Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης...
Απάντηση: Δεν τα καθαριζουμε φιλε μου. απλα λιγο νερο τα ριχνουμε και τα ψηνουμε...
Απάντηση: Δες εδώ http://bit.ly/kyPmHI καθώς και εδώ http://bit.ly/ WfUQQI...
Απάντηση: Αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν πολύ...
Απάντηση: Πρόσφατα έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα οτι τα μανιτάρια, αποτελούν το δεύτερο σε πλυθυσμό είδος του πλανήτη (μετά τα έντομα) καθώς και ένα απο τα πέ...
Απάντηση: ΚΑΜΙΑ...
Απάντηση: Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά...
Απάντηση: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Η καλλιέργεια μανιταριών σε όλο τον κόσμο ξεπερνά τους 10 εκατ. τόνους ετησίως. Η συνολική αξία του παραγόμενο...
Απάντηση: Μια μονάδα καλλιέργειας μανιταριού πλευρώτους απαιτεί έκταση τουλάχιστον 4-6 στρεμμάτων, με το κόστος της επένδυσης να ξεκινά από τις 240.000 ευρώ...
Απάντηση: Μεγάλα κέρδη αλλά και υψηλές απαιτήσεις Για την καλλιέργεια λευκού μανιταριού(agaricus) το κόστος κατασκευής μιας μονάδας είναι υψηλότερο, ξεκινών...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Θερμοκηπιο μανιταριων

Απάντηση: δεν ειναι κατι απλο... παιζει μεγαλο ρολο το πο...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: τα πλεονεκτήματα πολλα μειονέκτημα κανενα ,απο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα θερμοκήπια;...χμμ...είναι δίκοπο μαχαίρι και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προσβάλλει πολλές καλλιέργειες λαχανικών αλλά κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμέν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Περιγραφή συνταγής Ζεστή και θρεπτική σουπίτσα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τεχνική κατά την οποία γίνεται εκτόξευση νερού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σύστημα αυτό αποτελείται από ανεμιστήρες μικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι μία τεχνική, κατά την οποία τα τοιχώματα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΕΛΙΑΣ ,ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πηγή έξτρα εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η ά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Γεια σας, γνωριζει κανεις καποιο site στο οποιο να υπαρχει καποιο βιντεο με κατασκευη θερμοκηπιου βημα βημα ή εναλλακτικα κάποιο site που να εχει αναλυτικες οδηγιες?
Απάντηση:
δεν ειναι κατι απλο... παιζει μεγαλο ρολο το ποσο μεγαλο θέλεις να το φτιάξεις, το πόσο το επηρεάζει ο αέρας τον χειμώνα, και άλλα πολλά που δεν μπορείς να τα πεις απο εδώ η να τα δεις σε κάποιο σχέδιο. έφτιαξα τον περασμένο χειμώνα ενα 6χ12 με 3 μέτρα υψος στην κορυφή(πυραμίδα)τα υλικά τα είχα τα περισσότερα με δικό μου κόπο και στοίχισε 1200 €. αυτα τα τύπου τολ που μπορεί να βρεις στο διαδίκτυο είναι καλά μεν αλλα δεν αντέχουν σε μεγάλες ταχύτητες του ανέμου. είναι για περιοχές που δεν φυ... Διαβάστε περισσότερα...
Χαχαχαχ :Ρ
Απάντηση:
χαχαχα!!!μου φαινετε πολυ αστειο:p οταν το διαβαζα και ημουν στην αρχη λεω καμια μαλακια θα λεει παλι αλλα αυτο εχει πλακα:pp Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα πλεονεκτήματα πολλα μειονέκτημα κανενα ,απο την στιγμη που το θες για το σπιτι σου και μονο. δεν ραντίζεις δεν βάζεις χημεικα λιπάσματα, δεν βάζεις ορμόνη. Το μονο που θα μπορούσες να θεωρήσεις μειονέκτημα είναι η γεύση των κηπευτικών που είναι εκτός εποχής δεν είναι τόσο έντονη. και αυτο το βρίσκεις κυρίως στην ντομάτα τον χειμώνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα θερμοκήπια;...χμμ...είναι δίκοπο μαχαίρι και εξηγώ αμέσως γιατί. Διότι ναι μεν σε αυτά αναπτύσσονται τα φυτά σε συνθήκες κατά πολύ ανώτερες αποότι έξω αλλά καμία φορά οι συνθήκες ειναί τόσο καλές (υψηλή θερμοκρασία ή υψηλή υγρασία) λόγω του κλειστού περιβάλλοντος που αναπτύσσονται οι εχθροί (ένομα, ακάρεα κλπ) ή οι ασθένειες (μήκυτες, βακτήρια) σε αριθμούς αστρονομικούς κάτι που έξω δεν θα συμβεί ποτέ. Δεν αποθαρρύνω βέβαια κανέναν να καταπιαστεί με την σγκεκριμένη ενασχόληση απλά λέω ότι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν τα καθαριζουμε φιλε μου. απλα λιγο νερο τα ριχνουμε και τα ψηνουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες εδώ http://bit.ly/kyPmHI καθώς και εδώ http://bit.ly/WfUQQI Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν πολύ νόστιμα και ωφέλιμα είδη. Επιλέγοντας τη σωστή ποιότητα μανιταριών μπορείτε να εξασφαλίσετε την πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων και να απομακρύνετε τον κίνδυνο χοληστερίνης. Στην αρχαιότητα τα