Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ποικιλία Ρ...
Απάντηση: Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν χρειάζεται...
Απάντηση: Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέ...
Απάντηση: Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδ...
Απάντηση: Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγ...
Απάντηση: Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο κόβοντας ό...
Απάντηση: Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’αυτές τις π...
Απάντηση: Μπορείς να κάνεις σε οτιδίποτε βιολιγική καλιέργια,το μόνο που χρειάζετε είναι να μην χρησημοποιείς φυτοφάρμακα και λιπάσματα,τώρα για να κάνεις κ...
Απάντηση: ...
Απάντηση: αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβός πρέπει...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ

Απάντηση: Για λόγους ευκολίας γίνεται το καλοκαίρι μαζί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καθαρίζεις τα ξερά, τον Οκτώβριο, δεν πειράζεις...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η Αμυγδαλιά είναι γένος φυτών της οικογένειας τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται γι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: http://www.valentine.gr/benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δυόσμος είναι ένα είδος φυτού πολύ διαδεδομένο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και δια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο (ως 20 μέτρα ύ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια
Απάντηση: Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Στην ντομάτα υπάρχουν διάφορα συστήματα, ανάλογ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πως πρέπει να κλαδέψω την πικροδάφνη; Εχω δύο...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Για λόγους ευκολίας γίνεται το καλοκαίρι μαζί με την συλλογή των καρπών,κόβεις τα πολύ ψηλά κλαδιά,και όποιο άλλο θέλει κόψιμο, και έτσι τα μαζεύεις στο ύψος σου! Διαβάστε περισσότερα...
Πώς, πότε, πόσο;
Απάντηση:
Καθαρίζεις τα ξερά, τον Οκτώβριο, δεν πειράζεις το δέντρο πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα άσπρα και όμορφα λουλούδια της χωρίς να συλλογιστεί πως γύρω τα βουνά είναι χιονισμένα και μπορεί ξάφνου μια όψιμη παγωνιά να της τα ξεράνει και να χάσει τον καρπό της. Η αμυγδαλιά είναι δένδρο της Ασίας (Παλαιστίνης, Συρίας), όμως καλλιεργείται από τους αρχαιοτάτους χρόνους και στην Ευρώπη και στην Αφρική. Στην Ελλάδα φυτρώνει μόνη της και μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Αμυγδαλιά είναι γένος φυτών της οικογένειας τών Ροδιδών που πολλές φορές εντάσσεται στο γένος Προύνος. Το κοινότερο είδος είναι ο Προύνος η γλυκειά (Prunus dulcis) που φύεται σε όλες σχεδόν τις θερμές και ξηρές περιοχές της Παραμεσογειακής ζώνης όπου καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Για αυτόν το λόγο ο καθορισμός τού τόπου προέλευσής του είναι πολύ δύσκολος. Είναι δένδρο φυλλοβόλο με ύψος από 4 ώς 12 μέτρα και φύλλα ελλειψοειδή, λογχοειδή, οδοντωτά. Τα άνθη εκπτύσσονται πριν από τα φύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ποικιλία Ρέτσου). Οι ευνοϊκοί τύποι εδαφών είναι ανάλογοι με το είδος τού υποκειμένου επάνω στο οποίο εμβολιάζεται η Αμυγδαλιά. Γενικά όμως η αμυγδαλιά κάνει σχεδόν σε όλα τα είδη εδαφών , ακόμη και σε πετρώδη και με μεγάλη κλίση εδάφη. Οι ιδανικότερες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς είναι οι μεσογειακές με τις ακόλουθες ιδιομορφίε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, κατά το κλάδευμα διαμορφώσεως του σκελετού της. Συνήθως, μετά την κοπή του δενδρυλλίου, στο επιθυμητό ύψος διασταύρωσης, αφήνετε κατόπι ελεύθερο, να αναπτύξει μόνο του την κόμη του. Αφαιρούνται μόνο βλαστοί, που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, για να μην αλληλοπιέζονται όταν αναπτυχθούν σε διάμετρο. Κατά το κλάδευμα καρποφο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγωνιές και πριν ξεκινήσει η βλάστηση. Συνήθως μέσα Ιανουαρίου άλλα ανάλογα τον καιρό μπορεί να γίνει και Φεβρουάριο. Στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα, με σκοπό τη διόρθωση του σχήματος του φυτού και για να ενισχύσουμε την ανθοφορία το Φθινόπωρο. Κλαδεύουμε μόνο τις περσινές τριανταφυλλιές, που έχουν ήδη αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο κόβοντας όλη την ανθοταξία. Μετά τη συγκομιδή των καρπών (Απρίλιο - Ιούνιο) κλαδεύομαι όλους τους βλαστούς που είχαν καρποφορία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετά το πέρας της ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Απαραίτητη εργασία είναι η αφαίρεση ξεραμένων κλαδιών και ανθέων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να κάνεις σε οτιδίποτε βιολιγική καλιέργια,το μόνο που χρειάζετε είναι να μην χρησημοποιείς φυτοφάρμακα και λιπάσματα,τώρα για να κάνεις κάτι τέτιο θα πρέπει να εξετάσεις το χώμα που θα κάνεις την καλιέργια για το κάθε φυτό ξεχωριστά,και να καταπολεμάς τις ασθαίνιες χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων..π.χ μια συχνή ασθαίνια της καρυδιάς είναι η ανθράκωση και καταπολεμάτα με το ασβαίστομα του κορμού! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβός πρέπει να ειναι η ελια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατάλληλο εμπορικό μέγεθος. Με το πρώτο κλάδεμα απομακρύνονται όλοι οι κακοσχηματισμένοι (μη εμπορικοί) καρποί ενώ με το δεύτερο απομακρύνονται όλοι οι καρποί που σχηματίστηκαν όψιμα ώστε να αυξηθούν σε μέγεθος αυτοί που θα απομείνουν. Μετά το κλάδεμα πρέπει να υπάρχουν δυο καρποί ανά μίσχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές, διότι εάν γίνει αυτό τότε το φύλλωμα καταναλώνει πολλούς περισσότερους πόρους σε σχέση με την παραγωγή. Η ντομάτα έχει την τάση να γίνει θάμνος. Βγάζει λοιπόν κάποια βλασταράκια ή και παρακλάδια, τα οποία ξεκινούν από τον βασικό κορμό αλλά φυτρώνουν μεταξύ κλαδιού και κορμού. Αυτά τα κόβουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ!!!, δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.valentine.gr/benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυόσμος είναι ένα είδος φυτού πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, με ωραίο και ευχάριστο άρωμα, το οποίο καλλιεργείται σε αυλές και κήπους Ο δυόσμος μαζεύεται όλο το χρόνο και μπορούμε να τον έχουμε πάντα φρέσκο σε μια γλάστρα, ή να τον αποξεράνουμε σε ένα βάζο. Είναι τονωτικός, χωνευτικός, καταπραϋντικό του στομάχου, αντισπασμωδικό, σταματάει τον λόξυγκα, ενώ η μάσηση των φύλλων του ανακουφίζει από τις ημικρανίες και τον πονόδοντο. Εάν βάλουμε το δυόσμο σε χλιαρό νερό, μπορούμε να κάνουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά ή άρρωστα κλαδιά. Δεν πρέπει να κόβονται οι κορυφές των κλαδιών γιατί στην άκρη τους σχηματίζονται οι καρποί. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα δέντρο που έχει πάθει ζημές αρκεί να μεγαλώσετε μια παραφυάδα του. Η συκιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που κατάγεται από τη Μικρά Ασία και απαντά αυτοφυής στις παραμεσόγειες χώρες όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εννοεις οικοτυπο? πρεπει να προμηθευτεις σπορους απο φυτωριο που βρισκεται στην κοντινοτερη πολη της Τριπολης ή και στην Τριπολη σε κανα φυτωριο αν βρεις ακομη καλυτερα. Δε μπορεις να παρεις υλικο πχ. απο φυτωριο στη Μακεδονια και να το βαλεις στην Τριπολη. Απο ν. Ηλειας θα ηταν η καλυτερη ποικιλια πιστευω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. αν δεν έχουν ανοίξει ακόμα θα ανοίξουν σε 10 μέρες σιγουρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο (ως 20 μέτρα ύψος). Τα φύλλα του είναι λεπτά, χρώματος πράσινου ανοικτού. Δεν είναι υπεραιωνόβιο όπως η Ελιά και η Συκιά. Επειδή είναι το πρώτο καρποφόρο δένδρο που ανθίζει, θεωρείται το σύμβολο της ανάστασης. Μάλιστα, ο Θεόφραστος αναφέρει ότι «…προανθεί δε των φύλλων και πρωιβλαστεί…». Τα άνθη, βγαίνουν αργά το χειμώνα, πριν την εμφάνιση των φύλλων. Επειδή μπορεί να ανθίσει ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, είναι πάρα πολλές φορές πιθανό να... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ντομάτα υπάρχουν διάφορα συστήματα, ανάλογα με το τι θέλει και τι χρειάζεται ο καθένας. Γενικά στη θερμοκηπιακη ντομάτα που είναι μονοστελεχη, (εχει δηλαδή ένα κορμό μονο), αφαιρούμε όλους τους βλαστούς που βγαίνουν απο τις μασχάλες των φύλλων (μασχάλη = εκει που ενώνονται τα φύλλα με τον κορμό της ντομάτας). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως πρέπει να κλαδέψω την πικροδάφνη; Εχω δύο πικροδάφνες φυτεμένες στον κήπο ακριβώς μέσα από τον πέτρινο φράχτη σε σκιερό μέρος κάτω από δέντρα. Τις έχω φυτέψει εδώ και 4-5 χρόνια. Δεν τις έχω κλαδέψει ποτέ. Είναι παρά πολύ ψηλές και λεπτές και γέρνουν προς τα κάτω. Θα ήθελα να είναι ωραίοι φουντωτοί στρογγυλοί θάμνοι με πολλά λουλούδια και ύψος έως 2 μέτρα. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Χρειάζεται κλάδεμα, λίπασμα, ειδικό χώμα; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τις βγάλω από εκείνο το σημείο; Το σπί... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.