Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: εκτος αν εισαι γιγαντας...
Απάντηση: Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο υν βέβαια...
Απάντηση: Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι...
Απάντηση: Σημαίνει ότι όπως δεν μπορείς να κρατήσεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη γιατί θα πέσουν έτσι θα αποτύχεις αν πας να κάνεις πολλά πράγματα (δύσκολα...
Απάντηση: Ο Μαρκ Τουέιν είπε κάποτε: «Το καρπούζι είναι η πρώτη πολυτέλεια ανάμεσα σε όλες τις πολυτέλειες παγκοσμίως, ο βασιλιάς σε όλους τους καρπούς της γ...
Απάντηση: Ψάχνετε τις απαντήσεις για «μύθους» που «κουβαλούν» πολλές καλοκαιρινές τροφές; Είμαστε εδώ για να τους καταρρίψουμε και να λύσουμε τις απορίες σας...
Απάντηση: ανάλογα την περιοχή , συνήθως μέσα Απριλίου και μετά,,ρώτησε τοπικό Γεωπόνο...
Απάντηση: Με ένα μαχαιρακι ,αμα δεν τα καταφέρεις έχω ένα βιβλίο που λέει οδηγίες χρήσης ,μπορώ να στο δανεισω...
Απάντηση: Μην προσπαθείς να κανείς πολλά πράγματα μαζί ή ότι όπου λαλούν πολλοί κόκόροι αργει να ξημερώσει...
Απάντηση: Σε σπορείο τον Μάρτιο, Απρίλιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η καρπουζιά απλώνει αρκετά όπως και τ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Καρπουζι λικερ

Απάντηση: καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κου...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: κ τα 2 μου αρεσουν... την προηγουμενη εβδομαδα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ειναι σουπερ!!!!!οπως τα γλυκα του κουταλιου γι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: το καρπουζι δεν παχαινει γιατι ειναι απλως νερο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το καρπούζι δεν μου αρέσει γιατί δεν μπορώ να τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απαιτήσεις σε νερό: Το καρπούζι αποτελείται κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο δ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η συγκομιδές αρχίζουν περίπου 30 μέρες μετά την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο σπόρος του καρπουζιού φυτρώνει σε θερμοκρασίε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απαιτήσεις σε νερό:Το καρπούζι αποτελείται κατά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται γι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απαιτήσεις σε νερό:Το καρπούζι αποτελείται κατά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το καρπούζι ίσως είναι το πιο αγαπημένο και χαρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Tο γουρουνι,η κοτα,το προβατο,η κατσικα,το αλογ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικά τα syoss προϊόντα δεν με ικανοποίησαν καθόλου. Τα pantene η σειρά προστασία νεότητος (που τα είχα κερδίσει από την Μενεγάκη) ήταν τελειότατα! Μου δυνάμωσαν τα μαλλιά και η μυρωδιά κρατάει ακόμα και 2 μέρες.Αν και τώρα το καλοκαίρι με την ζέστη λούζομαι καθημερινά με johnson baby shampoo και εχουν αγριέψει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κ τα 2 μου αρεσουν... την προηγουμενη εβδομαδα ετρωγα καρπουζι, αυτη πεπονι! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εκτος αν εισαι γιγαντας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει ότι όπως δεν μπορείς να κρατήσεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη γιατί θα πέσουν έτσι θα αποτύχεις αν πας να κάνεις πολλά πράγματα (δύσκολα και πάνω από τις δυνατότητές σου)μαζί. Read more: http://www.rotise.gr/erotisi/ti-simainei-i- paroimia-den-chorane-dyo-karpoyzia-stin-idia- maschali-20.html#ixzz2rbzO8rfj Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο Μαρκ Τουέιν είπε κάποτε: «Το καρπούζι είναι η πρώτη πολυτέλεια ανάμεσα σε όλες τις πολυτέλειες παγκοσμίως, ο βασιλιάς σε όλους τους καρπούς της γης με την άδεια του Θεού. Οταν το δοκιμάσει κάποιος, ξέρει τι τρώνε οι άγγελοι». Και δεν ήταν ο μοναδικός λάτρης του συγκεκριμένου φρούτου. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το καλλιεργούσαν για περισσότερο από 5.000 έτη και το απεικόνιζαν στις τοιχογραφίες τους. Οι έμποροι το μετέφεραν από την Αίγυπτο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και στην Κίνα, ενώ οι άποικοι απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψάχνετε τις απαντήσεις για «μύθους» που «κουβαλούν» πολλές καλοκαιρινές τροφές; Είμαστε εδώ για να τους καταρρίψουμε και να λύσουμε τις απορίες σας! Υπάρχουν διαδεδομένες απόψεις σχετικά με διάφορες τροφές και επίμονοι «μύθοι», που φαίνεται να κρατούν καλά. Για να είστε πραγματικά υγιείς αυτό το καλοκαίρι, αποκαταστήστε την κοινή λογική και ξεπεράστε τους παρακάτω πέντε διατροφικούς μύθους… Μύθος # 1. Το σκόρδο είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό Η αλήθεια: Το σκόρδο μπορεί να μας προστατεύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα την περιοχή , συνήθως μέσα Απριλίου και μετά,,ρώτησε τοπικό Γεωπόνο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με ένα μαχαιρακι ,αμα δεν τα καταφέρεις έχω ένα βιβλίο που λέει οδηγίες χρήσης ,μπορώ να στο δανεισω. Διαβάστε περισσότερα...