μανιτάρια θεωρούνταν το ελιξίριο της αθανασίας. Οι Φαραώ, μάλιστα, είχαν θεσπίσει νόμο, σύμφωνα με τον ο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόσφατα έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα οτι τα μανιτάρια, αποτελούν το δεύτερο σε πλυθυσμό είδος του πλανήτη (μετά τα έντομα) καθώς και ένα απο τα πέντε βασίλεια της φύσης! Στην Ελλάδα μόνο, έχουν συλλεχθεί και φωτογραφηθεί περίπου 3000 είδη μέχρι σήμερα, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών. Οι φίλοι των μανιταριών, τα συλλέγουν με περίσσεια προσοχή, καθώς αρκετά απο αυτά μπορούν να προκαλέσουν έντονες αλεργικές αντιδράσεις ή ακόμα και θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις. Τα μανιτάρια, κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Η καλλιέργεια των πλευρώτους είναι ευκολότερη από εκείνη του λευκού μανιταριού, διότι η διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου υποστρώματος στο έδαφος είναι απλούστερη και η κατασκευή των θαλάμων καλλιέργειας έχει μικρότερο κόστος. Η καλλιέργεια Shiitake, του πιο ευρέως καλλιεργούμενου φαρμακευτικού μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Η καλλιέργεια μανιταριών σε όλο τον κόσμο ξεπερνά τους 10 εκατ. τόνους ετησίως. Η συνολική αξία του παραγόμενου προϊόντος ανέρχεται σε περίπου 45 δις ευρώ. Η Κίνα είναι μακράν η πρώτη χώρα σε παραγωγή καλύπτοντας το 75% της παγκόσμιας αγοράς μανιταριών (παραγωγή 7,5 εκατ. τόνοι ετησίως). Στην Ευρώπη ηγετικές θέσεις καταλαμβάνουν η Ολλανδία και η Πολωνία. ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στην Ελλάδα παρότι το κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια μανιταριών, η παρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια μονάδα καλλιέργειας μανιταριού πλευρώτους απαιτεί έκταση τουλάχιστον 4-6 στρεμμάτων, με το κόστος της επένδυσης να ξεκινά από τις 240.000 ευρώ. H καλλιέργεια του μανιταριού πλευρώτους (Pleurotus) είναι ευκολότερη συγκρινόμενη με αυτή του λευκού μανιταριού(Agaricus), όπως μας αναφέρει ο δρ Αντώνης Φιλιππούσης, γεωπόνος-μυκητολόγος και προϊστάμενος του εργαστηρίου εδώδιμων μυκήτων του ΕΘΙΑΓΕ, καθώς είναι απλούστερη η διαδικασία παρασκευής του υποστρώματος και χρειάζεται μικρότερη επένδυση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μεγάλα κέρδη αλλά και υψηλές απαιτήσεις Για την καλλιέργεια λευκού μανιταριού(agaricus) το κόστος κατασκευής μιας μονάδας είναι υψηλότερο, ξεκινώντας από τις 450.000 ευρώ, η παραγωγική δυναμικότητα όμως είναι σαφώς μεγαλύτερη. H συγκεκριμένη καλλιέργεια όπως επισημαίνει ο κ. Αντώνης Φιλιππούσης, βασίζεται στην ανάπτυξη του μύκητα σε ένα ειδικά προετοιμασμένο υπόστρωμα που παρασκευάζεται από άχυρο σίτου, γύψο και κοπριά ορνίθων. Η παρασκευή του υποστρώματος είναι μία σύνθετη διαδικασία αερόβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσβάλλει πολλές καλλιέργειες λαχανικών αλλά και καλλωπιστικά. Ζημιά Απομυζά χυμούς από την τρυφερή βλάστηση για να τραφεί. Στα παλαιότερα φύλλα βρίσκουμε τις νύμφες τελευταίου σταδίου. Τα νύγματά του προκαλούν αποχρωματισμούς και νεκρώσεις ενώ τα κολλώδη εκκρίματά του λερώνουν την παραγωγή και υποβαθμίζουν την αξία της. Εχθρός Το ακμαίο έχει σώμα κίτρινο και τα φτερά του είναι καλυμμένα από λευκό κηρώδες επίχρισμα. Τα ωά του είναι κίτρινα στην αρχή και τα τοποθετεί σε κύκλο. Όταν πλη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θα μπορουσες να την ξανακανεις θερμοκηπιο.... βεβαια αν κατι τετοιο δεν σε ενδιεφερε θα μπορουσες να καθαρισεις το χωρο για να μπορει να καλλιεργηθει.αν παλι κατι τετοιο δεν σε απασχολει ισως θα μπορουσες να χτισεις σε αυτο το χωρο ή να τον νοικιαζεις σε αγροτες ή σε αλλους ιδιωτες για τις δικες του σοδειες.....αν παλι ο χωρος αυτος δεν ειναι στου διαολου τη μανα μπορεις να χτισεις κατι μικρο και να προσφερεις το χωρο για δεξιωσεις οπως αυτες των γαμων κλπ....αυτο συνιθιζεται στις επαρχιες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 ξερά κρεμμύδια 3 πράσα 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ 4 μεγάλες πατάτες 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και κρατάτε το νερό που τα μουσκέψατε για να το προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Ζεστή και θρεπτική σουπίτσα που φτιάχνεται εύκολα, και γρήγορα. Συστατικά συνταγής 1/2 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο) κομμένα σε οριζόντιες λεπτές φετούλες. 