Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Τα λαδερά αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία μαγειρευτών τροφίμων στην κουλτούρα του Έλληνα. Είναι συνδεδεμένα με το σπιτικό και υγιεινό φαγητό, ενώ...
Απάντηση: Αλμυρά ,γλυκά τι ;...
Απάντηση: http:// asteratikouzina.blog spot.com/2010/07/ blog- post_17.html...
Απάντηση: Υλικα: 1 πακέτο αλέυρι φαρινα απ 1 ποτηρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1κ.γ. αλάτι 1 φλ. τσαγιού, τριμένα κίτρινα τυριά 1 αυγό Εκτελεσ...
Απάντηση: ενα ποτηρι καλαμποκελαιο ενα ποτηρι κρασι λευκο ενα ποτηρι ζαχαρη ενα ποτηρι σουσαμι μια βανιλιαενα κουταλακι μπεκιν παουντερκαι αλευρι ναγινει ζυμ...
Απάντηση: Τα αγοραζεις απ το super market!!!...
Απάντηση: ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Συστατικά • 1 ποτήρι λάδι • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι • 1 ποτήρι νερό • 1 βανίλια • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό...
Απάντηση: τελεια!!!...
Απάντηση: ποσες;;;;;...
Απάντηση: Συνταγη για κουλουρακια βουτυρου - 1/2 κιλό ζάχαρη - 1/2 κιλό βούτυρο - 2 κιλά αλεύρι - 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού - Ξύσμα 2 πορτοκαλιών - 1 α...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Κουλουρακια λαδερα

Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θε...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τι εννοεί ο ποιητής δεν καταλαβαίνω .......
Απάντηση: Και γω θαθελα να μαθω το ιδιο για θεσσαλονικη
Απάντηση: Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε το σουσάμι σε λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί στ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: σιγά μήν πας να πάρεις ειδικό σκεύος ! βάλε νε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν στα μεγάλα σουπερ μάρκετ, σε μεγέθη γι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πηγαινε στο σαιτ συνταγες της παρεας.θα βρεις...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ http://www...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 ˚C. Σε έ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: 1 κρεμά γάλακτος (από 35% λιπαρά και πά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: γιαμ γιαμ http://www.sintagespareas.gr/sintages...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: για το παντεσπάνι: 125...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Να την βρεις μόνος-η σου το σκέφτηκες μήπως ;
Απάντηση: Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο νερό και τοποθετούμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προτιμώ την μαύρη όταν(σπάνια)τρώω σοκολάτα.Άν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ Για το μπισκότο • 160 γρ. φουντού...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλύνουμε.Αν ειναι κατεψυγμένα τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπως είναι.Τα τοποθετούμε στο τσικάλι με το λάδι και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε λίγο,σαν τα ροδίσουμε. Ύστερα ρίχνουμε το νερό.Στα κατεψυγμένα όχι,μόνον αν δούμε ότι χρειάζονται.Πριν ψηθούν καλά ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα και τα αφήνουμε όλα τα ψηθούν αρκετά, αλλά να είναι η σάλτσα λίγο ζουμερή. Αν θέλουμε βάζουμε λίγες πατάτες, όταν ρίξουμε την ντομάτα. Υλικά : 600 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια! Εκτέλεση:45′ λεπτά Ψήσιμο: 20′ λεπτά 120-130 κομμάτια Τα υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι γάλα 250 gr. βούτυρο 4 αυγά 3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα 2 κοφτές κουταλιές της σούπας αμμωνία ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 βανίλιες Χυμό ενός πορτοκαλιού Ξύσμα ενός πορτοκαλιού για την επάλειψη 2 κρόκους αυγών Εκτέλεση Συνταγής Στο μίξερ χτυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι εννοεί ο ποιητής δεν καταλαβαίνω ....... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα λαδερά αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία μαγειρευτών τροφίμων στην κουλτούρα του Έλληνα. Είναι συνδεδεμένα με το σπιτικό και υγιεινό φαγητό, ενώ φαίνεται να έχουν δεσμούς συγγένειας με το τυρί και το ψωμί, αποτελούν ένα φτωχό 'ορεκτικό' για πολλούς άνδρες και 'βραχνάς' για πολλές μαμάδες, ενώ την περίοδο της νηστείας… έχουν την τιμητική τους! Τα λαδερά, με άλλα λόγια τα φαγητά που περιέχουν ένα τουλάχιστον λαχανικό και συνοδεύονται από ένα ακόμη συστατικό της ίδιας ή δια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλμυρά ,γλυκά τι ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://asteratikouzina.blogspot.com/2010/07/blog- post_17.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 πακέτο αλέυρι φαρινα απ 1 ποτηρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1κ.γ. αλάτι 1 φλ. τσαγιού, τριμένα κίτρινα τυριά 1 αυγό Εκτελεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό, η ζύμη μας πρέπει να είναι τόσο μαλακή όσο να πλάθεται εύκολα Κάνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος, τα αλοίφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Καλή όρεξη! Μυστικα: Μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα ποτηρι καλαμποκελαιο ενα ποτηρι κρασι λευκο ενα ποτηρι ζαχαρη ενα ποτηρι σουσαμι μια βανιλιαενα κουταλακι μπεκιν παουντερκαι αλευρι ναγινει ζυμη πολυ μαλακη καλη επιτυχια ειναι τελεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αγοραζεις απ το super market!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Συστατικά • 1 ποτήρι λάδι • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι • 1 ποτήρι νερό • 1 βανίλια • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό • 1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι • ξύσμα από 1 πορτοκάλι • 1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη • λίγο κονιάκ ή cointreau • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει • σουσάμι Οδηγίες 1. Σε μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι 2. Ανακατεύουμε 3. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή 4.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Πως φτιάχνω κουλουράκια βουτυρου;
