Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί...
Απάντηση: περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει...
Απάντηση: Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό...
Απάντηση: Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχο...
Απάντηση: 1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέ...
Απάντηση: Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του...
Απάντηση: Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο...
Απάντηση: την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο...
Απάντηση: εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθ...
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Γιατι δεν ανθιζει το γιασεμι ενω ειναι υγειες

Απάντηση: Το φραγκόσυκο θεωρείται ότι έχει επουλωτικές κα...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πολλοί διερωτώνται κατά πόσο οι πατάτες είναι κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: οκ υγυθγηυηθη
Απάντηση: Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις:...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δέν μπορεί νά ξέρει κανείς πώς φύτρωσε από μόνη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, είναι σημαντικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΤΥΜΟΛ. <αρχ. χινάρα. Το έρρινο προήλθε οπό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η προετοιμασία του εδάφους που θα φιλοξενήσει τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα φυτά έχουν ανάγκη ποτίσματος και το χειμώνα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βιολογία: Πρόκειται για μονοετές ζιζάνιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν ξερω τι ακριβως καλλιεργεια θελεις, Βιολογ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ένα τέτοιο έδαφος, επιφανειακά, στερείται των θ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σαν παιδί της πόλης, η μόνη επαφή που είχα με τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι αφίδες είναι επικίνδυνες για τη νέα βλάστηση...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φραγκόσυκο θεωρείται ότι έχει επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή αλοιφών ημέρας μετά την ηλιοθεραπεία, σαν αντιρυτιδικές κρέμες. Από τους σπόρους των φραγκόσυκων παράγεται έλαιο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αλλά και αντιοξειδωτικούς παράγοντες που ενεργούν εναντίον της γήρανσης του δέρματος. Το έλαιο αυτό ενυδατώνει, διατρέφει και μαλακώνει το δέρμα. Το λάδι από τους σπόρους της φραγκοσυκιάς είναι ένα φυτικό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη, αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν το κρέας των σαλιγκαριών ως έναν από τους θετικούς διατροφικούς παράγοντες της μεσογειακής δίαιτας. Η υψηλή βιωσιμότητα των κατοίκων της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί διερωτώνται κατά πόσο οι πατάτες είναι καλές ή όχι για την υγεία τους. Πράγματι οι πατάτες χρησιμοποιούνται ευρέως στη διατροφή μας και είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Η απάντηση στο ερώτημα είναι σχετικά απλή: Οι πατάτες μπορούν να σας προσφέρουν πολλά εάν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Ο τρόπος ετοιμασίας και κατανάλωσης τους, η ποιότητα που επηρεάζεται από τις συνθήκες ή τη διάρκεια συντήρησης τους, είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν εά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Έχει κίτρινα άνθη, βρίσκονται δε στις κορυφές των κλαδιών που είναι αρκετά σκληρά και εύθραυστα. 2. Οφισινάλις. Θάμνος με όρθιο, λείο και αποξυλωμένο βλαστό. Κατάγεται από το Ιράν και τα Ιμαλάια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος. Υπάρχουν μορφές ποικιλόφυλλες με διπλά άνθη. Το γιασεμί οφισινάλις είναι η κύρια πηγή του γιασμινέλαιου. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθοφορια.. καποιες ποικιλιες ξανανθιζουν τον οκτωβρη περιπου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκ υγυθγηυηθη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ξερά λουλούδια της προηγούμενης χρονιάς ενώ νωρίς την άνοιξη, μόλις περάσουν τα μεγάλα κρύα, κλαδέψτε λίγο πιο δραστικά τα κλαδιά του έτσι ώστε να ελέγξετε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι βολβοί αν και κρατάνε σχετικά λίγο τα λουλούδια τους , δίνουν ίσως τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά λουλούδια. Την πρώτη χρονιά αν αγοράσουμε καλή ποιότητα βολβού, έχουν σχεδόν 100% επιτυχία για να ανθίσουν. Την επόμενη χρονιά όμως τι γίνεται; Εδώ θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια συμβουλή για να ξανα έχουμε λουλούδια και την επόμενη χρονιά. Οι βολβοί είναι μέσα τους γεμάτοι ουσίες που έχουν την δύναμη να δώσουν όμορφα και εντυπωσιακά λουλούδια. Για να μαζέψουν όμως ουσίες χρειάζονται λίπασ... Διαβάστε περισσότερα...
