Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό Flora Soft με βούτυρο και το λιώνουμε μέχρι να θερμανθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα τα νιόκι και καρυκεύουμε με δενδρολ...
Απάντηση: Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή. Σε έ...
Απάντηση: Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 «Σπιτικούς» ζωμούς κότας. Σε...
Απάντηση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα π...
Απάντηση: Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλλ...
Απάντηση: δεν ειναι κατι απλο... παιζει μεγαλο ρολο το ποσο μεγαλο θέλεις να το φτιάξεις, το πόσο το επηρεάζει ο αέρας τον χειμώνα, και άλλα πολλά που δεν μπ...
Απάντηση: χαχαχα!!!μου φαινετε πολυ αστειο:p οταν το διαβαζα και ημουν στην αρχη λεω καμια μαλακια θα λεει παλι αλλα αυτο εχει πλακα:pp...
Απάντηση: τα πλεονεκτήματα πολλα μειονέκτημα κανενα ,απο την στιγμη που το θες για το σπιτι σου και μονο. δεν ραντίζεις δεν βάζεις χημεικα λιπάσματα, δεν βάζ...
Απάντηση: Τα θερμοκήπια; ...χμμ...είναι δίκοπο μαχαίρι και εξηγώ αμέσως γιατί. Διότι ναι μεν σε αυτά αναπτύσσονται τα φυτά σε συνθήκες κατά πολύ ανώτερες αποό...
Απάντηση: Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Θερμοκηπιο μανιταριων

Απάντηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C . Σοτάρο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους των 2 εκ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν τα καθαριζουμε φιλε μου. απλα λιγο νερο τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δες εδώ http://bit.ly/kyPmHI καθώς και εδώ htt...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με ξεχωριστές διατ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πρόσφατα έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα οτι τα μα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Η καλλιέργ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μια μονάδα καλλιέργειας μανιταριού πλευρώτους α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μεγάλα κέρδη αλλά και υψηλές απαιτήσεις Για τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προσβάλλει πολλές καλλιέργειες λαχανικών αλλά κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμέν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Περιγραφή συνταγής Ζεστή και θρεπτική σουπίτσα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τεχνική κατά την οποία γίνεται εκτόξευση νερού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σύστημα αυτό αποτελείται από ανεμιστήρες μικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C . Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι, τα κρεμμυδάκια με τις 2 κουταλιές από το Flora soft με βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον. Αν υπάρχουν, σοτάρουμε και τα εντόσθια ψιλοκομμένα. Τώρα προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα, θα πρέπει να τα έχουμε μουλιάσει για 1/2 σε χλιαρό γλυκό κρασί και να τα έχουμε στραγγίσει καλά). Τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους των 2 εκ. και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, με τόσο νερό που μόλις να τους σκεπάζει. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό της κότας στην κατσαρόλα που έβραζε η κολοκύθα, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει μαλακώσει καλά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε. Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, ανακατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr βοδινό σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, και κόβουμε τα φύλλα από τα μυρώνια. Πλένουμε τα μανιτάρια ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, ενώ ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml νερό και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια από τα φρέσκα μανιτάρια. κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε το εσαλότ σε μία κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 100 ml χλιαρό νερό. Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια. Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε. Στην ίδια κατσαρόλα ξανθαίνουμε το εσαλότ η τα ξερά κρεμμυδάκια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό Flora. Π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό Flora Soft με βούτυρο και το λιώνουμε μέχρι να θερμανθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα τα νιόκι και καρυκεύουμε με δενδρολίβανο και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε έως ότου πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα μαγειρεμένα νιόκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε σιγανή θερμοκρασία. Σερβίρουμε τα νιό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν. Συμπληρώνουμε με το καυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 «Σπιτικούς» ζωμούς κότας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο - λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, να εξατμισθεί το αλκοόλ. Πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλληλα σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό καυτό, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν τα φιλέ μινιόν από το εντρεκότ μας έχουν ψηθεί, τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσ... Διαβάστε περισσότερα...
Γεια σας, γνωριζει κανεις καποιο site στο οποιο να υπαρχει καποιο βιντεο με κατασκευη θερμοκηπιου βημα βημα ή εναλλακτικα κάποιο site που να εχει αναλυτικες οδηγιες?
Απάντηση:
δεν ειναι κατι απλο... παιζει μεγαλο ρολο το ποσο μεγαλο θέλεις να το φτιάξεις, το πόσο το επηρεάζει ο αέρας τον χειμώνα, και άλλα πολλά που δεν μπορείς να τα πεις απο εδώ η να τα δεις σε κάποιο σχέδιο. έφτιαξα τον περασμένο χειμώνα ενα 6χ12 με 3 μέτρα υψος στην κορυφή(πυραμίδα)τα υλικά τα είχα τα περισσότερα με δικό μου κόπο και στοίχισε 1200 €. αυτα τα τύπου τολ που μπορεί να βρεις στο διαδίκτυο είναι καλά μεν αλλα δεν αντέχουν σε μεγάλες ταχύτητες του ανέμου. είναι για περιοχές που δεν φυ... Διαβάστε περισσότερα...