Απάντηση:
Συνταγη για κουλουρακια βουτυρου - 1/2 κιλό ζάχαρη - 1/2 κιλό βούτυρο - 2 κιλά αλεύρι - 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού - Ξύσμα 2 πορτοκαλιών - 1 αυγό χτυπημένο - 2 βανίλιες - 1 κοφτό κουταλάκι σόδα - 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ - 1 κρόκο αυγού χτυπημένο Εκτέλεση - Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. - Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα, τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Και γω θαθελα να μαθω το ιδιο για θεσσαλονικη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο και το χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και ένα-ένα τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε το σουσάμι σε λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να πάρει ξανθό χρώμα. Όσο είναι ακόμη ζεστό, το βάζουμε στο γουδί και το χτυπάμε να σπάσει. Κάνουμε το ίδιο και με την καρυδόψιχα. Τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με την καννέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη. Αλείφουμε με λίγο Flora το ταψί και απλώνουμε 3-4 φύλλα, αλειμμένα ένα-ένα με λίγο Flora. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγη ποσότητα από τη γέμιση. Σκεπάζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σιγά μήν πας να πάρεις ειδικό σκεύος ! βάλε νερό σε ένα κατσαρολάκι,βάλτο στο μάτι της κουζίνας και μέσα σε αυτό ένα μικρότερο κατσαρολάκι με το υλικό που θέλεις να λειώσει (πχ σοκολάτα κουβερτούρα). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν στα μεγάλα σουπερ μάρκετ, σε μεγέθη για να διαλέξεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πηγαινε στο σαιτ συνταγες της παρεας.θα βρεις τα παντα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ http://www.chefonair.gr/index.php? option=com_content&view=article&id=180: baresvromis&catid=64:sweets&Itemid=100 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 ˚C. Σε ένα σκεύος μαγειρεύουμε τα υλικά έως ότου μαραθούν τα μήλα και τραβήξουν κατά πολύ τα υγρά τους και προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ. Αλείφουμε ένα ταψάκι τάρτας με Flora Soft με βούτυρο, το αλευρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη της τάρτας, την οποία τρυπάμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο μίγμα των μήλων. Τη ζύμη που μας περισσεύει την πλάθουμε ξανά, ανοίγουμε φύλλο, κλείνουμε τη μηλόπιτα και πιέζουμε τις άκρες της για να μην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 1 κρεμά γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω) άχνη ή ζάχαρη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδαρτες-μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησημοποιω mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο. Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασιν/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ. Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιαμ γιαμ http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpaklabas- me-elaiolado.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μου αρέσει η μαύρη με φουντούκια σοκολάτα! Της της ιον(break)!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: για το παντεσπάνι: 125 γρ. ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι 5 αβγά 30 γρ. κακάο για το σιρόπι: 150 γρ. ζάχαρη 150 ml νερό 60 ml kirsch ή ρούμι για τη γέμιση: 800 ml κρέμα γάλακτος 80 γρ. ζάχαρη άχνη 300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα 50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη Πως το κάνουμε: 1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. 2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να την βρεις μόνος-η σου το σκέφτηκες μήπως ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο νερό και τοποθετούμε τη μεμβράνη στο εσωτερικό. Κατόπιν βάζουμε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί για να λιώσει καλά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το Flora με βούτυρο και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στην αρχή ρίχνουμε τη μισή ποσότητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει η σοκολάτα με το Flora, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Το μίγμα θα αποκτήσει όμορφη υφή. Το βγάζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμώ την μαύρη όταν(σπάνια)τρώω σοκολάτα.Άν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των δύο,θα έλεγα η γάλακτος,η λευκή είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ Για το μπισκότο • 160 γρ. φουντούκια αλεσμένα • 6 ασπράδια αυγών • 3 κουταλιές κρυσταλλικής ζάχαρης • 160 γρ. ζάχαρη άχνη Για την κρέμα πραλίνας • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το μπισκότο χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέτετε την άχνη, τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά. Στρώνετε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και ρίχνετε το μίγμα σε λεπτή ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 20 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.