Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Για τη ζύμη της τάρτας Προσθέτουμε στο αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στον κάδο της κουζινομηχανής, προσ...
Απάντηση: Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και τα...
Απάντηση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα π...
Απάντηση: Διάβασέ το όλο, όχι μόνο το 1ο post: http:// www.greekbirdclub.co m/showthread.php? 35054- %CE%9C%CF%85%CF%83% CF%84%CE%B9%CE%BA% CF%8C-%CE%B3% CE%B9%C...
Απάντηση: Μερίδες συνταγής: 2Συστατικά:80 γρ. ανανάς κονσέρβας χωρίς σιρόπι1 κούπα κομμένα πράσινα λαχανικά1 κούπα κομμένο σπανάκι 1 κούπα άνθη μπρόκολου½ πρ...
Απάντηση: Μερίδες Συνταγής: 4 400 γρ. στήθος γαλοπούλας βρασμένο1 μικρό αγγούρι1 μέτρια τομάτα3 κούπες πράσινη σαλάτα120 γραμ φέτα light8 ελιέςΒινεγκρέτ σως:...
Απάντηση: Μερίδες Συνταγής: 6 Συστατικά:3 κιλά γαλοπούλα ολόκληρηαλάτιμαύρο πιπέρι500 γρ. κάστανα6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1 κούπα λεπτοκομμένο κρεμμύδι...
Απάντηση: Στην Ευρώπη, υπήρχε παλαιότερα η συνήθεια να μαγειρεύουν μεγάλα πουλιά για το γιορτινό γεύμα. Προτιμούσαν τους φασιανούς, τις χήνες και τα παγόνια...
Απάντηση: σιταρι με νερο ανακατεμενο...
Απάντηση: Αν δεν απατώμαι και από ότι έχω δει από τα όσα αγοράζω ,κάθε μίας εταιρίας έχει μια μικρή διαφορά . Μπορείς να το δεις στην ετικέτα αυτής που θα αγ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Γαλοπουλα βικιπαιδεια

Απάντηση: Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βγάζουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα πλένο...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη φιλεταρισμέν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τη βγάζουν δεν την βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΤ?
Απάντηση: 2 φέτες βραστή γαλοπούλα. 75 θερμίδες
Απάντηση: Υπολογισε το 75% της φετας...δλδ αν ειναι 20 γρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ειναι διπλασιες απτις θηλυκες κι εχουν μεγαλυτε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά: 1 γαλοπούλα 3,5 κιλά περίπου 6 φέτες...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 800 γρ. στήθος γαλοπούλας 1 ματσάκι φρέσκο εστ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γύρω στις 90 θερμίδες η καπνιστή με 4% λίπος. Η...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: κανενα και οταν τελειωσει η διαιτα παλι κανενα
Απάντηση: Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ωραία μπιφτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ολα τα κρεατα εχουν λιπος.η γαλοπουλα εχει πολυ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε μπολ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3'- 4' από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15'. Ετοιμάζουμε την σαλάτα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βγάζουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε καρεδάκια. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα. Εάν έχει πούπουλα, την καψαλίζουμε πρώτα και στη συνέχεια την πλένουμε καλά. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το σέλινο, δάφνη, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα του πορτοκαλιού, λίγο αλάτι, και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τη γαλοπούλα και τη βράζουμε για μία ώρα. Στο μεταξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τη γαλοπούλα. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το Flora soft με βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και όταν κάψει, ρίχνουμε τη γαλοπούλα να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προς το τέλος του σοταρίσματος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το κάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τις ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη φιλεταρισμένη γαλοπούλα, ρίχνουμε ξύσμα από πορτοκάλι, χυμό από πορτοκάλι, προσθέτουμε Knorr έξτρα γεύση ζωμό κότας και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε για δέκα λεπτά και συνεχίζουμε με τη γέμιση. ΓΕΜΙΣΗ: Λιώνουμε καλά στο τηγάνι το Flora με βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά. Βάζουμε έπειτα τα κάστανα, την καπνιστή γαλοπούλα, το ρύζι, το κουκουνάρι, τα κράνμπερις, τα βερίκοκα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά για να σοτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τη ζύμη της τάρτας Προσθέτουμε στο αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε 125γρ. Flora με βούτυρο και με το ειδικό εργαλείο (γάτζο) αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να τρίβεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και σφιχτό. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς να βράσουν. Τις στραγγίσουμε. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, να εξατμισθεί το αλκοόλ. Πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διάβασέ το όλο, όχι μόνο το 1ο post: http://www.greekbirdclub.com/showthread.php?35054- %CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3% CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83% CF%83%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%8C% CF%84%CE%B5%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες συνταγής: 2Συστατικά:80 γρ. ανανάς κονσέρβας χωρίς σιρόπι1 κούπα κομμένα πράσινα λαχανικά1 κούπα κομμένο σπανάκι 1 κούπα άνθη μπρόκολου½ πράσινη πιπεριά¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο140 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ψητό1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο1½ κουταλιές σούπας μπαλσάμικο½ κουταλιά γλυκού καφέ ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ½ συνταγήΘερμίδες: 165 kcalΠρωτεΐνη: 14 γρ.Υδατάνθρακες: 10 γρ.Λίπος: 8 γρ.Φυτικές Ίνες: 2 γρ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 4 400 γρ. στήθος γαλοπούλας βρασμένο1 μικρό αγγούρι1 μέτρια τομάτα3 κούπες πράσινη σαλάτα120 γραμ φέτα light8 ελιέςΒινεγκρέτ σως:2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο (ή 1 κουταλάκι ξερό) βασιλικό½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ΑλάτιΠιπέριΔιατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: Μερίδα: ¼ συντα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 6 Συστατικά:3 κιλά γαλοπούλα ολόκληρηαλάτιμαύρο πιπέρι500 γρ. κάστανα6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1 κούπα λεπτοκομμένο κρεμμύδι1 κούπα λεπτοκομμένο σέληνο4 κούπες θρυμματισμένο ψωμί ή φρυγανιές1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού ξερή ματζουράνα1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη 1 κουταλιά γλυκού ξερό δενδρολίβανο Οδηγίες:Βράστε τα κάστανα και αφαιρέστε το περίβλημα τους. Ψιλοκόψτε τον καρπό.Σε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το λάδι και προσθέστε αρχικά το κρεμμύδι κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη, υπήρχε παλαιότερα η συνήθεια να μαγειρεύουν μεγάλα πουλιά για το γιορτινό γεύμα. Προτιμούσαν τους φασιανούς, τις χήνες και τα παγόνια. Όταν, όμως δοκίμασαν τη γαλοπούλα, την καθιέρωσαν ως το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γεύμα. Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, είναι έθιμο που υιοθετήσαμε και στην χώρα μας από το Μεξικό. Η παράδοση αυτή του Μεξικό έφτασε στην υπόλοιπη Ευρώπη το 1824. Παλαιότερα στην χώρα μας συνήθιζαν την μέρα των Χριστουγέννων να μαγειρεύουν για το εορταστικό τραπέζι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σιταρι με νερο ανακατεμενο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δεν απατώμαι και από ότι έχω δει από τα όσα αγοράζω ,κάθε μίας εταιρίας έχει μια μικρή διαφορά . Μπορείς να το δεις στην ετικέτα αυτής που θα αγοράσεις . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν ειναι πολλες απο οσο θυμαμαι οταν εκανα διατροφη γυρω στις 150 εχει αναλογα και τι ψωμακι χρησιμοποιεις.το ολικης αλεσης εχει λιγο λιγοτερεσ 8ερμιδες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τη βγάζουν δεν την βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα .... με τα μέτρα της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΤ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 φέτες βραστή γαλοπούλα. 75 θερμίδες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
αν κοιταξεις στην ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ θα βρεις πολλες αγγελιες Διαβάστε περισσότερα...
ποση πρωτεινη εχει μια φετα γαλοπουλα βραστη?
