Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αχ το έχω δει αυτό το βίντεο, είναι πολύ όμορφο.. Μακάρι να σκέφτονταν περισσότεροι όπως αυτό το παιδάκι, υπέροχο... ^.^...
Απάντηση: Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχου...
Απάντηση: Υπάρχουν ειδικές χταποδιέρες (συνήθης μορφή άσπρο πλαστικό με ψεύτικο καβούρι από επάνω βαρίδιο σε όλη την βάση της κατασκευής και δύο ή τρια (αυά...
Απάντηση: ψαροντούφεκο. Σε γενικές γραμμές το ψαροντούφεκο για χταπόδια είναι ιδιαίτερη τεχνική, καθώς αλλάζει η εστίαση των ματιών που αντί για το βυθό ή τα...
Απάντηση: Ψάρεμα με ψαροντούφεκο http:// www.youtube.com/ watch?v=1bSlJYcSXn0...
Απάντηση: Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχου...
Απάντηση: Η καλύτερη κολπάδα γίνεται με αέρα έως τρία μποφώρ, αλλιώς χρειαζόμαστε πλωτή άγκυρα. Φτάνουμε στο σημείο που γνωρίζουμε ότι ο βυθός κρατάει χταπόδ...
Απάντηση: Χταπόδια, υπάρχουν λίγο πολύ σε όλες τις Ελληνικές ακτές, αλλού μικρά αλλού μεγαλύτερα και ψαρεύεται με διάφορες τεχνικές. Πολύ αποδοτική μέθοδος ε...
Απάντηση: αποδοτικό δόλωμα είναι ο ψεύτικος κάβουρας σε συνδυασμό με ένα λευκό ψεύτικο ψαράκι δεμένα επάνω στην αλυσίδα. Ο κάβουρας αποτελεί θαυμάσιο μεζέ γι...
Απάντηση: Το χταπόδι ψαρεύεται ως εξής: Όταν είναι νηνεμία, ρίχνουν χαλίκια αλειμμένα με λάδι στη θάλασσα, για να σταματά ο κάθε κυματισμός και να φαίνεται κ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Αργυρω μπαρμπαριγου χταποδι

Απάντηση: Υλικά : 1 κιλό μικρά χταπόδια 2 σκελίδες σκ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι κ εγώ ως αργυρουπολιτισσα ας πούμε θα σ πω,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κολπάδα παραδοσιακή τεχνική ψαρέματος του χτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όλα τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η κολπάδα είναι ένα εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ασπρα πλαστικα ψαρακια(το ασπρο προσελκιει τα χ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: καμάκι γίνεται τη νύχτα σε ακτές ρηχές με βρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το χταπόδι είναι ένα είδος που υπάρχει εν αφθον...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Παίρνεις ένα μεγάλο καλάθι, κάθεσαι σε βράχο πο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: oπροτιμω τηγανιτα καλαμαρακια !!!
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείς μέσα στα σκοτάδια με πυροφάνι, μόλις πλ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δες εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό μικρά χταπόδια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι της σούπας ντοματοπελτέ Αλάτι ,πιπέρι ,ξίδι Ρύζι (προαιρετικά) Εκτέλεση : Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ζουμί από τα χταπόδια και προσθέτουμε τον άνηθο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρει μια-δύο βράσεις, προσθέτουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι. Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο. Ψήνουμε για 15 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε μέσα το ξύδι. Στη συνέχεια τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στο νερό, ένα μεταλλικό σουρωτήρι. Τοποθετούμε μέσα στο σουρωτήρι το χταπόδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το χταπόδι στον ατμό έως ότου μαλακώσει καλά. Όταν έχει μαλακώσει, κόβουμε τα πλοκάμια του και το καθαρίζουμε. Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν, προσέχοντας όμως ώστε να μη διαλυθούν. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι κ εγώ ως αργυρουπολιτισσα ας πούμε θα σ πω, κ δε θα πάω να τσίμπησω εγώ τη θέση :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
http://www.videoman.gr/45516#
Απάντηση:
