Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί...
Απάντηση: περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει...
Απάντηση: Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό...
Απάντηση: Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχο...
Απάντηση: 1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέ...
Απάντηση: Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του...
Απάντηση: Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο...
Απάντηση: την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο...
Απάντηση: εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθ...
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Γιατι δεν ανθιζει το γιασεμι ενω ειναι υγειες

Απάντηση: Το φραγκόσυκο θεωρείται ότι έχει επουλωτικές κα...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πολλοί διερωτώνται κατά πόσο οι πατάτες είναι κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: οκ υγυθγηυηθη
Απάντηση: Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις:...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: οοποια εποχη 8ες
Απάντηση: Η πιπεριά είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μερικά βότανα μπορούν να συλλεχθούν ολόκληρο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το έδαφος μπορεί να έχει pH μεταξύ 6,5 και 8,0...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα ρεικια πολαπλασιαζονται καλυτερα με καταβολα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των κουκιών α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάνετε μια δοκιμή βλάστησης πριν φυτέψετε τους...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κρατάμε τα κουκουτσια απο τωρα τον Ιουνιο.... Τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ελαιόλαδο 0.9150-0.9180
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φραγκόσυκο θεωρείται ότι έχει επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή αλοιφών ημέρας μετά την ηλιοθεραπεία, σαν αντιρυτιδικές κρέμες. Από τους σπόρους των φραγκόσυκων παράγεται έλαιο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αλλά και αντιοξειδωτικούς παράγοντες που ενεργούν εναντίον της γήρανσης του δέρματος. Το έλαιο αυτό ενυδατώνει, διατρέφει και μαλακώνει το δέρμα. Το λάδι από τους σπόρους της φραγκοσυκιάς είναι ένα φυτικό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη, αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν το κρέας των σαλιγκαριών ως έναν από τους θετικούς διατροφικούς παράγοντες της μεσογειακής δίαιτας. Η υψηλή βιωσιμότητα των κατοίκων της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί διερωτώνται κατά πόσο οι πατάτες είναι καλές ή όχι για την υγεία τους. Πράγματι οι πατάτες χρησιμοποιούνται ευρέως στη διατροφή μας και είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Η απάντηση στο ερώτημα είναι σχετικά απλή: Οι πατάτες μπορούν να σας προσφέρουν πολλά εάν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Ο τρόπος ετοιμασίας και κατανάλωσης τους, η ποιότητα που επηρεάζεται από τις συνθήκες ή τη διάρκεια συντήρησης τους, είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν εά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Έχει κίτρινα άνθη, βρίσκονται δε στις κορυφές των κλαδιών που είναι αρκετά σκληρά και εύθραυστα. 2. Οφισινάλις. Θάμνος με όρθιο, λείο και αποξυλωμένο βλαστό. Κατάγεται από το Ιράν και τα Ιμαλάια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος. Υπάρχουν μορφές ποικιλόφυλλες με διπλά άνθη. Το γιασεμί οφισινάλις είναι η κύρια πηγή του γιασμινέλαιου. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθοφορια.. καποιες ποικιλιες ξανανθιζουν τον οκτωβρη περιπου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκ υγυθγηυηθη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ξερά λουλούδια της προηγούμενης χρονιάς ενώ νωρίς την άνοιξη, μόλις περάσουν τα μεγάλα κρύα, κλαδέψτε λίγο πιο δραστικά τα κλαδιά του έτσι ώστε να ελέγξετε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οοποια εποχη 8ες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 20-30 C την ημέρα και 15 C τη νύχτα. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω απο 10 C ενδέχεται να σταματήσει η ανάπτυξη τελείως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής από γραμμή και την απόσταση των φυτών επάνω στη γραμμή. Οι αποστάσεις γραμμής από γραμμή είναι μεταξύ 60 και 90 εκατοστών. Η απόσταση ανάμεσα στα φυτά στην ίδια γραμμή είναι από 30 έως 50 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικά βότανα μπορούν να συλλεχθούν ολόκληρο το χρόνο, αλλά τα περισσότερα έχουν διαφορετική εποχή ανάπτυξης και συγκομιδής και πρέπει είτε να καταναλώνονται αμέσως είτε να υποβάλλονται σε σωστή επεξεργασία συντήρησης για να χρησιμοποιηθούν αργότερα. Τα βότανα όπως όλα τα φυτά, τα λαχανικά και τα φρούτα, απαιτούν γρήγορη επεξεργασία για να μην χάσουν τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τη θεραπευτική τους ιδιότητά. Μαζέψτε τα καλύτερα υγιή φυτά, που δεν έχουν προσβληθεί από ασθένειες ή β... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος μπορεί να έχει pH μεταξύ 6,5 και 8,0 αλλά η αγκινάρα προτιμά ένα pH πιο κοντά στο 7,0. Οι αγκινάρες θέλουν πολύ υγρασία για να έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Προσθέστε λίπασμα πριν φυτέψετε τους σπόρους. Θέλει καλά στραγγιζόμενο χώμα. Η αγκινάρα θέλει να τη βλέπει πολύ ο ήλιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ρεικια πολαπλασιαζονται καλυτερα με καταβολαδες και μοσχευματα.Κωνσταντινα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των κουκιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 5 με 10 εκατοστά. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 15 με 20 εκατοστά. Τα φυτά της κουκιάς, δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα.Τα μανταρίνια Κλημεντίνες πήραν το όνομα τους από τον μοναχό Clement Rodier (1829 - 1904) που εντόπισε την συγκεκριμένη ποικιλία στην Αλγερία. Είναι συνήθως άσπορα, μικρού σχετικά μεγέθου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάνετε μια δοκιμή βλάστησης πριν φυτέψετε τους παλαιούς σπόρους σας. Εάν έχετε παλιούς ή ξεχασμένους σπόρους και αναρωτιέστε εάν είναι βιώσιμοι και αν θα φυτρώσουν, μπορείτε να ανακαλύψετε στα σίγουρα με μια δοκιμή βλάστησης. Είναι καλύτερο να εξεταστούν οι σπόροι σας πριν τους φυτέψετε από το να σπαταλήσετε τον χρόνο και την προσπάθεια σας φυτεύοντας το σπόρο που δεν είναι πλέον βιώσιμος. Ένας άλλος λόγος είναι, γιατί να σπαταλήσετε κάποια χρήματα για την αγορά τους εάν εκείνοι που έχετε ήδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρατάμε τα κουκουτσια απο τωρα τον Ιουνιο.... Τα τοποθετουμε σε σκιερο μερος ωστε να στεγνώσουν.......Αρχες Χειμωνα (Νοεμβρη-Δεκεμβρη) τα φυτευουμε στη γη .....Οχι πολυ βαθια ....και βαζουμε 2-3 ......Ετσι θα φαει τα κρυα του χειμωνα την ζεστη του καλοκαιριου και την ανοιξη με τοκαλο το κουκουτσι θα γινεται δεντρακι....... Διαβάστε περισσότερα...
ποιο ειναι το ειδικο βαρος του λαδιου,π.χ σε γραμμαρια το 1 λιτρο...????
Απάντηση:
ελαιόλαδο 0.9150-0.9180 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο από σπόρο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 115 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.