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μέτρια πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί 4 φλυτζάνια ζεστό νερό Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες συνταγής Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα που χωράει άνετα τα υλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τεχνική κατά την οποία γίνεται εκτόξευση νερού με τη μορφή σταγόνων στο χώρο του θερμοκηπίου με στόχο την ψύξη του. Υπάρχουν δύο συστήματα υρονεφωσης α) χαμηλής πίεσης, όπου τα σταγονίδια νερού που εκτοξεύονται με μικροεκτοξευτήρες, έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να πέφτουν στο έδαφος πρίν εξατμιστούν. β) υψηλής πίεσης (frog system), όπου τα σταγονίδια έχουν πολύ μικρό μέγεθος και εξατμίζονται πριν ακόμη φτάσουν στα φυτά, Το σύστημα αυτό αποτελείται από αεροσυμπιεστή, που στέλνει το νερό με ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σύστημα αυτό αποτελείται από ανεμιστήρες μικρής ταχύτητας και μεγάλου όγκου που αναρροφούν τον αέρα του θερμοκηπίου και τον διοχετεύουν στο εξωτερικό του θερμοκηπίου. Μ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται υποπίεση στο εσωτερικό του θερμοκηπίου αναγκάζοντας τον εξωτερικό αέρα να περάσει από το πορώδες υγρό τοίχωμα που είναι τοποθετημένο στη μία πλευρά του θερμοκηπίου. Ο αέρας κατα τη διέλευση του από το υγρό τοίχωμα, εμπλουτίζεται με υγρασία και ταυτόχρονα ψύχεται. Το σύστημα αυτό λειτουργεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθιστούν την θερμοκηπιακή καλλιέργεια απαγορευτική, εκτός και αν υπάρχουν συστήματα δροσισμού - ψύξης τα οποία και θα επιτρέψουν την πτώση της θερμοκρασίας μέσα στο θερμοκήπιο γιατί ο εξαερισμός και μόνο δεν είναι αρκετός. Οι συνηθέστεροι τρόποι ψύξης είναι : α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Λεύκανση Είναι μία τεχνική, κατά την οποία τα τοιχώματα του θερμοκηπίου περνιούνται με ένα παχύ στρώμα ασ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μία τεχνική, κατά την οποία τα τοιχώματα του θερμοκηπίου περνιούνται με ένα παχύ στρώμα ασβέστη και κιμωλίας με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του θερμοκηπίου σε τιμές που να πλησιάζουν την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έχει χαμηλό κόστος και χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις θερμοκηπίων για άνθη ή καλλωπιστικά φυτά. Μ'αυτή την τεχνική η μείωση της ακτινοβολίας που εισέρχεται στο θερμοκήπιο μπορεί να επηρεάσει τη φωτοσύνθεση και ανάπτυξη της καλλιέργειας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΕΛΙΑΣ ,ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ,ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΛΛΕΤ ΣΑΝ ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΟΙΤΑ ΤΟ PELLETECH 50-110 STHN WWW.ECOGROUP.COM.GR Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα «μαγικά μανιτάρια» επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου των εθελοντών αφενός ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού δενδρολίβανο 75γρ βούτυρο 200γρ. κάστανα κομμένα σε λεπτές φέτες Ελαιόλαδο 4 κύβους ζωμό κρέατος διαλυμένο σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός 200γρ. γλυκό κρασί Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο να κάψει, και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, μέχρι ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δειτε βίντεο). Καθαρίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι μπόλικο, πιπέρι, κλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πηγή έξτρα εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η άγνωστη μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα, καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δέντρων, τα οποία μάλιστα είναι περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού, όχι μόνο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αλλά και για τα ιδιαίτερα γαστρονομικά τους χαρακτηριστικά. Πηγή έξτρα εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η άγνωστη μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα, καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δέντρων, τα οποία μάλιστα είναι περιζήτητα στις ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το άλλο καλλιεργούμενο είδος μανιταριού. Αυτό το πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι καλλιεργείται σε υποστρώματα πλούσια σε κυτταρίνες και λιγνίνες και μάλιστα σε υποστρώματα που δεν έχουν υποστεί ζύμωση. Το μανιτάρι καταφέρνει να αναπτυχθεί σε τέτοια υποστρώματα διότι διαθέτει ένζυμο με το οποίο διασπάει τις κυταρίνες του υποστρώματος, μετατρέποντάς το σε τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας. ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.