γεια σας, εχω ενα χωραφι με πορτοκαλιες και σημερα ειδα οτι υπαρχει μια μικρη καρυδια. περιπου 20 εκατοστα.. πως βγηκε απο μονη της? αν την ποτιζω θα μεγαλωσει?
Απάντηση:
Δέν μπορεί νά ξέρει κανείς πώς φύτρωσε από μόνη της αλλά συμβαίνει καμμιά φορά.Γιά τό πότισμά της δές εδώ: http://karydies.blogspot.com/2011/07/blog- post.html. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, είναι σημαντικό να αποτελούν το κυριότερο μέρος της ημερήσιας διατροφής μας. Είναι απαραίτητο να καταναλώνονται σε ωμή μορφή ή σε χυμό, όπου αυτό είναι εφικτό. Ειδικότερα, τα βιολογικά φρούτα, φρούτα δηλαδή βιολογικής καλλιέργειας, έχουν ασύγκριτα καλύτερη γεύση, περισσότερες βιταμίνες, δεν έχουν βλαβερά στοιχεία και είναι ιδανικά για κατανάλωση από μεγάλους αλλά κυρίως από τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγωνιές και πριν ξεκινήσει η βλάστηση. Συνήθως μέσα Ιανουαρίου άλλα ανάλογα τον καιρό μπορεί να γίνει και Φεβρουάριο. Στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα, με σκοπό τη διόρθωση του σχήματος του φυτού και για να ενισχύσουμε την ανθοφορία το Φθινόπωρο. Κλαδεύουμε μόνο τις περσινές τριανταφυλλιές, που έχουν ήδη αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Η καταγωγή της είναι από την Κίνα, όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει ως αυτοφυής. Στη συνέχεια η καλλιέργεια της επεκτάθηκε προς τις χώρες της Μεσογείου και αργότερα προς την Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 4,5 μέτρα ο κορμός και οι βλαστοί έχουν φλοιό κοκκινωπού ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΤΥΜΟΛ. <αρχ. χινάρα. Το έρρινο προήλθε οπό παρετυμολογική σύνδεση με τα αγκίστρι, αγχνλη Χ,λπ. - (Φαρμ.). Η αγκινάρα χρησιμοποιείται σαν εκχύλισμα σε καταπότια (χάπια) ή σταγόνες, για να διευκολύνει την έκκριση τής χολής (χολερετικό). Έχει δοθεί ως ενέσιμο διάλυμα και προκαλεί την τροποποίηση τού μεταβολισμού τής χοληστερόλης. Δρα και ως διουρητικό Η αγκινάρα έχει σχήμα θάμνου, με πολλές παραφυάδες και ύψος μέχρι 1,5 μέτρο. Από τη βάση του αναπτύσσονται τα φύλλα, που είναι πτεροσχι-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. αν δεν έχουν ανοίξει ακόμα θα ανοίξουν σε 10 μέρες σιγουρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η προετοιμασία του εδάφους που θα φιλοξενήσει τον λαχανόκηπό σας, αρχίζει κανονικά από το Φθινόπωρο και περιλαμβάνει : - Βαθύ σκάψιμο και λίπανση το Φθινόπωρο. - Ελαφρύ σκάψιμο τον Φεβρουάριο. Μη σας πτοήσει το βαθύ σκάψιμο. Εννοούμε τόσο βαθύ, όσο μπορεί να εισχωρήσει στο έδαφος η τσάπα σας. Φροντίστε να αναποδογυρίζετε τις μπάλες του χώματος που ανασηκώνει η τσάπα σας, ώστε οι ρίζες των ζιζανίων να είναι προς τα πάνω και να εκτίθενται στο φως και τον αέρα. Έτσι, τα ζιζάνια θα ξεραθούν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά έχουν ανάγκη ποτίσματος και το χειμώνα. Φυτά – δέντρα με φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας, ανταπεξέρχονται καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες και την παγωνιά. Διατηρήστε το πότισμα, αλλά σε αραιά διαστήματα. Ο δυνατός και ξερός αέρας, παίρνει την υγρασία από τα φυλλώματα και τους κορμούς και στεγνώνει το χώμα. Έπειτα λοιπόν από μια περιοδο δυνατων αερηδων αέρα ελέγξτε εάν τα φυτά / δέντρα χρειάζονται πότισμα. Επισης ποτίζουμε και όταν έχει περάσει αρκετό διάστημα χωρίς βροχή. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βιολογία: Πρόκειται για μονοετές ζιζάνιο . Επηρεάζεται από την ξηρασία όσον αφορά το μέγεθος και την παραγωγή σπόρων. Ευνοείται από τη λίπανση με άζωτο. Tο ύψος του ενήλικου φυτού είναι 60-150 εκ. και ο μίσχος ευθύγραμμος . Τα κάτω φύλλα είναι πλατιά (3-5 χιλ.) και τα άνθη πράσινα ή κοκκινωπά, ενώ τα στάχια είναι οριζόντια και χαλαρά. Η ανθοφορία είναι μονόπλευρη και οι καρυόψεις του ίδιου σταχιού δε χωρίζονται. Συχνότητα και σπουδαιότητα: Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξερω τι ακριβως καλλιεργεια θελεις, Βιολογικη, επαγγελματικη, η απλα για το σπιτι σου. Όταν καλλιεργούμε ντομάτες σε εξωτερικό χώρο, το κλειδί είναι η επιλογή σωστής θέσης μέσα στον κήπο. Η ντομάτα είναι ένα φυτό που προτιμά χώμα καλά στεγνωμένο και πλούσιο σε οργανικά υλικά και πρωτεΐνες. Το ph του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 6-7 .Το χώμα πρέπει να τοποθετηθεί σε βάθος περίπου 8εκ. για να παρέχει καλή αποχέτευση και να επιτρέψει την καλή δομή της ρίζας. Αρχίζουμε να φυτεύουμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα τέτοιο έδαφος, επιφανειακά, στερείται των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη λαχανικών. Μπορεί να είναι κατάλληλο για πολυετή φυτά (δέντρα) με βαθιές ρίζες, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο κατάλληλο για λαχανικά τα οποία έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα. Αν διαθέτετε τέτοιο έδαφος, μην απογοητεύεστε. Μπορείτε να το προετοιμάσετε έτσι, ώστε να γίνει κατάλληλο για λαχανικά. Απλώς θα χρειαστείτε περισσότερη οργανική ουσία (κοπριά ή άλλα οργανικά συστατικά όπως φύλλα) για ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαν παιδί της πόλης, η μόνη επαφή που είχα με τα λαχανικά ήταν όταν τα αγοράζαμε έτοιμα από την αγορά και όταν τα καταναλώναμε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν είχα δει ποτέ μου τα φυτά από τα οποία προέρχονταν αυτά που τρώγαμε. καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά Θυμάμαι τον εαυτό μου, όχι πολλά χρόνια πριν, όταν αποφάσισα να ξεκινήσω να δοκιμάσω να παράγω τα δικά μας λαχανικά. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από τη μία ενθουσιασμός και από την άλλη φόβος και δέος για το άγνωστο. Δεν ήξερα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αφίδες είναι επικίνδυνες για τη νέα βλάστηση. Παραμορφώνουν και συστρέφουν τους βλαστούς και τα φύλλα και προκαλούν καπνιά από τις μελιτώδους εκκρίσεις. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια συνιστάται χρήση κατάλληλων εντομοκτόνων και αφιδοκτόνων. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 87 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.