Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: online?? εδω τα βουνά είναι γεμάτα απο τέτοια, αλλα ακόμα δεν έχουν ανοίξει...
Απάντηση: μπορεις να παρεις τηλ στο υπουργειο γεωργιας η ακομα και στα κεπ...
Απάντηση: Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου. Σήμερα το ακτινίδιο καλλι...
Απάντηση: Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ποικιλία Ρ...
Απάντηση: Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετός τότε οι...
Απάντηση: Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και σποραδικά...
Απάντηση: Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χ...
Απάντηση: ναι αν έχει γίνει χωρίς προφύλαξη μέσα σε 48 ώρες...
Απάντηση: μπορεις να κανεις ενα ουρανοξυστη...
Απάντηση: Μεγάλη κουβέντα φίλε ανοιξες τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη γεωργία. τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον εφ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Καλλιεργεια κρεμμυδιου

Απάντηση: Το κρεμμύδι το οποίο προέρχεται από το φυτό All...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στο ρώγο του...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Μπορείτε να φανταστείτε την μαγειρίτσα χωρίς φρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κρεμμύδι, έχει ανάγκη από ελαφρύ χώμα πλούσι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάλλος + έργο.
Απάντηση: Νομίζω πως ναί! Πρίν μερικούς μήνες αν δεν κάνω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: φυσικά! είναι ένας κλάδος που δεν είναι ακόμα &...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γενικά για να αποφεύγω τις μυρωδιές στο ψυγείο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: γενικα για να μην μυριζει το ψυγειο οσμες βαλε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Θυμάρι,μανιτάρια,χαμομίλι
Απάντηση: Μερίδες Συνταγής: 2 Συστατικά:1 κρεμμύδι κομ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η απουσία του πατέρα από το σπίτι είναι ένα από...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κρεμμύδι, το σκόρδο και άλλα λαχανικά της ίδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τι είναι αυτό; Οι βολβοί;

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Το κρεμμύδι το οποίο προέρχεται από το φυτό Allium Cepa είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό.H καταγωγή του είναι από την νοτιοανατολική Ασία. Είναι φυτό το οποίο μπορεί να φτάσει τα δυο μέτρα ύψος ,δεν έχει φύλλα παρά μόνο βλαστό και άνθη τα οποία εμφανίζονται στην κορυφή σαν ταξιανθία και είναι μικρά λευκοπράσινα. Οι βάσεις των φύλλων του φυτού διογκώνονται καισχηματίζουν τον υπόγειο βλαστό , που αποτελεί το γνωστό κρεμμύδι(τολαχανικό). Γνωστό και με τα ονόματα Κρόμμυον ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στο ρώγο του σε βάθος 20-30cm, και πριν την σπορά φρεζάρεται ώστε να αφρατοποιηθεί και να σπάσουν οι σβόλοι και ισοπεδώνεται. Τελευταίο στάδιο είναι διαμόρφωση του εδάφους ανάλογα με την μέθοδο σποράς και άρδευσης. Συνηθίζεται η απευθείας σπορά στο χωράφι και γίνεται με διασπορά σπόρου ή με σπαρτικές μηχανές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φανταστείτε την μαγειρίτσα χωρίς φρέσκο κρεμμυδάκι; Ή την σαλάτα μαρουλιού; Για δοκιμάστε να κάνετε μία νόστιμη και «δεμένη» σάλτσα χωρίς ξερό κρεμμύδι; Παρατηρείστε ότι, μόνο για το κρεμμύδι χρησιμοποιείται το υποκοριστικό του -κρεμμυδάκι- για να περιγραφεί μία άλλη όψη και χρήση του ιδίου φυτού. Οι αρχαίοι μας Έλληνες τιμούσαν αρκούντως το κρεμμύδι, μιας και, εκτός των άλλων χρήσεων, αποτελούσε σταθερό συστατικό του πρωινού τους (ακράτισμα). Ο αρχαίος κόσμος, καλλιεργούσε το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι, έχει ανάγκη από ελαφρύ χώμα πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλοδουλεμένο, για να μπορέσει να αναπτύξει συμμετρικούς βολβούς. Ακόμα, το κρεμμύδι δεν χρειάζεται λίπανση με κοπριά κατά τη σπορά γιατί δεν την αφομοιώνει εύκολα. Προτιμότερο είναι να έχετε λιπάνει από την προηγούμενη περίοδο, έτσι ώστε η κοπριά να έχει αφομοιωθεί σχεδόν πλήρως από το χώμα. Επίσης, το περίσσευμα υγρασίας στο χώμα, ταλαιπωρεί το κρεμμύδι, εμποδίζει την ανάπτυξή του και ευνοεί την ανάπτυξη ασθενειών, όπω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
