Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Καρυκεύουμε τα κότσια μας με αλάτι και πιπέρι και στις 2 πλευρές και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε σε ένα καλά θερμασμένο τηγάνι 1 κουταλι...
Απάντηση: Ξεπλένουμε τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί...
Απάντηση: Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια...
Απάντηση: Ποια ειναι η ερωτηση;...
Απάντηση: Το μόνο που μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα είναι συνδυασμός ριγανέλαιου με βαλσαμόλαδο και μαστίχα Χίου. Περισσότερα στο e-mail:...
Απάντηση: Όχι,δεν κάνει.Το αλκοόλ θα ερεθίσει το στομάχι και ειδικά αν είχες πάρει αντιβίωση για τη γαστρεντερίτιδα θα σε πειράξει.Άσε να περάσει καμία εβδομ...
Απάντηση: Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο οι επιστήμες της νευρολογίας, ψυχιατρικής, και ψυχανάλυσης συνεργάζονται στενά με άλλους κλάδους της ια...
Απάντηση: Η δίαιτα που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια της πάθησης Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παίρνουν διαστάσεις επιδημίας. Πολλοί ειδικοί υποστη...
Απάντηση: Ναι αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται να σου πω... παίρνει ένα η αδερφή μου... έχει κ κείνη πρόβλημα!...
Απάντηση: Γιατί παίρνεις τόσα πολλά;Μπορεί να σε χτυπήσει και στο συκώτι αν συνεχίσεις σε αυτό το ρυθμό...Οχι πανω απο εβδομαδα!!!!Να προσέχεις!...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Κριθαρακι στη γαστρα

Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μαν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι πιο συνηθισμένες διαταραχές που προσβάλλουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Στη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) οξύ το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλλαγές στον τρόπο διατροφής 1.Αποφύγετε τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Στόχος των παρακάτω οδηγιών είναι η πρόληψη πιθ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι γνωστό πλέον, ότι η υιοθέτηση μιας σωστής...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αύξηση της προγεστερόνης κατά το πρώτο τρίμην...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τι είναι το κριθαράκι και πώς δημιουργείται; Η...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ονομάζεται...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η γαστρεντερίτιδα οφείλεται συνήθως σε ιούς, όμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: φιδεδακι και ριζι βραστο!
Απάντηση: ναι και ευκοιλιοτητα! αλλα πηγενε σε γιατρο
Απάντηση: τσαι κανενα κρακερ! κανενα ριζακι
Απάντηση: Ένα από τα πιο δραστικά αφεψήματα που υπάρχουν...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.Ρίχνουμε την σάλτσα,το ανάλογο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.Στην συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι.Μόλις "τραβήξει" τα νερά του, σβήνουμε. Υλικά : 700 γραμμάρια κριθαράκι χονδρό 600-700 γραμμάρια μανιτάρια 3-4 κρυμμύδια 4 ποτήρια χυμός ντομάτας μαιντανός σκόρδο λάδι αλάτι πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι."Σβήνουμε" με νερό.Γεμίζουμε τον ταβά (κατσαρόλα) μέχρι τη μέση και βάζουμε να κοχλάσει, αφού έχουμε ρίξει αλάτι,δαφνόφυλλα και κύμινο.Αφού κοχλάσει, ρίχνουμε και το κριθαράκι. Το αφήνουμε να φουσκώσει,ανακατεύουμε να "πιει'' τα υγρά και είναι έτοιμο. Σημείωση : Το φαγητό αυτό συνδιάζεται άριστα με ψαροκεφτέδες. Υλικά : 500 γραμμάρια κριθαράκι 2 δαφνόφυλλα κύμινο 2 κρεμμυδάκια 3-4 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι. Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο. Ψήνουμε για 15 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια από δενδρολίβανο και το κρασί, για 8 ώρες. Όταν έχουν μαριναριστεί οι μπριζόλες, σε ένα σκεύος βράζουμε το κουσκουσέ και, όταν βράσει, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέσα στο ίδιο σκεύος. