεί εγγενώς (με σπόρο) και αγενώς. Αγενώς πολλαπλασιάζεται με εμβολιασμό της επιθυμητής ποικιλίας σε σπορόφυτα κυδωνιάς. Ακόμη μπορεί να πολλαπλασιαστεί και με εναέριες καταβολάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανήκει στην οικογένεια των μικρολεπιδόπτερων. Στα διάφορα στάδια της ανάπτυξης του καταφέρνει να προκαλέσει ζημιές σε κονδύλους και βλαστούς αφού τα οι προνύμφες, που βγαίνουν από τα αυγά που είναι τοποθετημένα στους οφθαλμούς των κονδύλων, προσπαθώντας να βρουν δίοδο ανοίγουν τρύπες σε κονδύλους και βλαστούς. Αν και ολοκληρώνει σύντομα τον κύκλο ζωής καταφέρνει να προκαλέσει αρκετές ζημιές και έχει περίπου 6 γενιές ανά έτος. Καταπολεμείται με καλό παράχωμα των κονδύλων προσπαθώντας να αποφεύ... Διαβάστε περισσότερα...
εχει καλη αποδοση η καλιεργεια ντοματας;
Απάντηση:
κερδος ντοματας ανα στρεμμα Διαβάστε περισσότερα...
θα ηθελα πληροφοριες για την καλλιεργεια ζεας
Απάντηση:
δες στο Ζέα www.hontos.gr/index.php?option=com...id=201% 3Azea... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχεις τοματες επαγγελματικα η ερασιτεχνικα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κανε τρυπα στο κορμο με τριπανι και με συριγγα ριξε φυτοφαρμακο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΟι καυτερές πιπεριές είναι φυτά που καλλιεργούνται στις τροπικές περιοχές της Αμερικής, της Αφρικής και της Ινδίας. Οι καυτερές πιπεριές είναι πολύ ευαίσθητες στο κρύο και ευδοκιμούν στα θερμά κλίματα. Στην Ελλάδα μπορούν να καλλιεργηθούν στις νότιες και πεδινές περιοχές αν τις καλλιεργήσουμε σωστά την θερινή περίοδο. Η σπορά τους πρέπει να γίνει νωρίς την άνοιξη μετά τα τελευταία κρύα και καλύτερα σε προστατευμένο μέρος η σε ένα μικρό θερμοκήπιο. Αυτό γιατί ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαιτήσεις σε νερό: Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και του καρπού. Έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κενά στον αγρό και μείωση της φυλλικής επιφάνειας και κυρίως της σοδειάς. Η επάρκεια νερού είναι σημαντική κατά τη βλαστική ανάπτυξη αλλά τελείως καθοριστική κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ανάπτυξης του καρπού. Η συχνότητα και η διάρκεια της άρδευσης εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο… για την παρασκευή της: βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (προτιμώ το ελληνικό βιολογικό μπαλσαμικο) και 2-3 σκελίδες σκόρδο στο μπλεντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. εάν δεν θέλετε να λερώσετε σκεύη, ριχτε τις σκελίδες σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι τις στουμπίζετε, όσο μπορείτε και τις αφήνετε έτσι για 60 λεπτά. Έχει διαφορετική γεύση από το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα πεπόνια είναι λαίμαργοι καταναλωτές θρεπτικών στοιχείων. Πρίν τα καλλιεργήσετε είναι σημαντικό να εμπλουτίσετε το χώμα με θρεπτικά στοιχεία. Επιλέξτε χώματα καλής ποιότητας απαλλαγμένα από ζιζάνια και εχθρούς. Το χώμα που προτιμούν οι πεπονιές είναι το ελαφρά όξινο (pH 6-6,5) με καλή αποστράγγιση. Διαθέστε λίγα παραπάνω χρήματα όταν αγοράζετε χώμα για τα λαχανικά σας. Θα σας