online?? εδω τα βουνά είναι γεμάτα απο τέτοια, αλλα ακόμα δεν έχουν ανοίξει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να παρεις τηλ στο υπουργειο γεωργιας η ακομα και στα κεπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου. Σήμερα το ακτινίδιο καλλιεργείται και στην Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία). Το ακτινίδιο, για να ευδοκιμήσει χρειάζεται περιοχές με ήπιο χειμώνα και θερμό και υγρό καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό, στον ελληνικό χώρο καλλιεργείται στην Πιερία, όπου έχει κατοχυρωθεί με ονομασία προέλευσης (ΠΓΕ) από το 2002, στην περιοχή του ποταμού Σπερχειού στη Φθιώτιδα όπου έχει κατοχυρωθεί με πιστοπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ποικιλία Ρέτσου). Οι ευνοϊκοί τύποι εδαφών είναι ανάλογοι με το είδος τού υποκειμένου επάνω στο οποίο εμβολιάζεται η Αμυγδαλιά. Γενικά όμως η αμυγδαλιά κάνει σχεδόν σε όλα τα είδη εδαφών , ακόμη και σε πετρώδη και με μεγάλη κλίση εδάφη. Οι ιδανικότερες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς είναι οι μεσογειακές με τις ακόλουθες ιδιομορφίε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετός τότε οι ανθοί καταστρέφονται, αν και τα δέντρα είναι ανθεκτικά και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες επίσης προκαλούν αλλοιώσεις στον καρπό. Τα δέντρα χρειάζονται καλό πότισμα τη περίοδο της ανθοφορίας τους. Κάτω από καλές συνθήκες μία βερικοκιά μπορεί να ζήσει και πάνω από 100 χρόνια. Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες είναι: Πρώιμη Τίρυνθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και σποραδικά σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν απαντά αυτοφυής, αλλά πολύ σπάνια και συμπτωματικά σαν ημιαυτοφυής, από σπόρους καλλιεργούμενων ποικιλιών. Βοτανική ταξινόμηση Επιστημονικό όνομα Cerasus acidia ή C.caproniana ή C.vulgaris. Ανήκει στο γένος Prunus της οικογένειας Rocaceae. Βοτανικοί χαρακτήρες Δέντρο φυλλοβόλο, μέτριας ανάπτυξης (5-6 μ. μέχρι 8 μ.). ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα και βρέθηκε στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη καλλιεργείται από το 17ο αιώνα. Η αχλαδιά έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Οι καλλιεργούμενες αχλαδιές πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι αν έχει γίνει χωρίς προφύλαξη μέσα σε 48 ώρες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να κανεις ενα ουρανοξυστη Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΡΑΣ,ΘΕΡΙΣΜΟΥ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.
Απάντηση:
Μεγάλη κουβέντα φίλε ανοιξες τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη γεωργία. τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον εφτά σεμινάρια σχετικά με το φυτό Ζέα. αν θες τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη απάτη γύρω από το θέμα. σε ενα από τα σεμινάρια που πήγα υπήρχαν δύο "παραγωγοί" οι οποίοι ο καθένας για τον εαυτό του έλεγε ότι είχε σπόρους Ζέας. Οι σπόροι τους όμως ήταν διαφορετικοί, και οι τιμές τους ξεκινούσαν από 10 ευρώ το κιλό (για το στάρι θες περίπου 20-25... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
είναι είδος βακτηρίου μέλος του γένους (Ψευδομονάδων). Είναι η πιο συχνή αιτία λοιμώξεων από ψευδομονάδα στον άνθρωπο. Ευθύνεται επιπλέον για ασθένειες στα ζώα και τα φυτά. Απαντάται σε διάφορες τοποθεσίες του φυσικού περιβάλλοντος, στο έδαφος και στο νερό. Το 10% των ανθρώπων την φέρει ως μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου. Μπορεί να επιβιώσει κάτω από δυσμενείς συνθήκες για τους περισσότερους οργανισμούς και αντιστέκεται στην φαγοκυττάρωση και είναι ανθεκτικό στα περισσότερα αντιβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν γινεται γιατι τα αποτελεσματα θα βγουν λαθος.θα πρεπει να εχεις σταματησει την αντιβιωση καμια δεκαρια μερες για να βγει σωστη η καλλλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Νομίζω πως ναί! Πρίν μερικούς μήνες αν δεν κάνω λάθος διάβασα σε κάποια κυριακάτικη εφημρίδα ένα άρθρο που έλεγε για τις επιδοτήσεις αυτής της εκτροφής. Πάντως σκέφεται σωστά...