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το Flora, καρυκεύουμε και αλευρώνουμε μία-μία τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καρυκεύουμε τα κότσια μας με αλάτι και πιπέρι και στις 2 πλευρές και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε σε ένα καλά θερμασμένο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας Flora και σοτάρουμε τα μοσχαρίσια οσομπούκο γυρίζοντάς τα προσεκτικά και από τις 2 πλευρές, μέχρι το κρέας τους να αρχίζει να θωρακίζεται. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε μέσα στη γάστρα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και τα καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι και αλάτι. Καθώς τα σοτάρουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα Flora για επιπλέον ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το Flora Soft με βούτυρο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 24 ώρες. Αφού ο λαγός μαριναριστεί, βάζουμε τη μεταλλική μας γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170° και τον σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες. Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε το καπάκι της γάστρας και ρίχνουμε με ένα κουτάλι στον λαγό σάλτσα μέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, κόκκους από πιπέρι και μπαχάρι, μερικά φυλλαράκια από δενδρολίβανο και το κρασί, για 8 ώρες. Όταν έχουν μαριναριστεί οι μπριζόλες, σε ένα σκεύος βράζουμε το κουσκουσέ και, όταν βράσει, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέσα στο ίδιο σκεύος. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το Flora, καρυκεύουμε και αλευρώνουμε μία-μία τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποια ειναι η ερωτηση; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα είναι συνδυασμός ριγανέλαιου με βαλσαμόλαδο και μαστίχα Χίου. Περισσότερα στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν κάνει.Το αλκοόλ θα ερεθίσει το στομάχι και ειδικά αν είχες πάρει αντιβίωση για τη γαστρεντερίτιδα θα σε πειράξει.Άσε να περάσει καμία εβδομάδα τουλάχιστον και μετά πιες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο οι επιστήμες της νευρολογίας, ψυχιατρικής, και ψυχανάλυσης συνεργάζονται στενά με άλλους κλάδους της ιατρικής, όπως, για παράδειγμα, την γαστρεντερολογία για να καταδείξουν την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση ψυχής και σώματος, στην υγεία και στην ασθένεια. Σίγουρα πολλοί από σας θα έχουν βιώσει ή ακούσει άλλους να μιλούν για τα λεγόμενα ψυχοσωματικά συμπτώματα και προβλήματα, ή ακόμα και χωρίς την χρήση του όρου αυτού, θα έχουμε ακούσει κάποιον να μιλά γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η δίαιτα που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια της πάθησης Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παίρνουν διαστάσεις επιδημίας. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γαστρεντερίτιδα αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή ίωση μετά το κοινό κρυολόγημα, επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα. Η γαστρεντερίτιδα είναι μια πάθηση του γαστρεντερολογικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από έντονες υδαρείς διάρροιες, εμετούς, πυρετό και κολικούς πόνους στην κοιλιά. Γαστρεντερικές διαταραχές, όπως είναι η διάρροια και ο εμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται να σου πω... παίρνει ένα η αδερφή μου... έχει κ κείνη πρόβλημα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί παίρνεις τόσα πολλά;Μπορεί να σε χτυπήσει και στο συκώτι αν συνεχίσεις σε αυτό το ρυθμό...Οχι πανω απο εβδομαδα!!!!