Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ψαξε σε αγγελιες!!!...
Απάντηση: Ο ροφός ζει συνήθως μόνος του σε βραχώδεις εγκολπώσεις (θαλάμους) γύρω από τις οποίες περιφέρεται. Μόνο οι μικροί ροφοί ζουν κατά κοπάδια. Ο ροφός...
Απάντηση: Γενικά η γαρίδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αλιεία με συνέπεια πολλά εργαλεία και μέσα να χαρακτηρίζονται ομοίως π.χ. η απόχη γαριδολόγος...
Απάντηση: Kατα περιοδους τρεχουν καποια προγραμματα, για νεους επαγγελματιες,μπες στο site του ΟΑΕΔ προκειμενου να πληροφορηθεις καλυτερα...
Απάντηση: ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ...
Απάντηση: αλιεια σημαινει οτι ο ψαρασ αντι να λεγεται το μαγαζι ιχθιοπλειο λεγεται αλιεια αφτο που κανει ο ψαρασ ακουμε εμενα που τα πειρα ολα μμα ολα Α...
Απάντηση: Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσων, Νήσων και Αλιείας Ταχ. Δ/νση Ακτή Βασιλειάδη Πειραιάς ΤΚ 185 10 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 4191700 (60 γραμμές)...
Απάντηση: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 1. Αίτηση για την ατομική άδεια αλιείας. 2. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 Ν.1599/86 με το κείμενο « δεν έχω υποβάλλε...
Απάντηση: με φιογγο!...
Απάντηση: Το ψάρεμα με πεταχτάρι γίνεται από την ακτή. Σε μια κουλούρα (πεταχτάρι) τυλίγουμε αρκετή πετονιά και στο τέλος προσθέτουμε ένα βαρίδι. Δένουμε ένα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Αλιειας

Απάντηση: Δες στην www.blastproducts.gr κάπου γράφει ότι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΗΔΗ ΑΛΟΙΙΑΣ ΔΟΛΟΜΑΤΑ ΑΓΓΙΣΤΡΙΑ ΔΙΧΤΙΑ ΟΞΙΓΟΝΟ Π...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: κυριως με ξιφιοπαραγαδα!
Απάντηση: ΕΠΟΧΗ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ Την Άνοιξη και το καλοκαίρι ο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Απάντηση: Το κύριο δόλωμα για την Μπριάνα, σε οποιοδήποτε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η τεχνική αυτή βασίζεται σε ένα μηχανικό τεχνητ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα 30 gr νωπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ναι επιτρεπεται!
Απάντηση: Τα λαβράκια τα ψαρεύω κυρίως από τα μεσάνυχτα έ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τσιρώνι είναι ένα σχετικά αργοκίνητο ψάρι. Σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πολυ καλος ψαροτοπος!
Απάντηση: Εσύ χρειάζεσαι σεμινάριο ψαρέματος και όχι απάν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: συνηθως με ψωμι ζυμωμενο με λιγο νερο και λιγο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: φρέσκο φιλέτο σαρδέλας, που θα τυλίξουμε επάνω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ξαξε πληροφοριες στο ιντερνετ η ρωτα ειδικους

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Δες στην www.blastproducts.gr κάπου γράφει ότι έχει μερικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΗΔΗ ΑΛΟΙΙΑΣ ΔΟΛΟΜΑΤΑ ΑΓΓΙΣΤΡΙΑ ΔΙΧΤΙΑ ΟΞΙΓΟΝΟ ΠΕΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΔΙΣΗΣ ΚΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΑ ΙΝΕ ΣΤΑ ΜΑΖΙΑ ΑΛΟΙΙΑΣ ΠΟΥ ΙΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σου έχει λήξει η άδεια?? αν ναι γιαυτό ειναι τα 30 ευρό.... είναι σαν να βγάζεις άδεια απο την αρχή. αν δεν σου έχει λήξει μάλλον για παράλογο μου φαίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κυριως με ξιφιοπαραγαδα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε αγγελιες!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο ροφός ζει συνήθως μόνος του σε βραχώδεις εγκολπώσεις (θαλάμους) γύρω από τις οποίες περιφέρεται. Μόνο οι μικροί ροφοί ζουν κατά κοπάδια. Ο ροφός αλιεύεται με πετονιά ή ψαροτούφεκο και με κιούρτο κοντά στη θαλάμη του. Δόλωμα χρησιμοποιείται συνήθως ψαροδόλι ή βραστό καθαρό κρέας χταποδιού (χωρίς το δέρμα) ή για καλλίτερα ζωντανό δόλωμα. Όταν ο ροφός "πιαστεί" στη πετονιά καταφεύγει στη θαλάμη του και εκεί φουσκώνοντας τα σπάραχνα και στρέφοντας την ουρά του προσπαθεί να "μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικά η γαρίδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αλιεία με συνέπεια πολλά εργαλεία και μέσα να χαρακτηρίζονται ομοίως π.χ. η απόχη γαριδολόγος, τα γαριδάδικα (αλιευτικά σκάφη), γαριδότρατα, γαριδόδιχτα κ.λπ. Η αλιεία της γαρίδας γίνεται είτε κατά την απλούστερη μέθοδο με ειδική απόχη άχρωμη, είτε με ψιλά δίχτια επίσης άχρωμα, είτε τέλος με ψιλούς κιούρτους. Η επαγγελματική τους όμως αλιεία γίνεται με μεγάλα αλιευτικά σκάφη, τα γαριδάδικα, συνήθως μηχανότρατες, που αλιεύουν με ειδικά ψιλά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Kατα περιοδους τρεχουν καποια προγραμματα, για νεους επαγγελματιες,μπες στο site του ΟΑΕΔ προκειμενου να πληροφορηθεις καλυτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα...