Απάντηση:
Υπολογισε το 75% της φετας...δλδ αν ειναι 20 γρ. η μια φετα τοτε εχει 15 γρ πρωτεινης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι διπλασιες απτις θηλυκες κι εχουν μεγαλυτερα λειρια.....κι οταν λεμε για νεαρες εχουν μεγαλυτερα ποδια και λαιμους και πιο ατσαλο βαδισμα απο τα θηλυκα...οταν λεμε για ψημενες ειναι πιο σκληρες απο τις θηλυκες και λιγοτερο νοστιμες Διαβάστε περισσότερα...
Μια συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση!
Απάντηση:
Υλικά: 1 γαλοπούλα 3,5 κιλά περίπου 6 φέτες μπεϊκον 3 κτσ φρέσκο βούτυρο αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγη πάπρικα γλυκιά Για τη γέμιση: 100ml ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμύδια 4-6 σκελίδες σκόρδο 4 φέτες μπείκον ψιλοκομμένο 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο 300 γρ κάστανα, καθαρισμένα και βρασμένα 150γρ κουκουναρόσπορο ψημένο 100 γρ σταφίδες ξανθές 200γρ γλυκιά γραβιέρα σε κύβους μια κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο 100ml κονιάκ 2 κτσ φρέσκο βούτυρο 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλ... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγες για φιλετο γαλοπουλας
Απάντηση:
800 γρ. στήθος γαλοπούλας 1 ματσάκι φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουτ. σούπας ξερό 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους 2/3 φλ. γάλα με λίγα λιπαρά αλάτι, πιπέρι 2 φλ. ρύζι μπασμάτι 4 1/2 φλ. νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε σε μικρές λωρίδες το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με 2 κουτ λάδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε λίγο νερό για να βράσει και να μαλακώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που το κόβουμε, όσο πιο μικρά είναι τα κομματάκια τόσο πιο γρήγορα μαγειρεύεται... Διαβάστε περισσότερα...
η φετα γαλοπυλας που βαζουμε στο τοστ
Απάντηση:
Γύρω στις 90 θερμίδες η καπνιστή με 4% λίπος. Η βραστή νομίζω λιγότερες Διαβάστε περισσότερα...
Τι αλλαντικά μπορώ να τρώω τώρα που είμαι σε δίαιτα (εκτός από γαλοπούλα);
Απάντηση:
κανενα και οταν τελειωσει η διαιτα παλι κανενα Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορώ να φτιάξω μπιφτέκια γαλοπούλας που είναι και πιο υγιεινά;
Απάντηση:
Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ωραία μπιφτέκια γαλοπούλας. Θα χρειαστείς περίπου 15 λεπτά προετοιμασίας και περίπου 20 λεπτά ψήσιμο. Με αυτά τα υλικά βγάζεις 12 μπιφτέκια των 200 γραμμαρίων. Τα υλικά είναι: 150 γρ. ψωμί χωρίς την κόρα (περίπου 2 κούπες) 1 κουτάκι μπύρα (0,33 l) 2 κιλά κιμά γαλοπούλας 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο ¼ κούπας ελαιόλαδο 2 αυγά ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουταλιά ρίγανη ½ κ.γ. εστραγκόν ½ κ.γ. θυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολα τα κρεατα εχουν λιπος.η γαλοπουλα εχει πολυ λιγο και δεν ειναι βλαβερο.εξαλου για αυτο συστηνετε κι ως επιλογη κρεατος στις διατροφες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η γαλοπούλα γενικά έχει πολύ πιο λίγες θερμίδες απο το κοτόπουλο και χρησιμοποιείτε σε πολλά προγράμματα αδυνατίσματος λόγο των χαμηλών λιπαρών που έχει αλλά και την μεγάλη διατροφική αξία που έχει γενικά η γαλοπούλα. Το σωστό βέβαια είναι να τα τρώμε όλα για να έχουμε ισορροπημένη διατροφή αλλά απο το να καταναλώνεις πολύ κόκκινο κρέας είναι καλύτερα να τρως γαλοπούλα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 46 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.