δε χωρανε δυο καρπουζια στην ιδια μασχαλη τι σιμασια
Απάντηση:
Μην προσπαθείς να κανείς πολλά πράγματα μαζί ή ότι όπου λαλούν πολλοί κόκόροι αργει να ξημερώσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο, Απρίλιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η καρπουζιά απλώνει αρκετά όπως και το πεπόνι γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό γι’αυτό χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή περίπου 30 ημέρες μετά την πλήρη άνθιση, δηλαδή περίπου 80+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι σουπερ!!!!!οπως τα γλυκα του κουταλιου γινεται.απλα μετριασε την ζαχαρη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το καρπουζι δεν παχαινει γιατι ειναι απλως νερο με γλυκοζη.Τωρα αν φας υπερβολικα μεγαλη ποσοτητα σιγουρα θα φουσκωσεις αλλα θα σου περασει δεν θα παχυνεις αλλα μπορει να κανεις κατακρατηση υγρων και αυτο να φανει σαν αυξηση βαρους στην ζυγαρια σου την επομενη ημερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καρπούζι δεν μου αρέσει γιατί δεν μπορώ να τρώω και να φτύνω ! Βέβαια υπάρχει και παγωτό καρπούζι (σορμπέ είναι) οπότε προτιμώ αυτό ! Έχει και κουκούτσια μέσα που τρώγονται όμως (κομματάκια σοκολάτας). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαιτήσεις σε νερό: Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και του καρπού. Έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κενά στον αγρό και μείωση της φυλλικής επιφάνειας και κυρίως της σοδειάς. Η επάρκεια νερού είναι σημαντική κατά τη βλαστική ανάπτυξη αλλά τελείως καθοριστική κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ανάπτυξης του καρπού. Η συχνότητα και η διάρκεια της άρδευσης εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο διαφορετικούς ιούς: αυτοί αναφέρονται ως μωσαϊκό της καρπουζιάς 1 και μωσαϊκό της καρπουζιάς 2. Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, κολοκυθάκι, φασόλι και μπιζέλι. Διάδοση και σημαντικότητα: Ο ιός του μωσαϊκού της καρπουζιάς είναι γνωστός στις εύκρατες περιοχές καθώς και στις τροπικές. Έχει αναφερθεί στις περισσότερες χώρες στις οποίες καλλιεργούνται κολοκυνθοειδή. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι του και βλέπει ότι στη θέση της ζουμερής κατακόκκινης σάρκας υπάρχει ένα κατακίτρινο εσωτερικό είναι το λιγότερο να… φρικάρει για μερικά δευτερόπλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι… δεν τον γελούν τα μάτια του!Μετά θα σκεφτεί -πάνω από δύο φορές, τουλάχιστον- να μην φάει αυτό το «πράγμα» που έχει μπροστά του! Ίσως και να αηδιάσει ή να θεωρήσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το αγαπημένο του καλοκαιρινό φρούτο. Κάποια μετάλλαξη; Κάποιος τρελός ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συγκομιδές αρχίζουν περίπου 30 μέρες μετά την πλήρη άνθιση και συνεχίζονται για πολλές εβδομάδες με 3-4 κοψίματα σε διαστήματα των 3-5 ημερών. Τα καρπούζια πρέπει να συλλέγονται στο ώριμο στάδιο όπου η περιεκτικότητα σε σάκχαρα είναι η μέγιστη. Η ωρίμανση στα καρπούζια είναι δύσκολο να καθοριστεί επειδή ο καρπός δεν αποκολλάται από το μίσχο. Η σάρκα από ένα χαρακτηριστικό κοκκινόσαρκο καρπούζι αλλάζει από το άγουρο ροζ χρώμα στο κόκκινο της ωρίμανσης, και μετά περνάει στην υπερωρίμανση