ειναι στην μελετη περιβαλλοντος
Απάντηση:
αλιεια σημαινει οτι ο ψαρασ αντι να λεγεται το μαγαζι ιχθιοπλειο λεγεται αλιεια αφτο που κανει ο ψαρασ ακουμε εμενα που τα πειρα ολα μμα ολα Α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσων, Νήσων και Αλιείας Ταχ. Δ/νση Ακτή Βασιλειάδη Πειραιάς ΤΚ 185 10 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 4191700 (60 γραμμές) 210 4191561- 210 4191563 FAX 210 4220466 210 4224417 Telex 212022 212239 213593 212273 Άμεση Δράση ΛΣ 108 Γραφείο Πολίτη 210 4191480 - 210 4191296 info@yen.gr Internet Site http://www.yen.gr Email egov@yen.gr Υπεύθυνος Internet Site ΔΠΝΤ Γρ.Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορώ να βγάλω άδεια ατομικής ερασιτεχνικής αλιείας;
Απάντηση:
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 1. Αίτηση για την ατομική άδεια αλιείας. 2. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 Ν.1599/86 με το κείμενο « δεν έχω υποβάλλει δικαιολογητικά για έκδοση ατομικής ερασιτεχνικής - επαγγελματικής άδειας αλιείας σε άλλη Λιμενική Αρχή». 3. Έντυπο ερασιτεχνικής ατομικής αδείας αλιείας από Λιμενική Αρχή αξίας είκοσι (20) EURO 4. Αποδεικτικό Είσπραξης Λιμενικής Αρχής τριών (03) EURO υπέρ ΜΤΝ. 5. Αποδεικτικό Είσπραξης Λιμενικής Αρχής επτά (07) EURO υπέρ ΕΚΟΕΜ 6. Δύο φωτογραφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως γίνεται το ψάρεμα με πεταχτάρι;
Απάντηση:
Το ψάρεμα με πεταχτάρι γίνεται από την ακτή. Σε μια κουλούρα (πεταχτάρι) τυλίγουμε αρκετή πετονιά και στο τέλος προσθέτουμε ένα βαρίδι. Δένουμε ένα ή δυο παράμαλλα, δολώνουμε με σκληρό δόλωμα και εκσφενδονίζουμε από την ακτή. Καλές Ψαριές! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΠΟΧΗ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ Την Άνοιξη και το καλοκαίρι ο ξιφίας βγαίνει στον αφρό και έρχεται πιο κοντά στις ακτές για να γεννήσει και να βρεί τροφή.Αυτη η κίνηση γίνεται κατά κοπάδια.Τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες ο ξιφίας τραβιέται σε πιο βαθιά νερά και ψάχνει την τροφή του στα 150-250 μ βάθος.Το καλοκαίρι μπορούμε να τους βρούμε νότια των Κυθήρων,στο Ιόνιο,στις Κυκλάδες,στα Δωδεκάνησα,στη Μυτιλήνη και ανοιχτά του Αγίου Όρους ΤΡΟΠΟΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ Τον ξιφία τον ψαρεύουν με ξιφιοπαράγαδο,με ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κύριο δόλωμα για την Μπριάνα, σε οποιοδήποτε περιβάλλον κι αν βρίσκεται, είναι η νύμφη, ακόμη και σε μέρη όπου αυτή η νύμφη λείπει εντελώς. Το σκουλήκι του νερού, χρωματισμένο μ' ανοιχτό και κόκκινο χρώμα αποτελεί, μετά την μικρή νύμφη που αναφέραμε, το πιο αποτελεσματικό δόλωμα. Ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων όμως, γίνεται έχοντας σαν δόλωμα το γνωστό μυγο-σκουλήκι ή νύμφη μύγας, ιδιαίτερα μετά από καλό μαλάγρωμα με τα ίδια τα μυγο-σκουλήκια. Φαίνεται πιο αποτελεσματικό το μυγο-σκουλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεχνική αυτή βασίζεται σε ένα μηχανικό τεχνητό δόλωμα που έχει επικρατήσει, λόγω του φτερού που έχει και των διαφόρων χρωματισμών, να λέγεται πεταλούδα. Σκοπός του τεχνητού αυτού δολώματος είναι να προσελκύσει το ψάρι οπτικά δίνοντας του την εντύπωση ότι είναι έντομο που κινείται. Σε αντίθεση με την μύγα η οποία ψαρεύει στην επιφάνεια, η πεταλούδα ψαρεύει σε όλο το βάθος του νερού και έχει σαν στόχο να "τραβήξει" το ψάρι από το σημείο όπου βρίσκεται (μέσα σε φύκια, κάτω από πέτρες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα 30 gr νωπη μαγια 2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις 1/2 κουταλακι γλυκου αλατι 1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη 1 κ.σ. ελαιόλαδο Φτιάχνει1 πιτσα μετριου μεγεθους Οδηγίες 1.Διαλυουμε την μαγια μες το γαλα προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι. 2.Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τη διαλυμενη μαγια και προσθετουμε το αλευρι και μετά το λάδι. 3.Ζυμωνουμε μεχρις οτου η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη. 4.Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι επιτρεπεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα λαβράκια τα ψαρεύω κυρίως από τα μεσάνυχτα έως το πρωί. Χρησιμοποιώ 5-10 καλάμια 3 μέτρων πτυσσόμενα με μηχανάκι. Πετονιά Νο. 30-35 αρίστης ποιότητας. Το Δε παράμαλλο από πετονιά Νο. 40 μήκους 1 μέτρου και 12-15 αγκίστρια Νο. 5-6 διαφόρων τύπων, πολυάγκιστρο δηλαδή. Δόλωμα βάζω ολόκληρη σαρδέλα φρέσκια η καταψυγμένη και σπάνια γαύρο. Όταν έχει όμως πολλά μικρά τότε βάζω φρίσσα. Δολώνω το πρώτο αγκίστρι στο μάτι και το τελευταίο στην ουρά. Τα καλάμια είτε τα αφήνω πάνω στην προβλήτα είτε τα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσιρώνι είναι ένα σχετικά αργοκίνητο ψάρι. Συνήθως ζει κατά κοπάδια, μετακινούμενο κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε θέσεις όπου προστατεύεται καλύτερα. Είναι κυρίως φυτοφάγο είδος, αλλά στο διαιτολόγιό του περιλαμβάνονται και προνύμφες εντόμων και μαλακόστρακα. Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 15-20 εκατοστά και το βάρος του τα 1 kgr -3 kgr . Αναπαράγεται από τις αρχές της άνοιξης , όταν η θερμοκρασία του νερού έχει υπερβεί τους 10οC. Εναποθέτει τα αυγά του κυρίως στα αβαθή νερά σε περιοχές πο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
πολυ καλος ψαροτοπος! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμένα δουλεβ κανονικά Διαβάστε περισσότερα...
Τι καιρό πρέπει να έχει (θερμοκρασίες, φαινόμενα), ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές κοντά στη Θεσσαλονίκη, ποια εποχή τσιμπούν περισσότερο και τα καλύτερα δολώματα. Κυρίως ενδιαφέρομαι για γριβάδια και πεταλούδα.
Απάντηση:
Εσύ χρειάζεσαι σεμινάριο ψαρέματος και όχι απάντηση ερώτησης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνηθως με ψωμι ζυμωμενο με λιγο νερο και λιγο ελαιολαδο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φρέσκο φιλέτο σαρδέλας, που θα τυλίξουμε επάνω στο αγκίστρι με ελαστικό νήμα, ο τάκος σαρδέλας και το αμερικάνικο που βγάζει αρκετό αίμα και μαλαγρώνει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ξαξε πληροφοριες στο ιντερνετ η ρωτα ειδικους Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.