Να προσέχεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο συνηθισμένες διαταραχές που προσβάλλουν τα βλέφαρα των παιδιών είναι τα κριθαράκια και η βλεφαρίτιδα. Το κριθαράκι είναι ένα εξόγκωμα, γεμάτο με πύο, που σχηματίζεται στη ρίζα μιας βλεφαρίδας. Η βλεφαρίτιδα είναι η φλεγμονή της άκρης των βλεφάρων. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙΑ Τα κριθαράκια είναι αποτελέσματα μόλυνσης, συνήθως από βακτήρια. Τα κύρια συμπτώματα που παρουσιάζουν τα κριθαράκια είναι: o Ένα κίτρινο κεφαλάκι με πύον στο βλέφαρο, στη ρίζα μίας βλεφαρίδας o ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) οξύ του στομάχου ή το φαγητό από το στομάχι ανεβαίνει πίσω στον οισοφάγο (αναγωγή). Αυτό είναι πολύ συχνό στα βρέφη γιατί ο μυς πάνω από το στομάχι δεν είναι ακόμα καλά αναπτυγμένος. Η ΓΟΠ είναι το συχνότερο αίτιο εμέτων στη βρεφική ηλικία. Όλοι μας έχουμε επεισόδια αναγωγών από καιρό σε καιρό. Στη ΓΟΠ όμως το πρόβλημα είναι συχνό και προκαλεί πόνο και εμετούς. Ποια είναι τα συμπτώματα της ΓΟΠ; Το πιο συχνό είναι πόνος από το οξύ του στομ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλλαγές στον τρόπο διατροφής 1.Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα και προτιμήστε μικρά και συχνά. 2.Αποφύγετε την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Γενικά όμως πρέπει να πίνετε υγρά και μερικά από αυτά να είναι χυμοί, ημίπαχο γάλα. 3.Περιορίστε την κατανάλωση λίπους, μειώνοντας την κατανάλωση τηγανητών κρεάτων - ψαριών - λαχανικών, τσιγαρισμένων φαγητών, σαλτσών για σαλάτες (dressing), μαγιονέζας, βουτύρου, κρέμας γάλακτος και αλλαντικών. 4 Καταναλώστε ελαιόλαδο σε γεύματα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στόχος των παρακάτω οδηγιών είναι η πρόληψη πιθανόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του στομάχου. Συχνά συμπτώματα είναι ναυτία, φούσκωμα, ζαλάδα, αδυναμία, εφίδρωση, έντονο κάψιμο στο στήθος ή διάρροια, 30 - 60 λεπτά μετά το γεύμα ή 2 - 3 ώρες μετά. Τα πρώτα συμπτώματα προκαλούνται όταν μεγάλος όγκος τροφής και κυρίως σακχάρων, προωθηθεί γρήγορα από το στομάχι στο έντερο. Τα μετέπειτα συμπτώματα (2 - 3 ώρες μετά το γεύμα) που είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι γνωστό πλέον, ότι η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς, μπορεί να καθυστερήσει όλα τα νοσήματα φθοράς, να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής και να αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης. Η Υγιεινή Διατροφή αποτελεί τον πολυτιμότερο σύμμαχο σε αυτήν τη διαρκή και γόνιμη προσπάθεια. Όταν μάλιστα, κυριαρχεί η ποικιλία, το μέτρο και η γεύση, ο οργανισμός λαμβάνει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Από την άλλη πλευρά, η Γαστρονομία καλείται να συμπληρώσει, να νοστιμέψει κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αύξηση της προγεστερόνης κατά το πρώτο τρίμηνο επιδρά στη μήτρα μειώνοντας τις συστολές της και τον κίνδυνο αποβολής. Όμως επιδρά και στο γαστρεντερικό σωλήνα που αποτελείται από τον ίδιο μυ της μήτρας, μειώνοντας την περισταλτικότητά του. Μειώνοντας τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου επιβραδύνεται η κίνηση των τροφών μέσω της πεπτικής οδού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καούρα, δυσπεψία, μετεωρισμό (φούσκωμα), δυσκοιλιότητα. Με τον μετεωρισμό, πολλές γυναίκες παραλείπουν να τρώνε τακτικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζονται στα παιδιά, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσουν αρκετά και τους ενήλικες, μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές σας, καθώς τα συμπτώματά τους-κυρίως εμετοί και διάρροιες- είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ακόμη και επικίνδυνα. Ελαφρά μορφή γαστρεντερίτιδας θεωρείται