μέσα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σπόρος του καρπουζιού φυτρώνει σε θερμοκρασίες μεταξύ 200C -350C. Η σπορά πρέπει να καθυστερείται ώσπου να περάσει ο κίνδυνος παγετού. Όταν γίνει νωρίτερα, πολλοί παραγωγοί συμπληρώνουν την πρώτη σπορά με μια δεύτερη 7-10 μέρες αργότερα δεδομένου ότι κάποιοι σπόροι θα χαθούν από το ψύχος. Αυτή είναι μια δαπανηρή μέθοδος όταν χρησιμοποιούνται υβρίδια και δεν αντισταθμίζεται με τα έσοδα από τα πρώιμα καρπούζια. Μοσχεύματα: Τα μοσχεύματα χρησιμοποιούνται συχνότερα επειδή ο σπόρος κοστίζει πο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαιτήσεις σε νερό:Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και του καρπού. Έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κενά στον αγρό και μείωση της φυλλικής επιφάνειας και κυρίως της σοδειάς. Η επάρκεια νερού είναι σημαντική κατά τη βλαστική ανάπτυξη αλλά τελείως καθοριστική κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ανάπτυξης του καρπού. Η συχνότητα και η διάρκεια της άρδευσης εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατάλληλο εμπορικό μέγεθος. Με το πρώτο κλάδεμα απομακρύνονται όλοι οι κακοσχηματισμένοι (μη εμπορικοί) καρποί ενώ με το δεύτερο απομακρύνονται όλοι οι καρποί που σχηματίστηκαν όψιμα ώστε να αυξηθούν σε μέγεθος αυτοί που θα απομείνουν. Μετά το κλάδεμα πρέπει να υπάρχουν δυο καρποί ανά μίσχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαιτήσεις σε νερό:Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και του καρπού. Έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κενά στον αγρό και μείωση της φυλλικής επιφάνειας και κυρίως της σοδειάς. Η επάρκεια νερού είναι σημαντική κατά τη βλαστική ανάπτυξη αλλά τελείως καθοριστική κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ανάπτυξης του καρπού. Η συχνότητα και η διάρκεια της άρδευσης εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και του καρπού. Έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κενά στον αγρό και μείωση της φυλλικής επιφάνειας και κυρίως της σοδειάς. Η επάρκεια νερού είναι σημαντική κατά τη βλαστική ανάπτυξη αλλά τελείως καθοριστική κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ανάπτυξης του καρπού. Η συχνότητα και η διάρκεια της άρδευσης εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο του εδάφους και από μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 95% περιεκτικότητα σε αλκοόλ κοστίζει 50 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καρπούζι ίσως είναι το πιο αγαπημένο και χαρακτηριστικό φυτό του καλοκαιριού. Ποιος δε θα ήθελε να έχει στον κήπο του καρπουζιές και να γεύετε τα δικά του ζουμερά, κόκκινα και γλυκά καρπούζια; Το καρπούζι είναι ένα αναρριχητικό φυτό που αγαπά πολύ τη ζέστη. Αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά κλίματα όπου η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον μεταξύ 21 και 27 βαθμούς Κελσίου το πρωί και 18 με 21 βαθμούς Κελσίου το βράδυ. Τα αρσενικά και θηλυκά άνθη αναπτύσσονται στο ίδιο φυτό. Χρειάζονται τις μέλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο γουρουνι,η κοτα,το προβατο,η κατσικα,το αλογο,το γαιδουρακι,το κουνελι,κ.λ.π. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 130 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.