ανταμείψει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Καλλιέργεια της Συκιάς (Ficus carica) http://1.bp.blogspot.com/___ttnildUKE/R4IGL8XV2zI/ AAAAAAAAAKI/aNC2xTp9tnw/s1600/sikia.jpg Πρόκειται για Δικοτυλήδονο φυτό της οικογένειας Μορεϊδών που ανήκει στο γένος Φίκος. Στην Ελλάδα το φυτό της Συκιάς καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ιστορία το 700 πΧ από τον ποιητή Αρχίλοχο. Η συκιά μαζί με τις ελιές και το αμπέλι, αποτελούσε ένα από τα κύρια συστατικά της διατροφής των Αρχαίων Ελλήνων. Στην σύγχρονη Ελλάδα μεγάλη εισαγωγή μοσχευμάτων , ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω).Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
καθε μερα 8 πορτοκαλια το πρωι οταν ξυπναω για δυο ατομα. ουγκ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Compost ονομάζεται το οργανικό υλικό που προέρχεται από την διαδικασία της κομποστοποίησης οργανικών υπολειμμάτων.Οι ανθρώπινες ενέργειες που έχουν σκοπό να επιταχύνουν και να καθοδηγήσουν τις φυσικές διεργασίες της βιοαποδόμησης των οργανικών υπολειμμάτων έχει επικρατήσει να ονομάζεται διεθνώς κομποστοποίηση (composting). Το compost είναι ένα προϊόν με μεγάλη γεωργική αξία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα οργανικό λίπασμα που βελτιώνει το έδαφος. Όταν προστεθεί στην καλλιέργεια δεν ανταγωνίζ... Διαβάστε περισσότερα...
θελω να φτιαξω χαρουπιες απο καλο σπορο χαρουπια
Απάντηση:
Η χαρουπιά πολλαπλασιάζεται μόνο με τη σπορά και τον εμβολιασμό. Η σπορά τους γίνεται κατά προτίμηση τον Απρίλιο όταν δεν υπάρχει πια φόβος να προσβληθούν από τους όψιμους παγετούς της άνοιξης. Για το σκοπό αυτό οι σπόροι που έχουν εξαχθεί από τους λοβούς, μουλιάζονται για 3 ή 4 μέρες, σε νερό που ανανεώνεται καθημερινά. Σπέρνονται ή επί τόπου κάθε τρείς ή τέσσερις, ή πεταχτά σε σπορεία που έχουν προετοιμαστεί σε βαθιά σκάφη και με γενναία λίπανση. Επειδή η χαρουπιά έχει ρίζα κάθετη και σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές από τις ποικιλίες καυτερής πιπεριάς είναι οι: Cayenne: Έχει λεπτό και κωνικό σχήμα. Μήκος 9 με 20 εκατοστά. Είναι πάρα πολύ καυτερές. Red Chili: Έχει μικρό κωνικό σχήμα. Μήκος 2,5 με 7 εκατοστά. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του τσίλι. Green Chili: Μακριές πράσινες και καυτερές. Μήκος 18 με 20 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οποίους πιάνει αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται παρά να κόψεις ένα κομμάτι (μόσχευμα) και να το φυτέψεις με το κομμένο μέρος προς το χώμα...τόσο απλά. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
επειδη θελω να ασχοληθω με καλλιεργεια μανιταριων,κατι για το οποιο χρειαζομαι αποθηκη,κ να ασφαλιστω στον ΟΓΑ μου ειπανε οτι για να γραφτω στον ΟΓΑ, η εδρα μου θα πρεπει να ειναι σε χωριο κ οχι στη θεσσαλονικη,γιατι μπορει να μου πουνε να γραφτω στο ΤΕΒΕ,κατι που δεν το θελω καθολου.πως μπορω να μαθω ποια θεωρουνται χωρια της θεσσαλονικης???υπαρχει καποιος πινακας??? ευχαριστω!!!
Απάντηση:
πρεπει να πας σε ενα λογιστη να σου πει ποιες περιοχες ειναι αυτες δεν γινεται αλλιως Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 48 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.