όντως η εκτροφή μεταξοσκώληκα είναι αρκετά προσοδοφόρα αν σκεφτεί κανείς ότι τον μεγαλώνεις δινοντάς του μόνο μουρεόφυλλα!!! Είναι το αποκλειστικό σνάκ του. Συνιστώ να μπείς στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και να το τσεκάρεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φυσικά! είναι ένας κλάδος που δεν είναι ακόμα "κορεσμένος", και με τις κατάλληλες διασυνδέσεις, θα πάει καλά. αρκεί να μάθεις στην αγορά τα είδη που έχουν μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά. επίσης ψάξε αν τυχόν υπάρχουν επιδοτήσεις.(πχ εσπα κλπ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να αποδώσει απαιτεί ευνοϊκές θερµοκρασίες και υψηλή εδαφική υγρασία. Συγκεκριµένα, απαιτεί, οι διακυµάνσεις της θερµοκρασίας, καθ’ όλην τη διάρκεια του έτους, να είναι από 20° C έως 35° C. Με θερµοκρασίες κάτω από 11° C σταµατά η βλάστηση και κάτω από 6° C επηρεάζονται τα φύλλα, µε αποτέλεσµα τη µείωση της παραγωγής και την υποβάθµιση της εµπορικής αξίας του καρπού. Σε περιοχές µε θερµοκρασίες κάτω από 4° C πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση µπανανοφυτείας. Περιοχές που πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικά για να αποφεύγω τις μυρωδιές στο ψυγείο αφήνω ανοικτό ένα κουτάκι με μαγειρική σοδα. Απορροφά όλες τις μυρωδιές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γενικα για να μην μυριζει το ψυγειο οσμες βαλε για 4 μερες ενα κουαλακαι καφε ελλινικο σε ενα πιατακι και αστο μεσα στο ψυγειο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γι α κτηματα απο το κρατος , υπηρχε κατι με συμβολικο ενοικιο 5 ευρω ανα στρεμα. Δεν ξερω τι εγινε με αυτο , αν ισχυει ακομα. Αλλα , δεν το χρειαζεσαι, με ολη τη φασαρια και το χαρτομανι που θα εχεις . Και δεν ειναι σιγουρο αν το δικαιουσαι. Τα ενοικια , στην περιοχη της Καβαλας , τουλαχιστον ειναι καπου 10 ευρω το στρεμα. Ε δωσε 100 ευρω και νοικιασε κανα χωραφι να κανεις τη δουλεια σου. Τι να ψαχνεις απο το κρατος. Οσο για επιδοτηση , αναλογα τι θα καλιεργησεις. Υπαρχουν γραφεια στι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θυμάρι,μανιτάρια,χαμομίλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 2 Συστατικά:1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια (sticks)2 κουταλιές σούπας teriyaki sauce 1 κουταλιά σούπας σόγια1 κουταλιά σούπας σουσάμιφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΔιατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ½ συνταγήςΘερμίδες: 172 kcalΠρωτεΐνη: 4 γρ.Υδατάνθρακες: 15 γρ.Λίπος: 9 γρ.Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ. ΟδηγίεςΣε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και μόλις τό ελαιό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/marmelada- apo-kremmidia-ala-gallika.html δες εδώ και πες μου τη γεύση έχει.εγώ έκανα γλυκό του κουταλιού παντζάρι αλλά δεν μου άρεσε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απουσία του πατέρα από το σπίτι είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες. Το διαζύγιο, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ή ο θάνατος, περιλαμβάνονται μεταξύ των λόγων για τους οποίους ένας πατέρας δεν είναι στο σπίτι. Εκτός όμως από τη φυσική απουσία του πατέρα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου παρά το γεγονός ότι ο πατέρας είναι στο σπίτι, η συμμετοχή του στη ζωή των παιδιών του δεν είναι ικανοποιητική. Για τα παιδιά δεν μόνο σημαντικό να έχουν τον πατέρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι, το σκόρδο και άλλα λαχανικά της ίδιας κατηγορίας όπως το πράσο, σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιδημιολογικές και εργαστηριακές έρευνες, περιέχουν συστατικά που δυνατόν να έχουν ουσιαστικές αντικαρκινικές δράσεις. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν φυτικές θειούχες χημικές ουσίες (allium και allicin) οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αντικαρκινική δράση αλλά και για τη χαρακτηριστική έντονη οσμή τους. Άνδρες που καταναλώνουν τουλάχιστο 10 gr ημερησίως από τα λαχανικά αυτά, έχουν σημαντικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι είναι αυτό; Οι βολβοί; Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.