αυτή που εμφανίζεται με 1-5 εμετούς και 3-6 διαρροϊκές κενώσεις, που μπορεί να συνοδεύονται κατά διαστήματα από ήπιους πόνους στην κοιλιά και χαμηλό έως καθόλου πυρετό. Βαριά γαστρεντερίτιδα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι είναι το κριθαράκι και πώς δημιουργείται; Η Κριθή (κριθαράκι) είναι μία μικροβιακή φλεγμονή, συνήθως από σταφυλόκοκκο, της ρίζας της βλεφαρίδας ή των γειτονικών μικροαδενών που την αρδεύουν (ποτίζουν). Δημιουργείται μικρό πυώδες απόστημα, με χαρακτηριστική «κορφούλα» στο έξω τμήμα του βλεφαρικού χείλους και είναι επώδυνο. Θεραπεία: Συνήθως αρκούν οι ζεστές κομπρέσσες και η εκρίζωση της βλεφαρίδας που έχει προσβληθεί με μια λαβίδα, σαν αυτές που υπάρχουν για τα φρύδια. Αυτό βοηθάει στην π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ονομάζεται η παλινδρόμηση γαστρικού υγρού στον οισοφάγο και οφείλεται σε χάλαση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα (της βαλβίδας που φυσιολογικά εμποδίζει την αναγωγή των υγρών του στομάχου στον οισοφάγο). Επεισόδια παλινδρόμησης συμβαίνουν φυσιολογικά σε όλα τα παιδιά. Στη βρεφική ηλικία, η ΓΟΠ είναι συχνή και θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο. Συνήθως παρατηρείται στους 3 πρώτους μήνες της ζωής, όπου τα μισά βρέφη έχουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο ΓΟΠ την η... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαστρεντερίτιδα οφείλεται συνήθως σε ιούς, όμως μπορεί να την προκαλέσουν και μικρόβια ή παράσιτα. Η μετάδοση γίνεται εντεροστοματικά, δηλαδή βάζοντας στο στόμα μας μολυσμένα χέρια, είτε τρώγοντας τρόφιμα που πιάσαμε με τα μολυσμένα χέρια μας. Σε κάποιες περιπτώσεις ιογενών γαστρεντερίτιδων η μετάδοση μπορεί να γίνει και με τον αέρα. Εκδηλώνεται με κοιλιακά άλγη, εμέτους και διάρροια. Διαρκεί συνήθως 2-3 ημέρες και υποχωρεί αυτόματα χωρίς φαρμακευτική αγωγή, μόνο με δίαιτα και ενυδάτωση. Σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο άνθρωπος χρειάζεται χειρουργό, γιατί οι πέτρες στη χολή είναι κατ εξοχήν χειρουργική πάθηση! Ο χειρουργός θα συστήσει τις απαραίτητες εξετάσεις και θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί χειρουργική αφαίρεση της χοληδοχου κύστης ή συντηρητική.αντιμετώπιση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θα σου ελεγα να κρατησεις ημερολογιο. Να καταγραφεις για ενα διαστημα πχ 1 μηνα οτι κανεις καθε μερα ακομα και το πιο μικρο και ασημαντο (πχ πλησιμο δοντιων, τι εφαγες, πως ενιωθες,τι υποχρεωσες εχεις). Να σημειωνεις τις ημερες που εχεις ναυτια και αυτες που ησουν καλα. Στο τελος του μηνα συγκρινε τις ημερες και δες τι κοινο εχουν. Και μην ξεχνας το ψυχολογικο κοματι, καποιοι ανθρωποι και το λεω εκ πειρας οταν εχουν ενα προβλημα (οικονομικο, αισθηματικο), αγχος, στεναχωρια βγαινει σαν σωματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιδεδακι και ριζι βραστο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι και ευκοιλιοτητα! αλλα πηγενε σε γιατρο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τσαι κανενα κρακερ! κανενα ριζακι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα από τα πιο δραστικά αφεψήματα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της γαστρίτιδας είναι η γλυκόριζα. Το βότανο αυτό παράγει μια βλέννα στο στομάχι η οποία επικάθεται στα τοιχώματά του, περιορίζοντας τις εκκρίσεις των οξέων. Για να το παρασκευάσετε, θα αναμείξετε σε 1/2 λίτρο βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας γλυκόριζα σε μορφή σκόνης, θα την αφήσετε για 10 λεπτά και ύστερα θα τη σουρώσετε. Πίνετε αυτό το τσάι κρύο, 2-3 φορές τη μέρα πριν από τα γεύματα. Προσοχή, όμως! Η λήψη γλυκόριζας εί... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 83 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.