Χαχαχαχ :Ρ
Απάντηση:
χαχαχα!!!μου φαινετε πολυ αστειο:p οταν το διαβαζα και ημουν στην αρχη λεω καμια μαλακια θα λεει παλι αλλα αυτο εχει πλακα:pp Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα πλεονεκτήματα πολλα μειονέκτημα κανενα ,απο την στιγμη που το θες για το σπιτι σου και μονο. δεν ραντίζεις δεν βάζεις χημεικα λιπάσματα, δεν βάζεις ορμόνη. Το μονο που θα μπορούσες να θεωρήσεις μειονέκτημα είναι η γεύση των κηπευτικών που είναι εκτός εποχής δεν είναι τόσο έντονη. και αυτο το βρίσκεις κυρίως στην ντομάτα τον χειμώνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα θερμοκήπια;...χμμ...είναι δίκοπο μαχαίρι και εξηγώ αμέσως γιατί. Διότι ναι μεν σε αυτά αναπτύσσονται τα φυτά σε συνθήκες κατά πολύ ανώτερες αποότι έξω αλλά καμία φορά οι συνθήκες ειναί τόσο καλές (υψηλή θερμοκρασία ή υψηλή υγρασία) λόγω του κλειστού περιβάλλοντος που αναπτύσσονται οι εχθροί (ένομα, ακάρεα κλπ) ή οι ασθένειες (μήκυτες, βακτήρια) σε αριθμούς αστρονομικούς κάτι που έξω δεν θα συμβεί ποτέ. Δεν αποθαρρύνω βέβαια κανέναν να καταπιαστεί με την σγκεκριμένη ενασχόληση απλά λέω ότι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν τα καθαριζουμε φιλε μου. απλα λιγο νερο τα ριχνουμε και τα ψηνουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες εδώ http://bit.ly/kyPmHI καθώς και εδώ http://bit.ly/WfUQQI Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν πολύ νόστιμα και ωφέλιμα είδη. Επιλέγοντας τη σωστή ποιότητα μανιταριών μπορείτε να εξασφαλίσετε την πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων και να απομακρύνετε τον κίνδυνο χοληστερίνης. Στην αρχαιότητα τα μανιτάρια θεωρούνταν το ελιξίριο της αθανασίας. Οι Φαραώ, μάλιστα, είχαν θεσπίσει νόμο, σύμφωνα με τον ο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόσφατα έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα οτι τα μανιτάρια, αποτελούν το δεύτερο σε πλυθυσμό είδος του πλανήτη (μετά τα έντομα) καθώς και ένα απο τα πέντε βασίλεια της φύσης! Στην Ελλάδα μόνο, έχουν συλλεχθεί και φωτογραφηθεί περίπου 3000 είδη μέχρι σήμερα, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών. Οι φίλοι των μανιταριών, τα συλλέγουν με περίσσεια προσοχή, καθώς αρκετά απο αυτά μπορούν να προκαλέσουν έντονες αλεργικές αντιδράσεις ή ακόμα και θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις. Τα μανιτάρια, κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Η καλλιέργεια των πλευρώτους είναι ευκολότερη από εκείνη του λευκού μανιταριού, διότι η διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου υποστρώματος στο έδαφος είναι απλούστερη και η κατασκευή των θαλάμων καλλιέργειας έχει μικρότερο κόστος. Η καλλιέργεια Shiitake, του πιο ευρέως καλλιεργούμενου φαρμακευτικού μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Η καλλιέργεια μανιταριών σε όλο τον κόσμο ξεπερνά τους 10 εκατ. τόνους ετησίως. Η συνολική αξία του παραγόμενου προϊόντος ανέρχεται σε περίπου 45 δις ευρώ. Η Κίνα είναι μακράν η πρώτη χώρα σε παραγωγή καλύπτοντας το 75% της παγκόσμιας αγοράς μανιταριών (παραγωγή 7,5 εκατ. τόνοι ετησίως). Στην Ευρώπη ηγετικές θέσεις καταλαμβάνουν η Ολλανδία και η Πολωνία. ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στην Ελλάδα παρότι το κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια μανιταριών, η παρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια μονάδα καλλιέργειας μανιταριού πλευρώτους απαιτεί έκταση τουλάχιστον 4-6 στρεμμάτων, με το κόστος της επένδυσης να ξεκινά από τις 240.000 ευρώ. H καλλιέργεια του μανιταριού πλευρώτους (Pleurotus) είναι ευκολότερη συγκρινόμενη με αυτή του λευκού μανιταριού(Agaricus), όπως μας αναφέρει ο δρ Αντώνης Φιλιππούσης, γεωπόνος-μυκητολόγος και προϊστάμενος του εργαστηρίου εδώδιμων μυκήτων του ΕΘΙΑΓΕ, καθώς είναι απλούστερη η