Αχ το έχω δει αυτό το βίντεο, είναι πολύ όμορφο.. Μακάρι να σκέφτονταν περισσότεροι όπως αυτό το παιδάκι, υπέροχο... ^.^ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχουν χταπόδια, σβήνουμε τη μηχανή και αφήνουμε να μας παρασέρνει ο καιρός, με την προϋπόθεση να υπάρχει ένα μικρό κυματάκι.. Στη συνέχεια αφήνουμε να κατεβεί η κολπάδα μας σιγά σιγά, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει λίγο μέσα στο νερό για τους λόγους που ήδη αναφέραμε, Όταν πατώσει, αφήνουμε λίγο να παρασυρθούμε με τη βάρκα, ανάλογα με το βάθος βέβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν ειδικές χταποδιέρες (συνήθης μορφή άσπρο πλαστικό με ψεύτικο καβούρι από επάνω βαρίδιο σε όλη την βάση της κατασκευής και δύο ή τρια (αυά είναι καλύτερα) μεγάλα αγκίστρια), με πολυάγκιστρο και σαρδέλα (έβγαλα και με ψωμί στον αφρό), με μονάγκιστρο και δόλωμα ότι και τα ψάρια δηλ. μάνα, μονοδόλι, σκουλίκια διάφορα κλπ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαροντούφεκο. Σε γενικές γραμμές το ψαροντούφεκο για χταπόδια είναι ιδιαίτερη τεχνική, καθώς αλλάζει η εστίαση των ματιών που αντί για το βυθό ή τα μεσόνερα, εστιάζει πάνω στο βράχο όπου είναι τα χταπόδια. Θέλει προσοχή μονάχα κάποιες φορές σε περιπτώσεις που βεντουζάρει το χταπόδι στην τρύπα ή όταν τα βγάζετε με "γυμνό" χέρι. Επίσης, μεγάλη προσοχή να δίνετε όταν πιάνετε με το χέρι ένα χταπόδι και έχετε οπλισμένο ψαροντούφεκο, καθώς το χταπόδι εύκολα μπορεί να φτάσει τη σκανδάλη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψάρεμα με ψαροντούφεκο http://www.youtube.com/watch?v=1bSlJYcSXn0 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχουν χταπόδια, σβήνουμε τη μηχανή και αφήνουμε να μας παρασέρνει ο καιρός, με την προϋπόθεση να υπάρχει ένα μικρό κυματάκι.. Στη συνέχεια αφήνουμε να κατεβεί η κολπάδα μας σιγά σιγά, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει λίγο μέσα στο νερό για τους λόγους που ήδη αναφέραμε, Όταν πατώσει, αφήνουμε λίγο να παρασυρθούμε με τη βάρκα, ανάλογα με το βάθος βέβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλύτερη κολπάδα γίνεται με αέρα έως τρία μποφώρ, αλλιώς χρειαζόμαστε πλωτή άγκυρα. Φτάνουμε στο σημείο που γνωρίζουμε ότι ο βυθός κρατάει χταπόδια, σβήνουμε τη μηχανή και αφήνουμε το διαράκι - τριαράκι φυσώντας να παρασύρει σιγά - σιγά το σκάφος μας. Αν ο αέρας είναι αρκετός και ξεσέρνουμε πολύ γρήγορα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πλωτή μας άγκυρα. Περνάμε τα ψαράκια ή τα κοκοροπόδαρα όπως περιγράψαμε παραπάνω και αφήνουμε την αλυσίδα να πέσει στη θάλασσα. Μόλις πατώσει, αρχίζουμε να κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χταπόδια, υπάρχουν λίγο πολύ σε όλες τις Ελληνικές ακτές, αλλού μικρά αλλού μεγαλύτερα και ψαρεύεται με διάφορες τεχνικές. Πολύ αποδοτική μέθοδος είναι η μέθοδος με μπακαρόλα. Δίνει και τρια χταπόδια την ώρα. . Αυτή εφαρμόζεται πάνω σε μία βάρκα -με κουπιά- Τι είναι η μπρακαρόλα; Είναι μια χοντρή πετονιά ογδοντάρα. Της βάζουμε ένα στριφτάρι μεγάλο και ένα παράμαλλο από εξηντάρα πετονιά. Τώρα από τη μεριά του στριφταριού και προς τα κάτω δένουμε πάνω στο παράμαλλο 5 ανοξείδωτα λαμαρινάκια τετρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αποδοτικό δόλωμα είναι ο ψεύτικος κάβουρας σε συνδυασμό με ένα λευκό ψεύτικο ψαράκι δεμένα επάνω στην αλυσίδα. Ο κάβουρας αποτελεί θαυμάσιο μεζέ για το χταπόδι, όσο για το λευκό, είναι ιδεώδες χρώμα προσέλκυσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χταπόδι ψαρεύεται ως εξής: Όταν είναι νηνεμία, ρίχνουν χαλίκια αλειμμένα με λάδι στη θάλασσα, για να σταματά ο κάθε κυματισμός και να φαίνεται καθαρά ο βυθός της θάλασσας. Σιγά-σιγά ψάχνουν και βρίσκουν τα θαλάμια τους και τα καμακούν, αφού ρίξουν, όπως αναφέραμε και αλλού, λίγο χαλκό. Επίσης, τα ψαρεύουν και με τον εξής τρόπο: Παίρνουν ένα δοχείο στρογγυλό, που στον πάτο του έχει κρύσταλλο. Ένας ψαράς τραβάει τα κουπιά και άλλος κοιτάζει μέσα από το κρύσταλλο, για να βρει θαλάμια μέσα στα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κολπάδα παραδοσιακή τεχνική ψαρέματος του χταποδιού και πολύ αποδοτική. Με την κολπάδα ψαρεύουμε από το σκάφος και προσέχουμε πάντα όσο το δυνατό να αποφεύγουμε τα σκαλώματα. Καλό θα είναι να έχουμε μαζί μας εφεδρικές, σε περίπτωση που μας σκαλώσει η μία. Εργαλεία: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νήμα ή πετονιά 90-100 χιλιοστών. Στο κάτω μέρος της πετονιάς ή του νήματος θα κάνουμε μια απλή θηλιά, όπου θα περάσουμε το βαρίδι μας, βάρους αναλόγως του βάθους. ( τουλάχιστο 200γρ ) Σε απόστα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όλα τα άσπρα ψάρια, δηλαδή σπάροι, σαφρίδια , σκουμπράκια. Και τα καλύτερα τα μικρά λυθρινάκια, κάνοντας λίγο καθετή σίγουρα θα εξασφαλίσετε τα γρήγορα φρέσκα ψάρια, τα οποία είναι και τα καλύτερα σε . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα, αρκεί να τα αφήσουμε λίγο, μέσα στο νερό, ώστε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία του Παίρνουμε το ψάρι, με προσεκτικές κινήσεις περνάμε τη θηλιά μέσα από το στόμα του και τη βγάζουμε από τα βράγχια. Κατόπιν τραβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κολπάδα είναι ένα εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο, που καλό είναι να υπάρχει μόνιμα στο σκάφος μας για χρήση ανά πάσα στιγμή. Για να το κατασκευάσουμε χρειαζόμαστε τα εξής υλικά: 1. Ένα κομμάτι αλυσίδα 40 πόντους που καλύτερα να είναι ανοξείδωτη, κάνει όμως και η γαλβανιζέ. 2. Ένα μέτρο πετονιά 80 χιλιοστών 3. Μία στριφταροπαραμάνα βαρέως τύπου 4. Πετονιά 100 χιλιοστών 5. Μια καρούλα. Τυλίγουμε την πετονιά των 100 χιλιοστών στην καρούλα που θα πρέπει να έχει μήκος λίγο παραπάνω από το βάθος που... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπρα πλαστικα ψαρακια(το ασπρο προσελκιει τα χταποδια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καμάκι γίνεται τη νύχτα σε ακτές ρηχές με βράχια. Αυτό γίνεται με το φως ενός φαναριού (πυροφάνι) το οποίο φέγγει το ρηχό βυθό και τα χταπόδια φαίνονται. Εύκολα κάποιος μπορεί να τα καμακώσει με ένα απλό καμάκι. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι πως δε βγάζει μεγάλα χταπόδια και ότι γίνεται μόνο τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χταπόδι είναι ένα είδος που υπάρχει εν αφθονία στις Ελληνικές θάλασσες. Ψαρεύεται με πολλούς τρόπους. Εδώ θα εξετάσουμε τον τρόπο ψαρέματός του από βάρκα. Ο τρόπος αυτός μας επιτρέπει να ψάξουμε σε βαθύτερα νερά, εκεί όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι ψαροτουφεκάδες εύκολα. Το ψάρεμα αυτό λέγεται ψάρεμα με μπρακαρόλα. Η μπρακαρόλα είναι το εργαλείο με το οποίο μπορούμε να πιάσουμε εύκολα χταπόδια από βάρκα. Είναι ιδιαίτερα παραγωγικό. Φανταστείτε ότι πολλές φορές έχω πιάσει πάνω από δέκα χταπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι εκεινου και να μου αρεσε. :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παίρνεις ένα μεγάλο καλάθι, κάθεσαι σε βράχο που σχηματίζει πλάτωμα ώστε να είσαι άνετος, βάζεις το καλάθι από τη δεξιά μεριά για να σε βολεύει να τα ρίχνεις εύκολα μέσα και μετά τα φωνάζεις και έρχονται! Αν ψαρεύονταν από την ακτή φίλε μου όλο χταπόδια θα τρώγαμε ακόμα και για πρωινό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη δουλεια νομιζω εκει, και μετα τα ι.ε.κ. mokume στην Αθηνα. Αν θες κατι πραγματικα καλο, θα πρεπει να πας εξωτερικο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
oπροτιμω τηγανιτα καλαμαρακια !!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς μέσα στα σκοτάδια με πυροφάνι, μόλις πλησιάσει στο φως, το δίνεις μία με το καμάκι και το σχόλασες. Επίσης, μπορείς πολλές φορές να βρεις κρυμμένα στις τρύπες που υπάρχουν στα βράχια, τα ανακαλύπτεις με ένα ραβδί. Αν ρίξεις οινόπνευμα ή γαλαζόπετρα πετάγεται έξω σφεντόνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν το καθαρισεις σε νερο με χυμο λεμονιου.οσο για τη ζαχαρη,1 κιλο στο 1 κιλο κυδωνι,αναλογα ποσο γλυκο το θελεις!!! εγω π.χ βαζω λιγοτερη ζαχαρη,το προτιμο ελαφρυ.εκανα σημερα με επιτυχια και με χρωμα χρυσαφι, [οχι ροζ η κοκκινο] οπως το βλεπουμε συνηθως...καλη επιτυχια ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%84%CE%B1% CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.