διαδικασία παρασκευής του υποστρώματος και χρειάζεται μικρότερη επένδυση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μεγάλα κέρδη αλλά και υψηλές απαιτήσεις Για την καλλιέργεια λευκού μανιταριού(agaricus) το κόστος κατασκευής μιας μονάδας είναι υψηλότερο, ξεκινώντας από τις 450.000 ευρώ, η παραγωγική δυναμικότητα όμως είναι σαφώς μεγαλύτερη. H συγκεκριμένη καλλιέργεια όπως επισημαίνει ο κ. Αντώνης Φιλιππούσης, βασίζεται στην ανάπτυξη του μύκητα σε ένα ειδικά προετοιμασμένο υπόστρωμα που παρασκευάζεται από άχυρο σίτου, γύψο και κοπριά ορνίθων. Η παρασκευή του υποστρώματος είναι μία σύνθετη διαδικασία αερόβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσβάλλει πολλές καλλιέργειες λαχανικών αλλά και καλλωπιστικά. Ζημιά Απομυζά χυμούς από την τρυφερή βλάστηση για να τραφεί. Στα παλαιότερα φύλλα βρίσκουμε τις νύμφες τελευταίου σταδίου. Τα νύγματά του προκαλούν αποχρωματισμούς και νεκρώσεις ενώ τα κολλώδη εκκρίματά του λερώνουν την παραγωγή και υποβαθμίζουν την αξία της. Εχθρός Το ακμαίο έχει σώμα κίτρινο και τα φτερά του είναι καλυμμένα από λευκό κηρώδες επίχρισμα. Τα ωά του είναι κίτρινα στην αρχή και τα τοποθετεί σε κύκλο. Όταν πλη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θα μπορουσες να την ξανακανεις θερμοκηπιο.... βεβαια αν κατι τετοιο δεν σε ενδιεφερε θα μπορουσες να καθαρισεις το χωρο για να μπορει να καλλιεργηθει.αν παλι κατι τετοιο δεν σε απασχολει ισως θα μπορουσες να χτισεις σε αυτο το χωρο ή να τον νοικιαζεις σε αγροτες ή σε αλλους ιδιωτες για τις δικες του σοδειες.....αν παλι ο χωρος αυτος δεν ειναι στου διαολου τη μανα μπορεις να χτισεις κατι μικρο και να προσφερεις το χωρο για δεξιωσεις οπως αυτες των γαμων κλπ....αυτο συνιθιζεται στις επαρχιες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 ξερά κρεμμύδια 3 πράσα 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ 4 μεγάλες πατάτες 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και κρατάτε το νερό που τα μουσκέψατε για να το προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Ζεστή και θρεπτική σουπίτσα που φτιάχνεται εύκολα, και γρήγορα. Συστατικά συνταγής 1/2 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο) κομμένα σε οριζόντιες λεπτές φετούλες. 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μέτρια πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί 4 φλυτζάνια ζεστό νερό Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες συνταγής Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα που χωράει άνετα τα υλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τεχνική κατά την οποία γίνεται εκτόξευση νερού με τη μορφή σταγόνων στο χώρο του θερμοκηπίου με στόχο την ψύξη του. Υπάρχουν δύο συστήματα υρονεφωσης α) χαμηλής πίεσης, όπου τα σταγονίδια νερού που εκτοξεύονται με μικροεκτοξευτήρες, έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να πέφτουν στο έδαφος πρίν εξατμιστούν. β) υψηλής πίεσης (frog system), όπου τα σταγονίδια έχουν πολύ μικρό μέγεθος και εξατμίζονται πριν ακόμη φτάσουν στα φυτά, Το σύστημα αυτό αποτελείται από αεροσυμπιεστή, που στέλνει το νερό με ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σύστημα αυτό αποτελείται από ανεμιστήρες μικρής ταχύτητας και μεγάλου όγκου που αναρροφούν τον αέρα του θερμοκηπίου και τον διοχετεύουν στο εξωτερικό του θερμοκηπίου. Μ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται υποπίεση στο εσωτερικό του θερμοκηπίου αναγκάζοντας τον εξωτερικό αέρα να περάσει από το πορώδες υγρό τοίχωμα που είναι τοποθετημένο στη μία πλευρά του θερμοκηπίου. Ο αέρας κατα τη διέλευση του από το υγρό τοίχωμα, εμπλουτίζεται με υγρασία και ταυτόχρονα ψύχεται. Το σύστημα αυτό λειτουργεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 81 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.